IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2012, 16:44   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
iPhone 4 Unlock Bilgilendirme(yurt dışı cihazlar için 04.11.08 baseband unlock!)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

iOS 5
sürümünün yayınlanması ile beraber en sık soruların başında 04.11.08 baseband (modem firmware) unlock sorusu geliyor. Sim kilitli iPhone sahipleri özellikle de unlock ve jailbreak konuları ile önceden tanışmamışsa iTunes'in sürüm güncelleme teklifine evet diyerek sorunlara başlangıca da evet demiş olduklarını bilememeleri de doğal oluyor. iOS 5 öncesi iPhone 4'lerini Gevey turbosim sim aparatı ile kullananlar iOS 5'in yayınlanması ile beraber yapmış oldukları güncelleme ile iOS sürümlerini yükselttikleri gibi unlock ile direk alakalı olan baseband sürümünün de yükseleceğinden bihaber olarak bu işlemi yaparak cihazlarını iPod olarak kullanmaya da adım attılar. Sonrasında da blogumuzun da dahil olduğu bir çok destek sitesinden sorunun çözümü hakkında yorumlar yazıp çözümler arayanlara toplu bir cevap olması adına yazıyı istifadenize sunmaya karar verdim.

iOS 4.X.X ile Çalışan Gevey iOS 5'te Çalışmıyor!


Genellikle sim kilitli (locked) cihazlar Sn0wbreeze, PwnageTool gibi araçlarla custom firmware (kişiselleştirilmiş ios) oluşturarak sürüm güncellemelerini yaparlar. Sebebi de bu metodun cihazın baseband sürümünü koruması, iOS sürümü yükseltmesinin ardından baseband sürümünün yükselmemesi amacına yöneliktir. Bu tip bir önlem olmaksızın direk olarak her yeni iOS güncellemesi beraberinde modem firmware'in de yükseltmesini de getirir. iOS 5 güncellemesi ile beraber iTunes'ten direk olarak güncelleme yapan iPhone 4 sahipleri cihazlarının baseband sürümlerini de istemeden 04.11.08'e yükseltmiş oldular. Gevey turbosim aparatı ise sadece 1.59, 2.10, 3.10.1, 4.10.1 baseband sürümlerine sahip cihazlarda çalışabildiğinden güncelleme sonrası cihaz hat bulamaması şeklinde sonuçlanıyor.

04.11.08 Baseband Sürümü 04.10.01 Sürümüne Düşürülebilir Mi?

Buna evet demeyi çok istemekle beraber 04.11.08 baseband sürümü Gevey ile unlock yapılabilen 04.10.01 sürümüne düşürülemez. iOS 5 beta sürümünün yüklü olduğu bir cihaz olmuş olsaydı bu durumda 4.X.X sürümüne indirildiğinde baseband sürümü de düşebilecekti ama iOS 5 final sürümünde böyle bir şey mümkün değil.

04.11.08 Baseband İçin Başka Unlock Yöntemi Var Mı?

Bunun da yanıtı maalesef başka unlock yöntemi yok, Gevey'in dışında yazılımsal unlock imkanı sağlayan Ultrasn0w ile de unlock imkanı bu baseband sürümü için mümkün değil.

04.11.08 İçin Unlock Ne Zaman Çıkar?

Bunun yanıtını verecek olan Gevey turbosim üreticisi veya bu işlemi yapacak aynı yönde çalışan bir firma tarafından belirtilmedikçe verilecek olan cevap spekülasyon'dan ibaret olacağından belli bir tarih verilememektedir. Unlock imkanını sağlayan bir yöntem veya araç yayınlanana kadar cihazını iPod Touch gibi kullanmanın dışında başka bir seçeneğiniz şu an için bulunmamaktadır.
Bu konuda herhangi bir gelişme olduğunda bu makaleyi güncelleyerek sizlerle paylaşacağım. Şu anlık takip ettiğim bir kaç güncelleme hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum;


Miracle Sim Unlock Aparatı adı ile yeni bir ürün piyasaya girecek gibi görünüyor. iPhone 4 için iOS 5 yüklü cihazlarda aynı zamanda 4.11.08 baseband desteği ile gelecek.

Gevey Turbosim aparatı üreticisi twitter mesajında Furiousmod uygulamasının güncelleneceğini ve şu anda test edildiğini açıkladılar. Orjinal mesajları şu şekilde;


"New version of Furiousmod should be release soon. We have been testing for bugs before the release."

Bu demek oluyor ki Gevey Plus sahipleri (112 arama gereği duyulmayan) bu güncelleme sonrası iOS 5'te kullanabilecekler ancak başkaca bir açıklama olmadığından 4.11.08 baseband ile ilgisi olup olmadığının net olarak bilgisi alınamamıştır. Yeni haber alındığında tekrar güncelleme ile size duyuracağım.
Furiousmod güncellemesi Cydia sunucularına yansıdı ve iOS 5.0/5.0.1 kullanıp basebandini korumuş olanlar furiousmod 2.0 ile bu sorunlarından kurtulabilirler. Bu arada baseband sürümleri bir şekilde 4.11.08 olmuş cihaz sahipleri için de bekleyişin hala devam edeceğini ve şu anlık bir çözümün olmadığını belirtmekte yarar var.
Bir çok kaynak verildiği ve içinde SAM gibi çözümlerle 4.11.08 unlock yapıldığı iddiaları tamamen yalan ve sahtedir. Bunlara aldanıp da boşuna uğraşmayın ve 4.11.08 basebande sürümlerinizi yükseltmeyin. Bunlar ya bilinçli olarak yahut da sadece sansasyon adına yayılan haberlerdir itibar etmeyin. Sitenin dili ingilizce diye bunların doğru olduğu veya olabileceği fikri uyanabiliyor ancak bu tip gelişmeleri yakından takip ettiğimizi bilmenizi isterim.
Gevey'in üreticisi twitter da az önce mesaj yayınlayarak yeni gevey çalışmalarında gelişmeler hakkında açıklama yayınlayacaklarını yazdı. Bunun dışında 20.000 takipçiye (beğeni) ulaşan fan sayfaları için de teşekkür etti. İnşaallah kısa zaman sonra sevindirici haber gelecek gibi görünüyor. Yazdıkları twit aşağıdaki resimde yer aldığı gibidir;


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gevey resmi satış sitesi ve buna bağlı twitter hesabından gelen yeni mesaja göre yeni gevey çok daha yakın. Öyle ki yeni gevey için inceleme yapacak olanların epostalarını bekliyorlar.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor ve size unlock konusunda gerçekleşen her türlü gelişmeyi buradan aktarmaya devam edeceğim.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilgilendirmeyurt, cihazlar, iphone, unlock


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yurt dışı kullanıcılarının hostu? TaNGeRiNe Unreal IRCd 6 19 Ağustos 2011 21:53
Unreal3.2.3 İçin Yurt Dışı Girişlerine /GIRIS Kod EnableExclude Unreal IRCd 7 11 Ekim 2008 17:44