IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2013, 09:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
iPhone 5S'in Grafik Gücü Test Edildi!




Apple'ın geliştirdiği A7, akıllı telefon dünyasının ilk 64 bit komut seti destekleyen işlemcisi olarak dikkat çekiyor. Peki bu işlemcinin grafik gücü hangi seviyede? Testlere bakıyoruz.

Apple'ın tanıtımda pek detaya inmediği A7 işlemcisi, ilk nesil iPhone modelinden 56 kat daha yüksek grafik performansına, 40 kat daha fazla işlem gücüne sahip olduğu açıklanmıştı.

Sektörde 64 bit komut setini ilk destekleyen işlemci ünvanını alan Apple A7'nin grafik performansı da merakla beklenenler arasında. iPhone 5'te kullanılan A6 işlemcisinde PowerVR SGX543 MP3 grafik işlemcisinden yaklaşık iki kat daha güçlü olduğu görülen grafik işlemci, yapılan performans testlerine göre Adreno 330'un kullanıldığı Snapdragon 800'lü işlemcili cihazları az da olsa geride bırakabiliyor.

Çift çekirdekli Apple A7'nin dengi, Snapdragon 800 gibi gözüküyor
Apple'ın A7 işlemcisinde henüz hangi grafik işlemciyi kullandığı bilinmiyor fakat A7 işlemcisinin 1.7 GHz hızında çalıştığı ve çift çekirdekli yapıda olduğu bilinen detaylar arasında. GSMArena'nın paylaştığı test sonuçlarını aşağıya ekliyoruz. Apple A7 bakalım Android rakiplerine karşı neler yapabiliyor?

Geçelim test sonuçlarına;


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GLBenchmark 2.5 Egypt testinde on-screen modunda alınlan skorlarda, iPhone 5S'in birinci sırada yer aldığı görülüyor. Bunda 1136 x 640 piksellik çözünürlüğün de etkisi yüksek. On-screen modunda diğer cihazlarda da HD yada Full HD çözünürlükte test alınıyor. Bu testin en dikkat çekici sonucunu bence iPad 4 almış. 1536 X 2048 piksel çözünürlüğündeki Retina ekranıyla, gayet iyi bir skor almayı başarıyor. Bu cihazdaki grafik işlemcinin 4 çekirdekli olduğunu da hatırlatalım.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Off-Screen modunda test alındığında, iPhone'ların düşük çözünürlüğü yerine Full HD çözünürlükte test edildiğini görüyoruz. Bu da performansı çok abartı bir şekilde etkilemiyor diyebiliriz. Fakat Snapdragon 800 işlemcili ve Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemini kullanan Xperia Z Ultra'nın, en önde yer aldığını görüyoruz. Özellikle Android'in 4.3 sürümüyle Open-GL performansını artırdığı bilinen bir detay.

Bu testlere bakacak olursak, Android 4.3 Jelly Bean kullanan ve iyi optimize edilmiş bir Android cihaz, Snapdragon 800 işlemciyle beraber; Apple'ın A7 işlemcisini kullanan iPhone 5S modeliyle denk bir grafik gücü sunuyor diyebiliriz.

Galaxy Note 3 merak ediliyor
Samsung'un Exynos 5 Octa 5420 işlemcisini kullanacak olan global Galaxy Note 3 modelinin, en yüksek grafik performansına sahip cihaz olacağı söyleniyor. Özellikle cihazda kullanılacak 6 çekirdekli Mali-T628 grafik işlemcisi bu konuda oldukça iddialı. Snapdragon 800 işlemcili Note 3'ün de, Xperia Z1'den çok daha performanslı olamayacağını ekleyelim. Sonuçta aynı işlemci kullanılıyor.

Bakalım iPhone 5S'in diğer yeni Android cihazlarla mücadelesi nasıl sonuçlanacak?

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5sin, edildi, grafik, gÜcÜ, iphone, test


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bor ile çalışan ilk yerli oto test edildi LeyLa Otomobil Haberleri 0 19 Kasım 2011 12:34
Bor ile çalışan ilk yerli oto test edildi! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 07 Kasım 2011 22:48
İlk Çin malı hayalet uçak pistte test edildi Chelt Havacılık Haberleri 0 06 Ocak 2011 14:17
Test Edildi ve Onaylandı… Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 17 Ekim 2008 10:12