01 Nisan 2012, 22:31 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Biftekli sandviç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 500 gr biftek 2 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı 3 çorba kaşığı dogranmış taze kişniş 4 adet büyük boy pide Kişnişli Sos İçin 2 diş sarımsak 2 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı kişniş 1 çorba kaşığı maydanoz 3 çorba kaşığı tereyağı Karabiber BİFTEKLİ SANDVIÇ TARİFİ Eti, bir tabağa koyun. Sarımsağı dövün ve bir kaseye alın. İçine zeytinyağını ve karabiberi ekleyerek karıştırın ve etin üzerine dökün. Üzerini bir kapakla kapatıp 30 dakika marine edilmesi için bekletin. Marine işleminden sonra eti süzün ve önceden ısıtılmış ızgarada ya da barbeküde her iki yüzünü isteğinize göre pişirin. Eti verev olarak 4 parça dilimleyin ve bir kaseye kişnişle birlikte koyun, karıştırın. Pideleri ikiye bölün ve biftek dilimlerini içine koyun. Üzerinin sosunu hazırlamak için, Sarımsakları, yumurta sarılarını, limon suyunu, kişnişi ve maydanozu karıştırarak blendırdan geçirin. Tereyağını çok kısık ateşte eriyene kadar ısıtın. Hazırlamış olduğunuz karışımı ısınan tereyağının içine yavaşça boşaltın ve kalınlaşana dek karıştırın. Üzerine karabiber serpin. Bu karışımı pidelerin arasındaki etlerin üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirin ve servis edin. | |
|
Etiketler |
sandvic |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tavuklu Sandviç | Zen | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 01 Nisan 2012 22:26 |
Köfteli Sandviç | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 04 Ekim 2010 04:13 |
Biftekli Patates Musakka | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 23 Nisan 2010 12:35 |
Kulüp Sandviç | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 23 Nisan 2010 12:34 |