IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2011, 13:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Siri bunları da yapsın!




Siri'ye eklenmesi gereken 10 özellik!

"Apple'ın son bombası Siri keşke bunları da yapsa" dediğimiz 10 şey... Hepsi burada...


Apple'ın konuşmayı algılayan kişisel yardımcı işlevi Siri'de geliştirmesi gereken bazı eksiklikler bulunuyor. Siri, bir randevu meydana getirmekte ve işten eve dönerken süt almanızı hatırlatmakta oldukça başarılı. Ancak bu kadar başarılı olmadığı yerlerde var.
1. E-postaları okusun: Siri, gelen kısa mesajları okuyabiliyor ancak e-postaları okuyamıyor. Android kullanıcıları ise Vlingo uygulamasını indirerek e-postalarını okutabiliyorlar.

2. Kitap da okumalı: Apple size birkaç paragraftan oluşan rastgele hikayeler anlatabiliyor, ancak iBook'ları okuyamıyor. Amazon Kindle, sinir bozucu bir sesle de olsa böyle bir okuma seçeneğine sahip.
3. Karmaşık soruları cevaplayabilmeli: Siri temel matematik ve bilim sorularını cevaplayabiliyor. Ancak sorular biraz karmaşık hal aldığında Siri'nin kafası karışıyor.

4. Facebook ile çalışsın: Siri'nin durum güncellemesi gönderemiyor olması şaşırtıcı bir eksiklik. Duvar güncellemeleri ve mesajları da okumuyor.
5. Tam dikte: Siri, söylediklerinizin içeriğini inceleyerek "ways" ve "weighs" sözcüklerinin ayrımını dahi yapabiliyor. Ancak yine de tam dikte için hazır görünmüyor. Docs-to-Go gibi belge yönetimi uygulamalarıyla da iyi entegre olmuyor.
6. Fotoğraf düzenleyebilir: Sadece ses komutlarıyla resimleri topluca yeniden boyutlandırabilmek, efektler ekleyebilmek ve gönderebilmek, hoş olabilirdi.
7. Uygulamaları açabilir ve kapayabilir: Örneğin "Anrgy birds" dediğimizde oyunu saniyeler içinde oynamaya başlayabilmeliyiz.

8. ----- kaydetsin: Siri, kamera uygulamasıyla ilgili komutlara daha iyi yanıtlar verebilir. Örneğin neden Siri'ye -----muzu kaydetme emrini veremiyoruz?
9. Pil yönetimi: Akıllı bir sanal yardımcı, pilin azaldığını bize söyleyebilir, ekran ışığını kısmayı, GPS'i kapatmayı, açık unuttuğumuz Bluetooth'u kapatmayı önerebilir.
10. Daha fazla eğlence: Siri bir iki şaka yapabiliyor ve iyi bilim kurgu referanslarına sahip. Ancak daha da akıllı olabilir. Örneğin film seanslarını sorduğumuzda bize bazı yorumları önerebilir ve önemli etkinlikler konusunda bizi bilgilendirebilir. Hatta en çok sevdiğiniz (çaldığınız) şarkıyı yatarken size çalabilir.

Veteknoloji


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bunları, da, siri, yapsın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Siri" olduğunu yeni farketti! dreamy Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 13 Kasım 2011 12:19
4S Siri'de şaşırtan açık Ocean Güvenlik ve Güvenlik Açıkları 0 30 Ekim 2011 17:38
Siri hakkında her şey! Spy Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 18 Ekim 2011 13:44
İbn-i Sina`nın Batı`daki Te`siri Kalemzede İslamiyet 0 09 Temmuz 2011 02:52