IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2013, 09:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
iPhone’da Farklı Bir Müzik Deneyimi




iPhone’un standart müzik oynatıcısını ve sabit equalizer ayarlarını yetersiz bulanlar için App Store’daki CanOpener adlı alternatif uygulamayı mercek altına yatırdık.

Günümüzde akıllı telefonların ses çiplerinin gelişmesiyle birlikte, taşınabilir müzik çalar kullanımının azaldığı su götürmez bir gerçek. Müzik severlerin büyük bölümü de şarkıları iPhone veya iPod Touch’tan dinlemesi, üçüncü parti uygulama geliştiricileri için müzik alanını müthiş bir pazar haline getirdi.
iOS’in standart müzik uygulaması ve değiştirilemeyen belli başlı equalizer ayarları bazı müzik severlerin pek de hoşuna gitmiyor. Kulaklık ile müzik dinleyenler manuel olarak equalizer ayalarını yapmak ve müzikte daha fazla detay duymak istiyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Good Hertz firması iOS için geliştirmiş olduğu CanOpener uygulaması ile müzik severlere bambaşka bir müzik deneyimi yaşatmak istiyor.
CanOpener, iPhone ve iPod Touch’ın desteklemiş olduğu müzik formatlarının yanında, sıkıştırması en az olan ve en fazla tercih edilen FLAC ses formatını da desteklemesiyle bir adım öne çıkıyor.
Uygulamanın çapraz ses algoritmaları ile kulaklık ile dinlediğiniz müziklerde daha fazla detay duymanız artık mümkün. Belli başlı standart ayaları ve manuel olarak değiştirilebilen bu algoritmalar sayesinde, dinlemiş olduğunuz şarkıdaki enstrümanlar adeta kafanızın içerisinde dolaşıyor.

CanOpener, iPhone veya iPod Touch’ınıza bağlamış olduğunuz kulaklığın modeline göre otomatik ses şiddeti dengeleme ve equalizer ayarlarını kendi yapıyor.
Şimdilik AKG, Beats Audio, Sennheiser ve Apple EarPod gibi kulaklık modelleri için ses optimizasyonu bulunan uygulamaya, yeni güncellemeler ile diğer firmaların kulaklık modelleri de eklenecek.
Equalizer ayarlarında ise uygulama size 4 bantlı ayar seçeneği sunuyor. İsterseniz daha temiz ses için Brighter ayarını seçebilir, isterseniz de daha fazla bass ses için Bump ayarını seçebilirsiniz.
Bu seçenekler sizleri tatmin etmezse manuel olarak da equalizer ayarı ile oynama yapabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Uygulamaya genel olarak bakacak olursak, iOS’in standart müzik uygulamasından çok daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle şarkılardaki detayları bu uygulama ile daha net olarak duyabilirsiniz.
Manuel olarak değiştirilebilen equalizer ayarı ve özel olarak geliştirilen çapraz ses algoritması uygulamanın en büyük artısı olarak görünüyor. Eğer kulaklık ile müzik dinliyorsanız bu uygulamayı mutlaka denemelisiniz.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bîr, deneyimi, farklı, iphone’da, müzik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
4S iPhone 4'ten farklı mı? dreamy Apple 1 05 Ekim 2011 19:30
Ölüm ötesi deneyimi. Thetis Esrarengiz Olaylar 0 26 Haziran 2011 00:08
Farklı bir iPhone 4 haberi! Slipknot Apple 0 08 Ağustos 2010 10:52
iPhone 4'e farklı çözüm! Slipknot Apple 0 13 Temmuz 2010 16:27