IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2016, 11:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Apple'in Wi-Fi Assist Özelliği Cep Yakıyor




Apple'in Wi-Fi Assist özelliği, Wi-Fi sinyalinin düşük olduğuna karar verdiği zamanlarda telefonu hücresel veriye çevirerek faturalarınızın yüklü miktarda gelmesine yol açıyor.

2 BİN DOLAR FATURAYLA KARŞILAŞTILAR

Faturasının babası tarafından ödenen Floridalı gencin iPhone'una gelen bir uyarı, çocuklarınıza telefon verirken bir kez daha düşünmeniz gerektiğini kanıtlıyor. Oğul Ashton Feingold'un CBS Miami'ye söylediğine göre hafta içerisinde gelen bir uyarı verinin belki%65'inin kullanılmış olduğunu söylemekteydi. Her ne kadar bir telefon şirketinin 'belki' kelimesini kullandığı pek görülen bir şey olmasa da, Feingold daha önce de bu şekilde uyarılar aldığını ve bu yüzden bildirimi önemsemediğini söylüyor. Ancak görünene göre bu kez durum biraz daha farklı sonuçlandı ve baba, 2.021,07 dolar telefon faturasıyla karşılaştı.



SORUN APPLE'DAN KAYNAKLANIYOR

İkili, Apple'ın Wi-Fi Assist özelliğini suçluyor. Bu özellik, Wi-Fi sinyalinin düşük olduğuna karar verdiği zamanlarda telefonu Wi-Fi'dan hücresel veriye çevirebiliyor. Özellik, iOS 9 işletim sisteminde varsayılan olarak açık bir şekilde başlıyor.

ORTALAMA 250 DOLAR FATURA ÖDÜYORLARDI

Ashton'ın babası Jeff'in CBS'e söylediğine göre aylık faturaları ortalama 250 dolar civarında oluyordu ve kendisi Wi-Fi Assist özelliğinden haberdar değildi. Oğlu da hep Wi-Fi'a bağlı olduğunu düşündüğünü söylemekteydi. Apple konu hakkında yorum yapmış olmasa da, operatör AT&T, kullanıcılara üç farklı uyarı mesajı ile sınıra yaklaşıldığını duyurduğunu söylemekte.



ÖZELLİK HAKKINDA YETERİNCE BİLGİ VERİLMİYOR

Wi-Fi Assist özelliği kapatılabiliyor ancak çoğu kullanıcı, teknoloji firmasının bu özellik hakkında yeterince bilgi veya uyarı vermediğini düşünmekte. Bu yüzden de bu özellik şu anda San Jose, Kaliforniya'da bir dava ile karşı karşıya.

KULLANICILAR HEMFİKİR

Genel olarak Wi-Fi Assist'in yeterli uyarı vermediği konusunda kullanıcılar hemfikir. Ancak iddialardan biri de, insanların telefonlarını kullanma şekillerinden dolayı hücresel veri harcamalarının arttığını belirtmekte. Netflix gibi hizmetlerin hücresel veri ile kullanılması, hızlı bir şekilde sınırların aşılmasına ve veri bedellerinin artmasına sebep oluyor. Telefonunuzu bazı uygulamaların hücresel veriyi kullanmasını engelleyecek şekilde ayarlamanız mümkün ancak bu işlemi kendiniz yapmanız gerekiyor ve birden fazla uygulamayı engellemeniz gerekebilir.

Daha basit bir çözüm ise, Wi-Fi Assist özelliğinin kapatılması...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
applein, assist, cep, wifi, yakıyor, Özelliği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Apple iPhone'lara joystick özelliği mi geliyor? AngeL Apple 0 17 Ocak 2015 02:29
Apple'ın yeni özelliği, çok da yeni değil! Deep Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 25 Ekim 2014 01:19
iPhone'un bu özelliği Apple'ın başını yakacak deLtaFoRCe Bilim Dünyasından Son Haberler 0 27 Nisan 2011 08:22