IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By aSk

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2022, 12:23   #1
Çevrimdışı
aSk
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alerjik kaşıntıya iyi gelen, hemen geçiren bitkisel çözüm




Alerjik kaşıntıya iyi gelen, hemen geçiren 11 bitkisel çözüm yöntemi



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alerjik kaşıntı; toz, deterjan, polen, gıda gibi alerjenlere bağlı ortaya çıkan bir cilt problemi. Alerjik kaşıntıya ciltte kızarıklık, kabarma, döküncü ve şişlik gibi belirtiler eşlik edebilir.

Alerjik kaşıntı; yanlış beslenme ve hava kirliliği gibi çevresel etkenler, kullanılan ilaçların yan etkisi gibi nedenlerden dolayı meydana gelebilmektedir. Bazı besinler tüketildikten sonra da kişide alerjik kaşıntı görülebilir. Alerjik kaşıntının geçmesi için cildiye doktorunun veya eczacının önereceği krem ve ilaçları kullanabilir yahut aşağıda bildireceğimiz karbonat, elma sirkesi, nane yağı, bal gibi doğal yöntemler ile kaşıntıya şifa bulabilirsiniz… Alerjik kaşıntı şu belirtilerle beraber görülebilir:




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ALERJİK KAŞINTI BELİRTİLERİ NELERDİR?
Alerjik kaşıntıya şu belirtiler eşlik edebilir:

Alerjik kaşıntının ana belirtisi cildin çeşitli yerlerinde kaşıntı olmasıdır.
Ciltte kızarma
Deride kabarmalar
Ciltte döküntü
Yama şeklinde lekeler
Dudak, yüz ve dilde şişme



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ALERJİK KAŞINTI NEDEN OLUR?
Genetik. Ailenizde alerjik kaşıntı öyküsü varsa bu durum sizde de görülebilir.
Tüketilen besinlere bağlı olarak vücutta bir takım gıda alerjileri baş gösterebilir. Özellikle de kuruyemişler ve meyveler vücutta alerjiye sebep olan yaygın besinler arasındadır.
Alerjiye sebep olan bir diğer madde ise solunum yoluyla alınan bu şekilde vücuda giren maddelerdir. Bu maddelerin başında polenler, parfüm, çiçek vb. gelmektedir. Bu tür maddeler vücuda solunum ile girer ve alerjik kaşıntıya yol açar.
Alerjik kaşıntının bir diğer sebebi ise kontakt dermatit olabilir. Kontakt dermatit deride fiziksel temas ile oluşan döküntülerdir ve bu alerjik kaşıntıya yol açmaktadır.
Şampuanlar, vücut kremleri, vücut spreyler, lateks (yoga matlarında ve spor sutyenlerinde kullanılır ) ve spandeks (spor giyiminde kullanılan maddeler) yaygın alerjenlerdir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ALERJİK KAŞINTI NASIL GEÇER?
Alerjik kaşıntının geçmesi için Cildiye doktoruna gidip doktorun verdiği antihistaminik ilaç ve kremleri kullanabileceğiniz gibi doğal yöntemlere de başvurabilirsiniz. Alerjik kaşıntı, mutfağınızda bulunan karbonat, limon suyu ve bal gibi malzemeleri kullanarak geçebilir. Aşağıda bildireceğimiz yöntemlerden dilediğinizi uygulayabilirsiniz:

ALERJİK KAŞINTI NASIL GEÇER?
Alerjik kaşıntının geçmesi için Cildiye doktoruna gidip doktorun verdiği antihistaminik ilaç ve kremleri kullanabileceğiniz gibi doğal yöntemlere de başvurabilirsiniz. Alerjik kaşıntı, mutfağınızda bulunan karbonat, limon suyu ve bal gibi malzemeleri kullanarak geçebilir. Aşağıda bildireceğimiz yöntemlerden dilediğinizi uygulayabilirsiniz:

KARBONAT
Karbonat alkali bir maddedir. Alerjiden dolayı hasar görmüş bölgenin pH değerini eski haline getirmeye yardımcı olur, kaşıntıyı giderir. Bir yemek kaşığı karbonata biraz su ekleyip macun kıvamına getirin. Bu macunu kaşınan bölgeye sürüp yarım saat bekleyip yıkayın.

ELMA SİRKESİ
Elma sirkesi birçok cildi hastalığı için yüzyıllardır kullanılagelmiştir. Güçlü antimikrobiyal ve antienflamatuar özelliklere sayesinde alerjinin neden olduğu kaşıntıya şifa olur.

Bunun için 1 bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesini ekleyip güzelce karıştırın. Ardından bir parça pamuğu bu karışımın içine batırıp cildinizde kaşınan yere sürün. Sürdükten sonra kuruması için 15-20 dakika kadar bekleyin. Bekleme süresi dolduktan sonra bölgeyi temiz su ile yıkayın. Bu yöntemi kaşıntı geçene kadar günde 2 defa düzenli olarak uygulayın.

SOĞUK KOMPRES
Soğuk kompres de alerjinin neden olduğu kaşıntıyı dindirmeye yardımcı olacaktır. Buzluktan buz küplerini çıkarıp temiz bir beze sarın. Bunu kaşınan yere tutun.

NANE YAĞI
Nane yağının içeriğinde bulunan mentolün en belirgin özelliklerinden birisi iltihap sökücü etkisinin olmasıdır. Bu yüzden cildinizde kaşıntılı olan döküntülerin üzerine nane yağı uygulaması yapmanız faydalı olacaktır. Bunun için 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, hindistancevizi ya da jojoba yağı ile 5-8 damla nane yağını karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı kaşıntı olan bölgeye sürün. Sürdükten sonra ciltte 40-60 dakika bekletmeniz gerekmektedir. Bu süre dolduktan sonra bölgeyi su ile yıkayın. Bu uygulamayı her gün 3-4 defa tekrarlamaya özen gösterin. Kısa süre içinde ciltteki kaşıntının geçtiğini fark edeceksiniz çünkü nane yağında bulunan mentolün ciltteki kaşıntıyı anında rahatlatan bir etkisi bulunmaktadır.

ALOE VERA JEL
Aloe vera jel alerjik cilt kaşıntılarına doğal çözümdür. Bunun için aloe vera yaprağını uzunlamasına kesip içerisindeki jeli çıkarın. Çıkardığınız bu jeli cildinizde kaşıntı olan bölgeye direkt olarak sürüp 30 dakika bekletin. Sonrasında su ile bölgeyi durulayın. Bu yöntemi birkaç gün boyunca günde 3 defa tekrarlayın.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI
Özellikle bebek ve çocuklarda ciltte görülen alerjileri geçirmek için başvurulması gereken doğal yöntemlerden birisi Hindistan cevizi yağıdır. Hindistan cevizi yağında bulunan orta zincirli yağ asitleri cildi nemlendirme konusunda oldukça etkilidir. Ek olarak, içeriğinde bulunan iltihap sökücü ve analjezik etkiler ciltteki birçok problemi tedavi etmeye yardımcıdır. Bunun için küçük bir cezvenin içine 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı alıp kısık ateşte ısıtın. Isındıktan sonra cildinizde kaşıntı olan bölgeye sürün. Cildinizde 30 dakika beklettikten sonra suyla yıkayıp kurulayın. Bu yöntemi cildinizdeki kaşıntı geçene kadar günde 3-4 defa tekrarlamalısınız.

YULAF EZMESİ
Yulaf ezmesi anti-inflamatuar ve antioksidan özellikler ile alerjik reaksiyon nedeniyle kaşıntılı cilt için harika bir çözümdür. Yulaf ezmesini akşamdan sudan bekleyip yumuşamaya bırakın. Ertesi sabah suyunu süzüp yulaf ezmesini blenderdan geçirip kaşınan yere sürün. 20 dk. bekletip yıkayın.

ÇAY AĞACI YAĞI
Çay ağacı yağının içeriği; iltihap ve mikrop karşıtı bileşenler ile doludur ve işte bu sayede ciltte meydana gelen kaşıntı dahil birçok probleme iyi gelmektedir. Çay ağacı yağı alerjinin neden olunduğuna kaşıntıya da şifa olabilir. 1 yemek kaşığı zeytinyağına 5-6 damla çay ağacı yağı katın. Hazırladığınız bu karışımı direkt olarak kaşıntı olan bölgeye sürüp 45-60 dakika bekletin. Bekleme süresi dolduktan sonra bölgeyi su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak günde 3-4 defa tekrarlamalısınız.

ÇEMEN TOHUMU
Alerjik kaşıntıyı geçirmek için faydalı yöntemlerden bir diğeri de çemen tohumudur. Bunun için çemen tohumunu bir gece önceden ılık suda bekletin. Sabah çemen tohumunun suyunu süzün ve tohumları bir kaba alıp blenderdan geçirin. Hazırladığınız bu ezilmiş çemen tohumunu ciltte kaşınan yere sürüp kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra cildi ılık suyla yıkayıp kurulayın. Bu doğal yöntemi haftadaen az 3 defa uygulamaya özen gösterin.

LİMON SUYU
Limon suyunun içeriğinde bulunan asetik ve sitrik asitler ciltte tahriş ve iltihap önleyici özelliğe sahiptir. Dolayısıyla ciltte alerji sonucu meydana gelen kaşıntı ve iltihabı azaltmak için limon kullanabilirsiniz. Bunun için bir parça pamuğu limon suyuna batırın ve ardından ciltte kaşıntı olan bölgeye uygulayın. Eğer hassas cilde sahipseniz limon suyuna bir miktar su ekleyerek seyreltmelisiniz. Uyguladıktan sonra limon suyu ciltte kuruduktan sonra cildinizi soğuk su ile durulayabilirsiniz. Alerjik kaşıntıyı dindirmek için günde 2 defa bu yöntemi uygulamalısınız.

BAL
Balda mikrop ve iltihap karşıtı özellliklerin yanısıra nemlendirici bileşenler de yer alır. Bu yüzden cilde bal sürmek; ciltte kuruluk problemini, enfeksiyonları ve alerjik kaşıntıyı dindirecektir. Bunun için bir miktar balı mikrodalga fırında birkaç saniye ısıtın. Ardından bir parça pamuğu ılık bala batırıp ciltte kaşıntı olan bölgeye sürün. Sonrasında 10-15 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile durulayın.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntı

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Ve görüyorsun ki .. Alnımıza yazılanla ..Gönlümüze kazınan bir olmuyor…
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Şubat 2022, 17:14   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Alerjik kaşıntıya iyi gelen, hemen geçiren bitkisel çözüm




Güzel haberdi gene eline sağlık güncel +

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
alerjik kaşıntıya iyi gelen, hemen geçiren bitkisel çözüm yöntemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Alerjik çocuk istemiyorsak 'Doğaya dönmek tek çözüm' Feronia Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Nisan 2019 14:30
Diş eti çekilmesine bitkisel çözüm Tufan Ağız ve Diş Sağlığı 0 27 Ocak 2015 12:51
Uykusuzluğa Bitkisel Çözüm Zen Sağlık Köşesi 0 15 Haziran 2014 16:14
Göz halkalarına 12 bitkisel çözüm taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Eylül 2013 18:36
Selülite Bitkisel Çözüm YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Mart 2010 02:09