IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By dreamy

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2011, 15:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
iPhone'un saklambacı bitiren cihaz!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Apple'ın iOS5 cihazlar için geliştirmiş olduğu yeni uygulama 'Arkadaşlarımı Bul' çocuklarının nerede olduğunu merak eden ailelerin işine yarayacak ama eşlerin arasını açabilir!

Apple'ın iOS5 cihazlar için geliştirmiş olduğu yeni uygulama Find My Friends (Arkadaşlarımı Bul) ile coğrafî konumunuzu paylaşmanız mümkün. Çocuklarının nerede olduğunu merak eden ailelerin çok işine yarayacak bu uygulama, eşler arasında hiç beklenmedik sorunlara yol açabilir!
George Orwell, meşhur romanı 1984'te karanlık bir gelecek dünyası hayal eder. Tek partinin hakim olduğu bu dünyada insanların yaptıkları her hareket 'Büyük Birader' tarafından takip edilmektedir.
Orwell'in 1940'lı yıllarda yazdığı bu romanında yaptığı tahminin ne kadar doğu olduğunu bugün görüyoruz. Orwell'in tahmin edemediği ise insanların bilerek, severek ve isteyerek başkaları tarafından takip edilmesiydi.
Bugün Foursquare, Gowalla, Latitude, Glympse gibi lokasyon paylaşım uygulamalarını cep telefonlarına yükleyen milyonlarca kullanıcı, bulundukları mekânı tüm dünya ile paylaşmaktan hiç çekinmiyor. Geçtiğimiz günlerde bu uygulamalara bir yenisi daha eklendi: Find My Friends (Arkadaşlarımı Bul). Bu uygulama ile kullanıcılar arkadaşlarının nerede olduklarını anında harita üzerinde görebiliyor.
iOS5 güncellemesine sahip iPhone, iPod Touch ve iPad kullanıcıları uygulamayı ücretsiz olarak Apple Store'dan indirebilirler. ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...])
Nasıl kullanılır?
Arkadaşlarımı Bul uygulamasını cihazınıza yükledikten sonra ilk yapmanız gereken Apple kimliğiniz ve şifrenizle giriş yapmak. Bunu yaptıktan sonra listenizdeki diğer uygulama kullanıcılarını takip etmek için onay talep ediyorsunuz. Onay veren arkadaşlarınız haritada hem sizin konumunuzu görüyor hem de siz onların. Üstelik bulunduğunuz sokağın adına kadar.
Oldukça sade bir tasarıma sahip olan Arkadaşlarımı Bul, Google'ın Android için geliştirdiği Latitude uygulamasına benzer özellikler sunuyor.
Uygulamanın sunduğu farklı özellikler ise istenildiği zaman lokasyon paylaşımını kapatmak, iMessage ile arkadaşlarınıza mesaj atmak, Face Time ile görüntülü arama yapmak ve yol tarifi almak.
Bir diğer önemli özellik ise geçici konum paylaşımı. Bu özellik sayesinde, kısa süreli organizasyonlarda konumunuzu sadece belirli bir süre için paylaşabiliyorsunuz. Bir iş toplantısı için bir araya gelecek kişiler bu özelliği sıklıkla kullanabilirler.
Uygulamaya ilgi duyacak bir başka kullanıcı grubu ise çocuklarının nerede olduğunu görmek isteyen anne ve babalar, olacaktır. Meraklı anne ve babalar bu uygulama ile çocuklarının bulundukları adresi kolayca görebilecekler.
Kıskanç eşlerin bu uygulamayı kullanması ise hiç beklenmedik problemlere yol açabilir. New York'ta eşinin kendisine söylediğinden farklı bir yerde olduğunu gören bir kocanın boşanma davası açacak olması bunun en ilginç örneği.
Görünen o ki, gelişen teknolojinin yardımıyla birbirimizi hem kolayca hem de gönüllü olarak izleyebildiğimiz bu dünyada sadece devletler veya gizli servisler değil hepimiz bir 'Büyük Birader'iz.

Veteknoloji


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 23 Ekim 2011, 17:12   #2
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: iPhone'un saklambacı bitiren cihaz!




Guzel program deneyim bakayim.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bitiren, cihaz, iphoneun, saklambacı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beren'in aşk saklambacı INsaNIty Haber Arşivi 0 29 Haziran 2009 13:06