IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Deep

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mart 2014, 12:26   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Apple'dan otomobillere CarPlay!




Apple, iPhone yazılımını otomobillere taşıyor.

Apple, CarPlay ismini verdiği yeni sistem ile mobil işletim sistemini bu yıl otomobillere getireceğini açıkladı.


Bu sistem ile sürücüler araçlarındaki görüntü paneli üzerinden iPhone cihazlarındaki haritalara, müziklere ve mesajlara ulaşabilecek.

Ferrari, Mercedes-Benz ve Volvo'nun yeni teknolojiyi bu hafta Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtacağını belirten şirket gelecekte onlarca otomobil üreticisinin daha sistemi otomobillerine entegre etmesini beklediğini kaydetti.
Apple, CarPlay sisteminin bu üç otomobil üreticisi dışında Honda, Hyundai ve Jaguar'ın bu yılın sonunda Avrupa pazarına sürecekleri bazı modellerde yer alacağını da belirtti.

CarPlay sisteminin iOS 7 işletim sistemini kullanacağını ifade eden şirket sistemin yalnızca iPhone 5S, 5C ve 5 ile çalışacağını ve direksiyon üzerinde bulunan bas-tut tuşu ile aktive edileceğini kaydetti. CarPlay ile sürücüler iPhone'un sesli aktivasyon yardımcısı Siri'nin avantajlarından da faydalanabilecek. Sürücüler böylece sesli komutlar ile mesajlarını dinleyebileceği gibi konuşarak mesaj da yazabilecekler.

Bu açıklama, Apple ile Google'ın Android işletim sisteminin gelecekte internete bağlı otomobillerin kontrolünü ele geçirmek için verdikleri sert rekabetin de son işareti. Otomobiller üzerindeki bu rekabet iki şirket arasında yüz milyonlarca akıllı telefon ve tablette yaşanan kıyasıya rekabetinin bir uzantısı olarak değerlendiriliyor. Her yıl 80 milyon yeni otomobil ve kamyonetin üretildiği düşünüldüğünde otomobiller Apple ve Google'ın halihazırda rekabet içerisinde olduğu internet tabanlı yazılımlar ve hizmetler için ciddi bir fırsat yaratıyor.
Ocak ayında Google, otomobillerine Android'i getirmeyi planlayan otomobil üreticileri ile birlikte Açık Otomobil Platform'unu hayata geçireceğini açıklamıştı. Platform tarafından ilk otomobilin bu yılın sonunda satışa sunulması bekleniyor.
Apple ilk olarak iPhone ve iPod'ları otomobillerin ses sistemleri ile çalışacak şekilde otomobillere taşıdı. Honda sürücülerin Siri'yi aktive etmelerine olanak tanıyan yeni modellerini tanıttı. Direksiyon üzerindeki bir tuş ile aktive edilen sistem ile otomobillerin el bağlantısız ses sistemleri kullanılabiliyor.

Böylece, iPhone'un dijital yardımcısı yeni gelen e-postaları veya mesajları okuyabiliyor, hava durumu kontrol edilebiliyor, navigasyon sistemi ayarlanabiliyor, takvime randevular girilebiliyor—sürücüler tüm bunları ellerini direksiyondan çekmeden yapabiliyor.

Geçen Haziran ayında Apple yeni bir adım atarak "iOS in the Car" sistemini tanıttı. Bu sistem ile amaç iPhone'u elektronik paneli işletecek beyne dönüştürmek ve sürücülerin otomobillerin panelindeki ekran üzerinden harita veya trafik bilgilerin ulaşmasına olanak tanımak.

CarPlay ise otomobillere entegre edilmiş tuşlar, düğmeler ve dokunmatik ekranlar ile bir bütün olarak çalışıyor.

Apple'ın iPhone ve iOS ürünlerini pazarlamadan sorunlu başkan yardımcısı Greg Joswiak yayınladığı basın açıklamasında, "CarPlay, sürücülere araçlarındaki iPhone'larını kullanarak her yönüyle muhteşem bir deneyim getirmek için tasarlandı" dedi.

Apple otomobillere ilk olarak iPod ile girmişti. Dijital müzik çaların CD çalarların yerini alması ile sürücüler altıkları aksesuarlar ile iPod'larını araçlarına entegre ediyordu. 2004 yılında Apple, BMW ile işbirliğine gitti. Böylece BWM araçlarda sürücülerin iPod'larını otomobillerinin ses sistemine bağlamasına imkan tanıyan bir kablo yer aldı.
Bugün ise Apple yeni otomobillerin yüzde 95'inin mobil işletim sistemini kullanan iPod, iPhone ve iPad'deki müzikleri çalabileceğini belirtiyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
appledan, carplay, otomobillere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Artık kış lastiği otomobillere de zorunlu! Violent Otomobil Haberleri 0 16 Aralık 2013 19:18
Elektrikli otomobillere akü vergisi PassioN Otomobil Haberleri 0 29 Nisan 2012 11:27
Enkaz altlarındaki otomobillere çözüm SLyther Otomobil Haberleri 0 20 Kasım 2011 19:34
Otomobillere enerji sınıfı geliyor LeyLa Otomobil Haberleri 0 19 Kasım 2011 12:28
Küçük otomobillere talep artıyor kont_dracula Otomobil Haberleri 0 18 Temmuz 2006 10:56