IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Şubat 2017, 12:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Apple yüz tanıma teknolojisine geçebilir!




Apple, Touch ID teknolojisini bırakmayı düşünüyor. Bunun için daha kullanışlı bir teknoloji arayışında olan Appe, yeni iPhone'larda yüz tanıma teknolojisine geçmeyi düşünüyor!

İki gün önce KGI analisti Ming-Chi Kuo, raporunda Apple'ın yeni iPhone'da Touch ID'yi kaldırabileceğini belirtmişti. Bugün bir başka analistten ona destek veren bir açıklama geldi.

Apple, yüz tanıma sistemine mi geçecek?

Apple'ın bu yıl iPhone 8 yada iPhone X adında yeni bir akıllı telefon tanıtacağı bir çok analist tarafından teyit edildi. Yeni iPhone'un onuncu yıla özel bazı önemli yeniliklerle gelmesi bekleniyor. Yeni iPhone ile ilgili en çok üzerinde durulan konu ekranın nasıl olacağı.

Özellikle çerçevesiz OLED bir ekrana sahip olması beklenen iPhone'da Touch ID'nin ekranın altına yerleştirilmesi yada yeni bir kimlik tanıma Teknolojisine geçilmesi gündemde. Bugün, JPMorgan analisti Rod Hall, konu ile ilgili dikkat çekici bir iddiada bulundu. Yüz tanıma için 3D lazer tarayıcı geliyor

Hall, Apple'ın iPhone 8'de kavisli bir ekran kullanmak için Touch ID'den vazgeçeceğini düşünüyor. Bunun yerine 3D lazer tarayıcı kullanarak yüz tanıma teknolojisine geçiş yapacağını iddia ediyor. Ona göre, Apple'ın tedarik zinciri içindeki modül hacminde artışa dayalı olarak iPhone 7s ve iPhone 7s Plus'ta da 3D lazer tarayıcı kullanılabilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


3D lazer tarayıcı, OLED ekran, cam gövde ve diğer artan üretim maliyetleriyle birleştiğinde iPhone 8'in malzeme faturasına modül başına 10 ila 15 dolar fiyat farkına sebep olacak.

Bu da satış fiyatını 100 dolar daha pahalı hale getirebilir. Apple, kar marjını korumak isterse yeni iPhone,100 dolar daha pahalı olabilir. Artan maliyetler, iPhone 8'in Amerika Birleşik Devletleri'nde 1.000 dolardan fazla fiyata satılacağı iddiası ile uyumlu görünüyor. Zaten son günlerde bütün haberlerde 1000 dolar vurgusu yapılıyor.

Yüz tanıma Touch ID'den daha kullanışlı olabilir Hall, Touch ID'nin parmağınız ıslak olduğunda çalışmadığını, yüz tanıma moduna geçişin kullanıcının işini kolaylaştıracağına inanıyor.

Ayrıca yüz tanımanın Touch ID'den daha güvenli olacağını, bankaların ve mağazaların Apple Pay'i kullanma oranlarının artacağını düşünüyor

Hall, yüz tanıma teknolojisinin arttırmış gerçeklik için de önemli olduğunu vurguluyor. Apple, bu teknoloji sayesinde arttırılmış gerçeklik konusunda rakiplerinin önüne geçebilir. Hall ayrıca online alışverişlerde ayakkabı numaranızın belirlenmesi gibi işlemler için geliştiricilere yönelik 3D tarama API'si açılacağını düşünüyor.

Kaynak: Shiftdelete

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
apple, iphone, touch id, yüz tanıma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bütçe 2017'de fazlaya geçebilir Desmont Haber Arşivi 0 20 Aralık 2014 16:39
AirTies'tan geleceğin teknolojisine ilk adım! Deep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 31 Ekim 2012 19:48
Canlıların Bilgisayar Teknolojisine Örnek Olan Özellikleri Kalemzede İslamiyet 0 21 Temmuz 2012 13:54