IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mayıs 2013, 17:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
iPhone, iOS ve fazlası...




iPhone, iOS ve fazlası: Apple ne hazırlıyor?
iPhone, iOS ve diğerleri... Apple hakkındaki dedikodular arasından, gerçek olabilecekleri seçtik!

Apple artık eskiden olduğu gibi rakiplerine cihazlarının tasarımıyla fark atamıyor. Samsung, Google, Microsoft ve Nokia gibi önemli rakipler, kullanıcıların gönlünü sadece donanım ve yazılımla kazanamayacaklarını, tasarıma da önem vermeleri gerektiğini anlamış durumdalar. Bu nedenle Apple'ın iOS 7'nin tasarımında değişiklikler yapmasının kaçınılmaz olduğu düşünülüyor.

Bu değişiklikleri yapacak olan isim ise, iOS bölümünün başına yeni geçen Jony Ive. iOS'un yeni sürümünün, 10 Haziran'da San Francisco kentinde düzenlenecek olan Worldwide Developers Conference etkiliğinde tanıtılması bekleniyor. Tasarımda sadeliğe önem verdiği bilinen Ive'ın iOS'da ne gibi değişiklikler yapmayı planladığını o zaman öğreneceğiz. Gartner analistlerinden Van L. Baker bu konuda şunları söylüyor: "Ive'ın getirildiği yeni pozisyona bakarsak, yeni tasarımın köklü değişiklikler getireceğini, yeni zımbırtılar eklemektense kullanıcı deneyimini sadeleştirmeye ve geliştirmeye çalışacağını tahmin ediyorum." Yeni iOS'da, Microsoft'un Metro arabirimine ya da Android'in widget'larına benzeyen bir yenilikle karşılaşacağımız tahmin ediliyor.

iPhone ucuzluyor, iWatch geliyor

Apple'ın bugüne kadarki stratejisi, her telefon modelinde sadece bir seçenek sunmak oldu. Dünyanın her yerinde sadece bir model satan Apple Samsung ve Nokia gibi çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olan rakiplerinin mücadele ettiği kategorilere ilgi göstermedi. Rakipleri hem iPhone'a rakip üst düzey telefonlar hem de düşük fiyatlı modeller üretirken Apple aşağılara pek bakmadı. Bu durum yakında değişecek gibi görünüyor.

Eski modeller olan iPhone 4 ve 4S hala nispeten ucuz olan fiyatlara satılıyor olsalar bile Çin ve Hindistan gibi alım gücünün düşük olduğu ülke pazarlarında rağbet görmüyorlar. Bu nedenle Apple, şimdiye kadar yaratmak için çok uğraştığı firma imajına zarar vermek pahasına ucuz bir iPhone üretecek. Aslında buna benzer bir tercihi daha önce iPod Mini, Nano ve Shuffle modelleriyle yapmış ve inanılmaz bir başarı kazanmıştı. ITIC analistlerinden Laura DiDio, ucuz iPhone'un önümüzdeki altı ila sekiz ay içinde piyasada olacağını tahmin ediyor. Ucuz iPhone'a ilişkin değerlendirmeler yapan DiDio, günümüzde akıllı telefon pazarının geldiği aşamayı düşünürsek başka türlüsünün mümkün olmadığını, bir anlamda Apple'ın çaresiz olduğunu belirtiyor.

Bilişim dünyasının heyecanla takip ettiği bir diğer "Apple söylentisi" ise, iWatch. Geçtiğimiz ay sektör analistleriyle bir toplantı yapan Apple CEO'su Tim Cook, "heycan verici yeni ürün katagorileri" üzerinde çalışmakta olduklarını belirtmişti. Apple'ı takip eden pek çok uzman, Cook'un bahsettiği "yeni kategorilerden" birinin, bileğe takılan iOS'lu bir cihaz olduğu söylenen iWatch olduğuna inanıyor. Asymco analistlerinden Horace Dediu, "yeni kategori" denince akla yeni kullanım metotları ve bağlamları geldiğini belirtiyor.

Akıllı saatler kullanıcılardan büyük ilgi görüyor. Üretim için gerekli sermayeyi Kickstarter üzerinden toplayan Pebble ekibi, 10 milyon dolar gibi inanılmaz bir miktar elde etmişti. Pebble ve benzeri cihazlar, iOS ya da Android yüklü diğer cihazlarla ortak çalışarak mesaj ve e-mail görüntüleme ve müzik, spor uygulamaları çalıştırma özelliklerine sahipler.

Ancak iWatch konusunda şüphelerini dile getiren uzmanlar da var. Forrester analistlerinden Charles Golvin, iWatch'un bazı Apple müşterilerinin marka sadakatini arttıracağını ama satışlara önemli bir etkide bulunmayacağını tahmin ediyor.

iTV geliyor, iPhone "büyüyor"

Yine iTV! Steve Jobs'un biyografisini yazan Walter Isaacson 2011'de Apple kurucusunun sonunda günümüz TV dünyasını değiştirecek şeyi bulduğunu söylediğinden beri gündemden düşmeyen bir konu. Apple şu an "Apple TV" adında bir cihaz üretiyor. Cihazın belirli oranda başarı kazandığı da söylenebilir. Ama söylentilere konu olan iTV, Apple TV'den biraz farklı bir cihaz.

iTV'nin bildiğimiz televizyon deneyimini baştan tanımlayacağı iddia ediliyor. İzleyicilerin doğrudan içeriğe ulaşabildiği, satın alabildiği ve etkileşime girebildiği bir cihaz söz konusu. Kimileri Apple'ın tüm hazırlıklarını yaptığını ama içerik üreticilerle yapılan pazarlığın işini zorlaştırdığını iddia ediyor. Charles Golvin, Apple'ın iTV için tarih vermesinin bu koşullarda imkansız olduğuna inanıyor.

Ancak diğer analistler farklı düşünüyor: Laura DiDio, iTV'nin 2013'de piyasaya sürülme ihtimalinin yüzde 50 olduğunu iddia ediyor. DiDio'ya göre iTV "en kötü tahminle" 2014'ün ikinci çeyreğinde piyasada olacak.

Akıllı telefon piyasasında uzun süredir bir "büyük ekran" çılgınlığı yaşanıyor. Apple da, 4 inç ekranlı iPhone 5'i piyasaya sürerek bir anlamda bu eğilime cevap verdi. Ancak Samsung'un ekran boyutunu 5 inçe çıkarmasıyla birlikte Apple bu kategoride yine geride kaldı.

3G ve ardından 4G'nin tüm dünyada yaygınlaşmasıyla birlikte mobil internet kullanım oranları arttı. Bunun sonucunda pek çok kullanıcı akıllı telefon alırken büyük ekranlı modelleri tercih etmeye başladı. DiDio'nun ifadesiyle, "Apple hep takip eden değil, öncülük eden bir firma olmakla övünmüştür. Ancak iş büyük ekrana geldiğinde Samsung'un gerisinde kaldığı açık." Apple'ın kullanıcı tercihlerine uzun süre tepkisiz kalması mümkün değil. Ancak firma yetkililerinden gelen açıklamalarda 4 inçin ideal bir boyut olduğundan bahsediliyor. Apple'ın farklı boyut seçenekleriyle deneyler yaptığı ve tek elle kullanım için ideal boyutun 4 inç olduğuna karar verdiği iddia ediliyor. Yani Apple tek elle kullanım rahatlığını tasarım ölçütü olarak benimsemeye devam ettiği sürece iPhone ekranlarının daha da büyümeyeceğini söyleyebiliriz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fazlası, ios, iphone, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir USB bellekten fazlası! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 28 Aralık 2012 18:56
Galaxy S2 Plus ve fazlası... Zen Samsung 0 14 Aralık 2012 20:26
3 puandan fazlası: 3-1 Anatolia Süper Lig (Anadolu Takımları) 0 10 Ocak 2012 10:06