IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2012, 15:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kamu Yönetimi 4.Sınıf Dersleri




4. sınıf 1. Dönem

Karşılaştırmalı Kamu Yönetimi: Okula ilk başladığınızda da ky giderken de ky. Bu derste avrupa ülkelerinin yönetimleri incelenir ve adı gibi türkiye yönetimi ile karşılaştırılır. Fransa, İngiltere, ABD başlıca devletleriniz olacak.

Vergi Hukuku: Klasik kavram girişinden sonra 4T kuralı önemlidir. Verginin tarhı, tebliği, tahakkuku ve tahsili ile sizde artık bi vergi mükellefi sayılırsınız.

İş Hukuku: İşçi nedir, kime işçi denir, hakları, ödevleri ve işçiyle ilgili bilmeniz gereken herşey bu derste mevcut.

Türkiye’nin Toplumsal Yapısı: Hocamızın bize verdiği teknikle; sorun nedir, sorunun kaynağı ve sorunun çözümü formülüyle Türkiye’nin toplum yapısına sizde dahil olacaksınız.

Siyasal Tarih: Görebileceğim en saçma derslerden biri daha diye düşünmüştüm. Ama avrupa siyasi tarihini öğrenmeye başladıkca günümüz siyasi yönetimini, ekonomisini herşeyi daha iyi anladım ve öğrendim ki medeniyetler kanla yıkanmadan evrimini tamamlamıyor. Savaşlar –yüzyıl savaşlarından ikinci dünya savaşına kadar- kafanızı karıltırabilir, yakın metraja almanız yararınıza olacaktır.

Çağdaş Siyasal Düşünceler (Secmeli): Şu sürekli duyduğumuz kominist, faşiszt, liberal hatta ve hatta feminist kavramlarını artık nasıl cıktığını, esas amacının ne olduğunu hangi toplumlarda şekil bulduğunu öğreneceğiniz sadece teorik bazında kalmayan güncel konularda faydanıza olacak nadide derslerden biri.

2. Dönem

Yönetim Sosyolojisi: Ders makale makale incelenmişti. Bu yüzdendirki yönetimle ilgili her türlü konu bu ders kapsamana girmektedir. Siz en iyisi şimdiden elinize bi kaç makale alın.

Uluslararası Kuruluşlar: İlk uluslararası kuruluş olan milletler cemiyetinden başlar, BM, AB, NATO gibi aklınaza gelebilecek çoğu u.kuruluşların yapısı, amacı, görevleri incenelir. AB ye neden hala girmediğimizi ancak NATOnun neden daimi üye olduğumuzu daha iyi anlarsınız.

Türkiye Ekonomisi: Düyun-u umumiyeyle çöken Osmanlı ekonomisi, ittihatcıların yaratmaya çalıştığı yerli burjuva ve yeni kurulan Türkiye devletinin devlet eliyle kalkınmaya çalışması bilindik konular olacaktır.60 tan günümüz ekomosi sektör sektör incelenir.

Kamu Yönetiminde Güncel Sorunlar: T.T.Yapısı dersindeki gibi sorun, sorunun kaynağı ve çözüm yollarıyla dersi daha iyi anlayacaksınız.

Yönetim Etiği: Yüzyıllardır tartışılan etik ve ahlak söylemleri. Bunun için kafa patlatmış düşünürler bu dersin içeriğini oluşturur. Peki siz hangi etiği benimsersiniz ‘kural etiği mi, yasal etiği mi, geleneksel etik mi yoksa ben kendi etiğimi yaratırım dediğiniz kişisel etik mi?’

Çevresel Etki Değerlendirme (Seçmeli): Bilindik adıyla ÇED. Televizyonlarda haberlerde sıkca duyduğunuz bu kelime yapılacak bir fabrikanın, santrallerin ya da çevreyle ilintili olan her şeyin yapıldığı çevreye, sosyal, kültürel, ekonomık vb koşullara uygun olup olmadığının incelenmesidir.

alıntı


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
4sınıf, dersleri, kamu, yönetimi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kamu Yönetimi Mezunlarının isdihdam Alanları Liaaa AÖF 0 30 Mayıs 2012 15:11
Osmanlı'da Kamu Yönetimi ve Memuriyet Kalemzede Tarih 0 04 Eylül 2011 22:50
İşletme & Kamu Yönetimi AnsweR YGS ve LYS'ye Hazırlık 7 17 Ağustos 2006 20:27