IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2012, 17:31   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
iPhone 5 özellikleri belli oldu!




İphone 4S ile Apple hayranları büyük bir hayal kırıklığına uğradı ve çoğu farklı akıllı telefon pazarına yöneldi. İşte Apple bunu fark etti ve İphone5 lansmanına uygun yeni canavarının özelliklerini belli etti!
Söylentilerin en başında Apple'ın iPhone 5 ile sektöre yeni yıkıcı bir tasarım ile gireceği. Çünkü iPhone 4S'de mevcut hayal kırıklığını ve en büyük rakibi Galaxy III 'ün sayılı hatır özelliklerini göz ardı edemeyeceği için yeni lansmanında iPhone 5'i tamamen farklı göstermek zorunda.
Apple'ın tasarım gurusu Jonathan Ive yeni model ile ilgili bazı ipuçları verdi.
Dizayn
Bildiğiniz üzere size sızdırılan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başlıklı haberi sunmuştuk. Bu anlamda Apple yeni iPhone ürünleri için devasa nitelikte tedarikçilerden parça temin etmiş. Özellikle 4 inç retina display ekranı ve yeni kasası farklı olduğu söylenmişti.
Daha farklı bir forma sahip olan iPhone 5 aynı iPad 2 gibi farklı yumuşak kenarlara sahip ve düz bir yapıyla geliyor. Muhtemelen alüminyumdan imal edilecek. Apple yinede daha ucuza yaptırmayı hedeflediği için cam opsiyoneli gene seçenekte.
Anten tasarımı tamamen değişmiş.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ekran Boyutu
Apple hayranları rakiplerine imrenerek bakıyor. Artık akıllı telefonlarda 3,5 inç devri bitti. Bunu gören Apple artık iPhone'larda 4 inç ekranla gelecek. Daha büyük bir ekran olduğu için çözünürlüğüde buna paralel artacak. HD görüntüye sahip olacak ekranda, dpi sayısı artacak.
Kamera
Kamera da 1080p çözünürlüklü iOS5 işletim sisteminde ----- kaydı yapıyor. Dinamik görüntü kaydı olan HDR ile fotoğrafları daha net çekebiliyorsunuz. Ama Apple iPhone 5 'te özel bir kamera sensörü geliştirmiş. Bu kamera sensörü ile HDR görüntüler daha net ve akıcı çekiliyor. Anı ve ışığı yakalıyor.
Donanım
Mevcut modelleride A5 işlemcinin ardından artık iPhone 5 için yeni A6 quad-core işlemciyi kullanacağını bahis edebiliriz. Hem iPad 3'te hem de iPhone 5'te Apple A6 işlemci kullanılacak. Depolama özelliği ise 128GB'a kadar çıkacak. Ayrıca iCloud depolama servisinin kotası iPhone 5 kullanıcıları için artacak. Artık iPhone 5 için 32 GB , 16 GB gibi dertler kalkacak. Çünkü iCloud servisinin 10 katı artacağı söyleniyor.
iPhone 5 4G olacak mı?
Bize göre Apple'ın önceki ürünlerini incelediğimizde bazı yeni teknolojilere geçmek için o teknoloji altyapısının tam oturması gerektiğini görüyoruz. Kısaca Apple 4G LTE teknolojisine geçmesi için hali hazırda belli başlı ülkelerin 4G altyapısına sahip olması gerekmekte. Yaptığımız incelemeler sonucu en az 2015 yılında 4G'nin aktif olarak kullanabileceğini gördük. Bu anlamda tabiki Apple farklı bir şekilde 4G teknolojisini ürün lansmanlarında lanse edebilir.
Sosyal Ağ
Apple yaptığı yeni patent başvurularında Arkadaşlarını bul uygulaması gibi kendi sosyal ağını kurma peşinde. Belki iPhone5 ile gelecek yeni uygulamada bir iTunes ağı görebiliriz.
Su Geçirmez!
Artık sayılı Apple güvenilir kaynaklarında iyice bahsedilmeye başlayan su geçirmeyen nano teknoloji kalıbı. Bu iPhone'da standart haline gelecek.
Mobil Ödeme Sistemi
Merakla beklenen mobil ödeme sistemi NFC iPhone 5'te olacak. Özellikle Google Cüzdan sistemini sunan Google Nexus 4G'ye cevap vermesi gerekiyor. Küçük harcamaları bu sistem sayesinde ödeyebileceksiniz.
İşte iPhone 5 özellikleri:
  • A6 yeni nesil dört çekirdekli işlemci
  • 1 GB bellek
  • Yeni form faktörü
  • Büyük ekran
  • HDR izlenim kayıt
  • Gelişmiş sensör
Beklenen özellikler:
  • NFC mobil ödeme sistemi
  • 4G desteği
  • iPhone özel sosyal ağ platformu
  • Ekranın altında daha geniş bir home tuşu veya direk dokunmatik alan
  • Su geçirmez devreleri


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
belli, iphone, oldu, özellikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
iPhone 5 özellikleri Anatolia Apple 0 21 Ocak 2012 13:46
Sim kilitsiz iPhone 4S fiyatı belli oldu! dreamy Apple 0 22 Ekim 2011 20:25
Kayıp iPhone 4'ün faturası belli oldu! Spy Apple 1 15 Ekim 2011 17:09
iPhone 5'in çıkış tarihi belli oldu She Apple 0 28 Eylül 2011 19:03