04 Ekim 2014, 17:08
#1 Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Atıştırmalık Mantı
Atıştırmalık mantı tarifi malzemeler: 1 yumurta 1 çay bardağı süt 1 orta boy küp küp doğranmış soğan 3 yemek kaşığı su Aldığı kadar un Riviera zeytinyağı Yarım kilo kıyma 1 yemek kaşığı tuz Pul biber Karabiber Sos için malzemeler
4 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı kuru nane Kızartmak için ayçiçek yağı Atıştırmalık mantı tarifi hazırlanışı: Derin bir kapta yumurta, süt ve suyu karıştırın. Azar azar un katarak hamur yapın. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 15 dakika kadar bekletin. Bir tavada soğanı kavurun, kıymayı, baharatları ve tuzu ekleyin. Kıymayı, tam pişmeden ocaktan alın. Hamuru açın, bir çay bardağının ağzıyla kesin. İçine, etli karışımdan bir çay kaşığı kadar koyun. Hamuru ikiye katlayın ve kenarlarını yapıştırdıktan sonra hamuru iki ucundan ters çevirerek birleştirin. Derin bir tavada veya fritözde yağı kızdırın. Hazırladığınız mantıyı içinde kızartın. Sos için, tüm malzemeleri karıştırın, mantıyı sosla birlikte servis yapın. Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.