IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2014, 09:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
iPhone 6'lardaki Bellek Modülleri Değişti!




Apple'ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'larda kullandığı depolama birimlerinde ortaya çıkan sorunların ardından, şimdi de bazı cihazların depolama biriminin farklı olduğu ortaya çıktı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı satışa sunalı iki aydan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen, Cupertino merkezli şirketin amiral gemisi modelleri hakkında hala sorunlar ortaya çıkabiliyor.

İlk olarak yazılım tabanlı olarak ortaya çıkan sorunları iOS 8.0.1 ile düzeltmeyi hedefleyen Apple, yayınlanan güncellemenin hatalı olduğunun ortaya çıkmasından sonra hızla iOS 8.0.2'yi ve 20 Ekim tarihinde de iOS 8.1'i kullanıcılara sunmuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Son olarak da iOS 8.1.1'i yayınlayan Apple, geçtiğimiz günlerde Apple Watch için geliştiricilerin uygulama hazırlamasına imkan sunacak WatchKit ile beraber iOS 8.2 betasını yayınlayıp, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın yazılım kaynaklı sorunlarına bir süreliğine noktayı koymuştu.

Ancak tüm bu süreçte iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın karşılaştığı tüm sorunlar yazılım tabanlı olmadı. İlk olarak 128 GB depolama alanına sahip iPhone 6 Plus modelinde ortaya çıkan sorunda, cihazlar boot aşamasında sıkışıp kalabiliyor, çakışmalar yaşanıyor ve cihazlar ile çekilen fotoğraf ve videolarda sorun oluşturuyordu.

TLC NAND Flash belleklerden kaynaklanan bu sorun daha sonra 128 GB iPhone 6 Plus ile sınırlı kalmayıp, 64 GB iPhone 6 modellerine de sıçramıştı. Ortaya çıkan son iddialara göre ise Apple bu sorunun önüne geçmek için iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinde kullandığı depolama birimini değiştirdi.

Değişim Hız Farkı Yaratıyor

Güney Kore basınında yer alan habere göre, KBench adlı yazılım ile yapılan benchmark testlerinde Apple'ın satışa sunulan bazı ürünlerde, görece daha ucuz olan TLC bellekten vazgeçip, MLC bellek kullanmaya başladığı yönünde.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılan testlerde günlük kullanıma daha yakın olan rastgele veri testinde, TLC bellekli modellerin maksimum 3.2 MB/s hıza ulaşabildiği, MLC bellek modellerinin ise 2.9 MB/s hız ile başlayıp, daha sonra 16MB/s'ye varan hızlara ulaştığı görülüyor.

Ayrıca zero-fill testinde TLC belleklerin çok daha iyi performans gösterdiği görülüyor ancak bu testin günlük kullanıma çok daha uzak olduğunu belirtelim. Apple, daha önce bükülme sorununda olduğu gibi yine sessiz sedasız aldığı bir önlem ile iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'larda yaşanan sorunu çözmeye hedeflemiş gibi görünüyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MLC bellek kullanan modeller ile TLC bellek kullanan modeller arasında yaşanan hız farkının da iOS 8.1.1 ile çözüldüğü iddia ediliyor. Ancak TLC bellekten, MLC belleğe geri dönüş kesin olsa da iOS 8.1.1 ile hız farkının önüne geçildiği konusunda kesin bir şey olmadığını da belirtelim.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
6lardaki, bellek, değişti, iphone, modülleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
iPhone'lar büyüdü, işler değişti! Deep Apple 0 02 Ekim 2014 02:24
iPhone çıktı, Android değişti yaSmin Apple 0 01 Ocak 2014 23:11
mIRC ( icon lardaki hata ) Heavenly mIRC Scripting Sorunları 2 03 Haziran 2011 13:46
Event'lardaki ^@* gibi Karakterlerin Anlamları MaeLStrOm mIRC Scripting Sorunları 40 30 Mayıs 2009 21:06