IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Şubat 2013, 16:11   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Apple, Samsung'dan daha..."




"Apple, Samsung'dan daha..."


"Apple Samsung'dan daha güvenilir"

Apple ve Samsung cihazları birçok yönden kapıştıran siteye göre Apple, rakibini ezip geçiyor!

Kullanıcılarına, cihazlarında yaşadıkları arızalar konusunda ürün ve teknik destek bilgisi sağlayan web sitesi FixYa, Samsung ve Apple'ı birçok farklı yönden karşılaştırarak şu sonuca vardı: "Apple, Samsung'dan 3 kat daha güvenilir ve tercih edilebilir."

FixYa'nın 722.558 farklı arıza ve kullanıcı izlenimlerini hesaba katarak yaptığı araştırmada Apple "güvenilirlik ve tercih edilme" konusunda 3.47 puan alırken, Samsung yalnızca 1.21 puanda kaldı.

Siteye göre, Apple'ı Samsung'dan "daha tercih edilebilir" yapan özelliklerden birkaçı şöyle sıralanıyor:

Apple'ın hemen herkesin kullanabileceği düzeyde geliştirdiği basit arayüzü listenin başında geliyor. Basit kullanıcı arayüzü sayesinde, yaşlısından gencine kadar birçok kesim iPhone telefonları tercih ediyor. FixYa kullanıcılarının neredeyse tümü, "kullanabilirlik" konusunda Apple'a tam not vermiş durumda.

Güvenilirlik ve istikrar da Apple'ı tercih sebebi kılan bir diğer önemli faktör. FixYa kullanıcılarına göre, iPhone'un temel uygulama ve özellikleri neredeyse hiç sekteye uğramadan sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Son olarak ise kullanıcılar Apple Store'un zenginliğinden dem vuruyor. Android ve Windows'a kıyasla, iOS uygulamaların daha sorunsuz ve çeşitli olduğunu savunan kullanıcılar, istedikleri uygulamanın mutlaka Apple Store'da bulunduğunu belirtiyor

Apple cihazların dezavantajları

Apple'ı diğer cihazlardan daha iyi kılan özelliklerin yanında, FixYa kullanıcılarının şikayetçi olduğu bazı noktalar da mevcut. Apple cihazları dezavantajlı duruma sokan özellikler ise sitede şöyle sıralanıyor:

Apple cihazların "kişiselleştirilebilirlik" konusundaki kısıtlı yapısı listenin başında yer alıyor. Birçok kullanıcı basit iPhone arayüzünü övse de, bazı kullanıcılar telefonlarını kendi istekleri doğrultusunda şekillendirme imkanına sahip olamamaktan şikayetçi. Cihazlarında tabiri caizse "hepsi bir arada paketi" sunan Apple, telefonlarıyla "oynamayı" seven ve daha kişisel bir akıllı telefon deneyimi yaşamak isteyen kullanıcıların isteklerini karşıla(ya)mıyor.

Apple'ın her yeni modelinde, üzerine ne koyduğu (daha doğrusu koymadığı) da şikayet alan bir diğer konu. Her yeni iPhone modeli duyurulduğunda mağazalara akın eden kullanıcılar, pek fazla yenilik görememekten şikayetçi. Yeni modelin, bir öncekiyle arasında çok az fark olması, iPhone kullanıcılarını sıkmaya başlamış durumda.

Ve son olarak neredeyse tüm akıllı telefon kullanıcılarını çileden çıkaran pil ömrü sıkıntısı... Özellikle iPhone 4S, bu konuda kötü bir şöhrete sahip. Telefonunu her an şarj etme imkanına sahip kullanıcılar bu durumu pek dert etmse de, uzun yolculuk severler, her dakika "yetersiz pil" uyarısı görmekten bıkmış durumda.

teknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
apple samsungdan daha


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık