IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ocak 2016, 19:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
23-24 Ocak AÖF Sınav Giriş Yerleri belirlendi - 2016 AÖF giriş yeri sorgula




AÖF Sınav GirişYerleri açıklandı. Öğrencilerin merakla beklediği AÖF sınav giriş yerleri az önce açıklandı, linke tıklayarak AÖF (açıköğretim)sınav giriş belgesine ulaşabilirsiniz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AÖF Sınav GirişYerleri açıklandı. Öğrencilerin merakla beklediği AÖF sınav giriş yerleri az önce açıklandı, linke tıklayarak AÖF (açıköğretim)sınav giriş belgesine ulaşabilirsiniz. 2015-2016 AÖF güz dönemi dönem sonu final sınavları 23-24 Ocak tarihlerinde yapılacak. Peki AÖF sınav giriş yerleri açıklandı mı? Milyonlarca öğrencinin merakla beklediğiAÖF sınav giriş yerlerive öğrenci girişi için işte detaylar..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

AÖF SINAV GİRİŞ YERİMİ NASIL ÖĞRENİRİM?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği AÖF sınav giriş yerleri açıklandı. 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AÖF güz dönemi dönem sonu final sınavları için sınav giriş yerlerine AÖF'ün resmi sitesinde yer alan öğrenci giriş ekranına E-Posta Adresi (veya TC Kimlik Numarası) ve şifre ile giriş yaptıktan sonra ekrana gelen sayfada üst bölünde yer alan Bilgilendirme paneli veya Sınav İşlemleri sekmesinden öğrenebilirsiniz.

AÖF SINAVA GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

* Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
* Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi
* Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AÖF SINAV SÜRESİ VE SINAV OTURUMLARI
Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir.

Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır.

Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7. yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.

AÖF MAZERET SINAVI YAPILIYOR MU?
Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz.

Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

Tutuklu ve Hükümlü Öğrencilerin AÖF Sınavları

Tutuklu ve hükümlü öğrenciler, cezaevi ve tutukevlerinde sınava katılmak isterlerse her sınav döneminden bir ay önce (tahliye edilme olasılıkları da düşünülerek) cezaevi müdürlüklerine başvurmak zorundadırlar.

Askerî Cezaevi ve Tutukevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan öğrenciler, Askerî Cezaevi ve Tutukevlerinde sınava katılmak isterlerse konu ile ilgili dilekçeleriyle her sınav döneminden en az iki ay önce (tahliye edilme olasılıkları da düşünülerek) Askerî Cezaevi müdürlüklerine başvurmak zorundadırlar.

Adalet Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı sınava gireceklerin listesini Anadolu Üniversitesine bildirmekte olup bu listede yer almayan öğrenciler cezaevlerinde veya tutukevlerinde sınava alınmazlar.

Bunun dışında öğrencilerin, cezaevi müdürlüklerinin ve ilgili savcılıkların doğrudan Anadolu Üniversitesine, ilgili fakültelere veya illerdeki AÖF bürolarına yaptıkları başvurular işleme alınmamaktadır.

2016 AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23 - 24 Ocak 2016
Bahar Dönemi Ara Sınavı 16 - 17 Nisan 2016
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 - 05 Haziran 2016
2015-2016 Tek Ders Sınavı 16 Temmuz 2016


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BULUŞMALARI

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Engelli Öğrenci Destek Birimi tarafından düzenlenen “Açıköğretim Sistemi Engelli Öğrenci Buluşmaları” toplantısı yapıldı. Açıköğretim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcıları, birim müdürleri, grup koordinatörleri ile Eskişehir’de yaşayan ve Açıköğretim Sisteminde öğrenim gören engelli öğrenciler katıldı.

Toplantıda konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim Sistemi’nin büyük bir sistem olduğuna ve bu sistemin önemli amaçlarından birinin fırsat eşitliği sunması olduğunu kaydetti. Gündoğan, “Coğrafi olarak, maddi yetersizliklerden dolayı ya da engelleri nedeniyle eğitime ulaşamayanlara yükseköğretim fırsatı sunmak, Açıköğretim Sisteminin temel amaçlarından biridir” dedi.

Anadolu Üniversitesi’nin, kurulduğu günden bu yana binlerce engelli öğrencisi ve mezunu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Anadolu Üniversitesi engelli dostu bir üniversite olarak sadece Açıköğretim Fakültesi’nde değil, örgün öğrenimde de engelli bireylere olumlu bir bakış açısına sahiptir. Anadolu Üniversitesi, hem eğitim-öğretim faaliyetleriyle hem de birçok birimiyle engelli vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışan bir üniversitedir” diye konuştu.

“YÜKSEKÖĞRETİM OLANAĞINDAN YOKSUN OLAN BÜTÜN ENGELLİ BİREYLERE HİZMET ETMEK İSTİYORUZ”

Rektör Prof. Dr. Gündoğan ayrıca, Açıköğretim Sisteminin daha geniş kitlelere ulaşma şansının bulunduğuna da dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“20 binin üzerinde engelli öğrencimiz var. Bizim hedefimiz, bu sayıyı daha da arttırmak. Mümkün olduğunca, yükseköğretim olanağından yoksun olan bütün engelli bireylere hizmet etmek istiyoruz. Amacımız, bir örneklem yapıp kendi şehrimizden başlayarak, Eskişehir’de bulunan engelli öğrencilerimiz ile bir görüş alışverişinde bulunmak. Öğrencilerimizin Açıköğretim Sistemi ile ilgili isteklerinin neler olduğunu ve bizim bunlara neler ekleyebileceğimizi görmek istedik. Ürettiğimiz eğitim-öğretim materyallerini, sınav sistemimizi engelli öğrencilerimiz için nasıl daha uygun hale getirebiliriz, bütün bunları sizin tarafınızdan ve önerilerinizle dinlemek istedik.”

İLK TOPLANTI

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney ise, toplantının bir ilk olduğunu ve devamının geleceğini aktardı. Güney, “Belirli aralıklarla öğrencilerimiz ile buluşacağız. Amacımız, sizinle birebir iletişime geçerek sistemde ne gibi değişimler yapabiliriz, bunları konuşmak. Umuyorum bu toplantı, söz konusu amaçlarımız adına başarılı bir başlangıç olur. Açıköğretim Fakültesi bünyesindeki Engelli Öğrenci Destek Birimi, engelli öğrencilerimiz için neler yapılabileceği konusunda aralıksız çalışmalar yapmaktadır. Ekibimiz, bundan sonraki süreçte de yaptıkları çalışmaları sizlerle paylaşacaktır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından AÖF Engelli Öğrenci Destek Birimi’nden Sorumlu Grup Koordinatörü Doç. Dr. Harun Sönmez’in Engelli Öğrenci Destek Biriminin işleyişi ile ilgili gerçekleştirdiği sunumla devam eden toplantı, katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

AÖF Sınav Yerlerini Nereden Öğrenebilirim,Sınav Belgeleri Nasıl Alınıyor?

Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Sınava Giriş Belgesi”nde belirtilmektedir.

Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde Anadolu Üniversitesi resmi internet ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) adresi Öğrenci Girişi bölümünden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak veya AÖF Bürolarından alacaklardır. Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir.

Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülmektedir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AÖF Sınav Süresi Ne Kadar Oturumlar Nasıl Olacak?

Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir.

Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır.

Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7.yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.

AÖF Sınav Yerleri Nasıl Belirleniyor?

Öğrencilerin oturduğu semt ve ilçeye göre seçtiği sınav merkezi kapsamında bulunan okullara öğrencilerin sorumlu olduğu dersler, kayıtlı bulundukları yarıyıl vb. ölçütler göz önüne alınarak bilgisayar sistemiyle ve birbirini takip eden düzen içerisinde sınav ataması yapılmaktadır.

Üniversitemiz, sınav merkezine ulaşımın kolay sağlanması, öğrenci yoğunluğu ve sınav yapılacak binaların sınava uygun olup olmadığı gibi kriterleri de göz önüne almaktadır.

Toplu sınav ataması anında herhangi bir öğrencinin yerinin değiştirilmesi kendi koşullarına benzer gruptan ayrılarak başka bir salon veya binaya atanması mümkün değildir.

Öğrenciler ikamet ettikleri semte göre uygun olan üniversitemiz tarafından belirlenen sınav merkezlerini seçebilmektedir.

Sınavlar aşağıda belirtilen il ve ilçelerde yapılmaktadır.

AÖF Sınav Yerlerine 10 Yeni İlçe

7 ilçedeki sınav merkezlerinin arasına; Kahramanmaraş-Elbistan, Ankara-Polatlı, Balıkesir-Edremit, Konya-Ereğli, Manisa-Salihli, Ağrı-Patnos, Muğla-Milas, Tekirdağ-Çorlu, Şanlıurfa-Siverek ve Van-Erciş de eklendi.

AÖF Sınav Merkezi Değişikliği Nasıl Yapılıyor

Öğrenciler; adres, büro ve sınav merkezi değişiklik işlemlerini Öğrenci Girişi bölümüne T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yaparak, AÖF bürolarından veya Çağrı Merkezini (444 10 26) arayarak yaptırabilirler.

Sınav merkezi değişikliği, sınav organizasyonu başladıktan sonra yapılırsa bir sonraki sınavlar için geçerli olur. Bu nedenle öğrenciler, sınav merkezi değişikliği yaptırırken aşağıda verilen tarihleri ve açıklamaları göz önünde bulundurmalıdırlar.

2015-2016 AÖF Sınav Merkezi Değişikliği Tarihleri

Güz Dönemi Ara 23 Ekim 2015 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Güz Dönemi Dönem Sonu 13 Aralık 2015 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Ara 4 Mart 2016 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Dönem Sonu 24 Nisan 2016 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.


Kaynak: Bugün


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2016, 23-24 ocak aöf sınav yerleri, 2324, aöf, belirlendi, giriŞ, ocak, sorgula, sınav, sınav giriş yerleri, yeri, yerleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AÖF tek ders sınavı giriş yerleri ve sınav giriş belgesi Tufan AÖF 0 24 Haziran 2015 00:53
AÖF 2014-2015 Güz Dönemi vize sınav giriş yerleri yayınlandı Desmont AÖF 0 02 Aralık 2014 23:05
YGS'ye Giriş Yerleri Açıklandı! Rhytia Haber Arşivi 0 14 Mart 2014 13:54
YGS Giriş yerleri açıklandı. yaSmin YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 14 Mart 2014 13:43
1-2 Haziran 2013 AÖF Sınav Giriş Yerleri Violent AÖF 0 17 Mayıs 2013 20:48