04 Ekim 2014, 17:11
#1 Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Karamelli mısır patlakları
Karamelli mısır patlakları tarifi malzemeler: 1 çay bardağı cin mısırı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı su 2 çorba kaşığı renkli pasta şekeri 2-3 dal nane 3 çorba kaşığı toz şeker Karamelli mısır patlakları tarifi hazırlanışı: İçine zeytinyağı koyduğunuz büyük bir tencereyi ocağa oturtun. 2-3 adet mısır tanesini tencereye atın. Mısırlar patlayınca tüm mısırı tencereye ilave edin. Arada bir tencereyi sallayarak mısırları patlatın. Ayrı bir tencereye toz şeker ve suyu koyun. Orta ateşte toz şeker köpürünceye kadar pişirip karamel hazırlayın. Ocaktan alın ve iki dakika karıştırarak soğutun. Karameli ve pasta şekerini mısırların üzerine döküp karıştırın. Arzunuza göre kaplara alıp soğutun. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.