IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2017, 09:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
GarageBand ve Logic Pro X'e önemli güncelleme




Apple her seviyeden müzisyene yönelik, iPhone, iPad ve Mac’te kullanılabilen heyecan verici yeni özelliklere sahip müzik yapma uygulamalarında önemli güncellemeler yapılacağını duyurdu.

Logic Pro X kullanıcıları, Mac’leri yanlarında olmadığında iPhone veya iPad’lerini kullanarak Logic oturumlarına yeni parçaları uzaktan ekleyebilecekler. Yeni paylaşım seçeneği sayesinde, kullanıcılar bir Logic projesinin GarageBand ile uyumlu özel bir versiyonunu iCloud’a yükleyip bu versiyonu daha sonra iOS aygıtlarında açabilecek ve her ilham geldiğinde yeni kayıtlar ekleyebilecekler. Proje tekrar iCloud’a yüklendiğinde, yeni eklenen tüm parçalar Mac’te açılan orijinal Logic projesinde otomatik olarak görünecek.

Apple Uygulamalar Ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Susan Prescott, “Müzik her zaman Apple’ın DNA’sının bir parçası oldu. Müzik yapma uygulamalarımız iOS için GarageBand ve Logic Pro X’te eğlenceli ve güçlü bir güncelleme daha yapmaktan heyecan duyuyoruz,” açıklamasını yaptı ve sözlerine şöyle devam etti: “Bu güncellemeler hem müzikle hobi olarak uğraşanlara hem de muhteşem müzikler yapmak için yazılımlarımızdan ve donanımlarımızdan yararlanan profesyonel müzisyenler ve ses mühendisleri topluluğuna çok çeşitli yeni ve aranan özellikler sunuyor.”

Oscar ve Grammy ödüllü prodüktör ve besteci Paul Epwoth ise, “Logic Pro X, hem benim hem de birlikte çalıştığım sanatçılar için yaratıcı sürecin vazgeçilmez bir parçası. Yeni profesyonel özelliklerin eklenmesi beni çok sevindirdi,” dedi ve ekledi: “Alchemy sintisayzırın en büyük hayranlarından biri olarak, seyahatteyken veya stüdyoda olmadığım zamanlarda iPhone veya iPad’imi alıp GarageBand’i kullanarak Logic oturumlarım için yeni parçalar yapabilecek olmaya bayıldım.”

iOS için GarageBand

iOS için GarageBand, iPhone ve iPad’e daha da geliştirilmiş müzik oluşturma seçenekleri getirirken eğlenceli ve kolay kullanım özelliğini de koruyor. Uygulama, Touch Instruments’ı keşfetmeyi hiç olmadığı kadar kolaylaştıran ve tam olarak aradığınız sesleri bulmanızı sağlayan, yeniden tasarlanmış bir ses tarayıcısına sahip.

Modern sintisayzırlarından biri olan ve Logic Pro kullanıcılarının büyük beğenisini toplayan Alchemy, iOS’a geliyor ve EDM, Hip Hop, Indie, Rock, Pop ve daha birçok müzik türünden Apple tarafından tasarlanmış 150’yi aşkın ses parçasını kapsayan zengin bir koleksiyon sunuyor. Alchemy’deki Transform Pad sayesinde, kullanıcılar gerçek zamanlı olarak sekiz ses enstantanesi arasında geçiş yaparak etkileyici sintisayzır performansları yaratabilecekler.

iOS için GarageBand’de müzik kaydetmek de kullanıcılara en iyi performanslarını kaydetmeleri için birden çok olanak tanıyan ve en beğendikleri kayıtlar arasında seçim ve geçiş yapma imkanı sunan Çoklu Kayıt özelliğiyle daha da kolaylaşıyor.

Bu sürümde tek dokunuşla ulaşılabilen, eğlenceli vokal efektleri sunan ve kullanıcılara perde düzeltme, bozulma ve gecikme gibi daha da geliştirilmiş stüdyo efektleri sağlayan yeniden tasarlanmış bir Audio Recorder da bulunuyor. Miksleri üzerinde daha da fazla kontrol sağlamak isteyen deneyimli kullanıcılar, interaktif grafikli bir Visual EQ ve genişletilebilir, yaratıcı ses tasarımı için üçüncü taraf Audio Unit eklentisi efektlerini kullanma olanağı dahil olmak üzere, ileri düzey ses işleme araçlarından oluşan yeni bir koleksiyondan yararlanabilecekler.

Logic Pro X

Logic Pro X, müzisyenlere ve ses mühendislerine müziklerini düzenlerken ve mikslerken daha fazla kontrole sahip olma olanağı tanıyarak Logic’i ses prodüksiyonu için daha da güçlü bir araç haline getiren gelişmiş yeni özellikler sunuyor. En yeni sürümde çeşitli çalışma ortamlarında okunabilirliği artıran yeni ve modern bir tasarım yer alıyor.

Logic Pro X aynı zamanda MacBook Pro’daki devrim yaratan yeni Touch Bar için destek sağlayarak zaman çizgisi görünümünde projenizde gezinme olanağı sunuyor ve seçilen tüm parçalar için ses düzeyi kontrollerine ve Smart Controls’e rahatça erişmenize imkan tanıyor. Yeni performans kontrolleri, çeşitli müzik gamlarına göre özelleştirilebilen piyano klavyesini kullanarak veya vuruş oluşturmak için davul tablalarına dokunarak, Touch Bar ile yazılım müzik aletlerini çalmanıza ve kaydetmenize olanak veriyor. Atanabilir tuş komutu düğmeleri, Touch Bar kontrollerini özelleştirmenize imkan sunarak sık kullandığınız klavye kısayollarını ihtiyacınız olduğunda kolayca erişebileceğiniz şekilde düzenlemenizi sağlıyor.

Parça Alternatifleri, kullanıcıların herhangi bir parçanın bölgeleri ve düzenlemelerinden oluşan farklı çalma listeleri oluşturup bu çalma listeleri arasında geçiş yapmalarına olanak tanıyor. Bu özellik çeşitli yaratıcı fikirlerle denemeler yapmayı veya geliştirme aşamasındaki bir parçanın farklı versiyonlarını değerlendirmeyi kolaylaştırıyor. Seçime Dayalı İşleme, kullanıcıların Logic veya üçüncü taraf efekt eklentilerinden oluşan tüm kombinasyonları seçilen bir veya daha fazla ses bölgesine uygulamalarına olanak sunuyor. Ses kalitesini optimize etmek için çok kullanışlı olan bu özellik, yaratıcı ses tasarımı için de kullanışlı bir araç.

Logic Pro X, 64 bit toplama motoru, 192 ek veri yolu ve gerçek stereo pan ile stereo sinyaller için ayrı kontrol sağlayarak profesyonel miksleme için güçlü bir araç haline geliyor.

Kaynak: Hürriyet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
apple, garageband, güncelleme, logic pro x


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google'dan önemli güncelleme! yaSmin Google 0 10 Mart 2014 13:56
Android'e önemli güncelleme! Deep Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 04 Mart 2014 14:11
Android'e önemli güncelleme! yaSmin Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 02 Mart 2014 14:41
Galaxy S4 İçin Önemli Bir Güncelleme Geldi Zen Samsung 0 09 Haziran 2013 13:09
Windows 8'e önemli güncelleme! CeSaRCripS Windows 0 01 Haziran 2013 09:42