IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Askin

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2018, 13:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yurtdışı Telefon Kaydı Nasıl Yapılır.




Yurtdışı telefon satın alıp Türkiye’de kullanmak, sağladığı fiyat avantajı nedeniyle bir çoğumuzun sıklıkla yaptığı bir şeydi. Özellikle iPhone, Samsung ve diğer pahalı modellerde Türkiye satış fiyatlarının yurtdışı telefon fiyatlarına göre abartılı yüksek olması vatandaşları buna iten başlıca sebepler arasında. Şimdiye kadar 5 Apple iPhone kullandım ve hepsini de yurtdışından aldım. iPhone 6 ve iPhone 7 Plus telefonlarımı Katar‘ın başkenti Doha’dan iPhone 5 telefonumu ise Batum’dan almıştım.

Yolcu yurtdışından gelirken beraberinde telefon getirip Türkiye’de kayıt yaptırıp kullanabiliyor. Posta veya kargo ile yurtdışından telefon almak veya internet siteleriyle yurtdışından telefon getirmek yasak. Bu durumda gümrükte telefona el konabilir ve iki katı ceza ödemek durumunda kalırsınız.

Yazı içerisinde sorularınızın cevabınızı bulamadıysanız mutlaka yorumlara göz atın. Yazıyı da mutlaka dikkatlice okuyun. Burada yurdışı cep telefon kaydı ile ilgili her türlü bilgiyi yazdım. Bu sorular dışında şöyle olur mu böyle olur mu diye endişe etmeyin.

Yurtdışı telefon kaydı bilgiler


Telefonu yurtdışından dönüşü 120 günü geçmemiş birinin üzerine kayıt yaptırabiliyorsunuz. Pasaporta 2 yılda bir kez yeni telefon kaydı yaptırılabiliyor. Eğer üzerine telefon kaydı yapacağınız pasaportun süresi 120 günü geçmişse ya yeniden yurtdışında gidiş dönüş yapmanız ya da yurtdışından dönüşü 120 günü geçmemiş ve üzerine son 2 yıldır telefon kaydedilmemiş birini bulmanız gerekiyor.

E-devlet üzerinden yapılan kayıtlarda pasaport ile ilgili bir evrak istenmiyor. Abone merkezinden kayıt yaptıracağınız zaman pasaport sahibinin bizzat pasaportuyla veya yurtdışı çıkış ve dönüş makbuzuyla başvuru yapması gerekiyor.

Getirilen telefonun açılması için vergisinin ödenmesi gerekiyor. Telefon vergisini bankalara, vergi dairelerine nakit veya internet vergi dairesinden kredi kartıyla yatırabiliyorsunuz. Telefon harcı yatırırken, cep telefonunun 15 rakamlı IMEI numarası, kayıt yapacağınız pasaport sahibinin ad ve soyadı, TC Kimlik numarası lazım. Kayıt edilmeyen telefon 120 günde kullanıma kapatılıyor. Kapatılan telefon vergisi ödenince yeniden açılıyor.

Yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır
Yasaya göre, yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için pasaport sahibi olan kişilerin e-devlet sitesine veya abone kayıt merkezlerinden başvurması gerekiyor. Abone kayıt merkezine şahsen başvurularda pasaportun yanı sıra telefon harcı ödendiğini gösterir belgenin aslı ile başvuruda bulunulması isteniyor. Yurtdışından gelen telefon kapandı nasıl açılır, adım adım yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır:

Yurtdışı telefon kayıt harcı 170,70 TL’yi öde
E-devlet üzerinden belge gerekmeden kaydını yap
E-Devlet yoksa Abone kayıt merkezinden kaydını yaptır,

Yurtdışı telefon kayıt harcı nasıl ödenir


Herhangi bir Vergi Dairesine veya tahsilat yapan bankalara giderek yurtdışı telefon harcını yatırın. 2018 telefon kayıt harç bedeli 170,70 TL‘nin yatırılması ve bedelinin ödendiğine dair makbuzun alınması gerekiyor. Yurtdışı telefon vergi ödemesi yaparken ödemenin pasaport sahibi adına yapılması gerekiyor.

Telefonun onunla birlikte gelmiş olması veya başka ülkeden başka bir zamanda gelmiş olması önemli değil. Kayıt yapılmak istenen cihaza ait IMEI numarası ve pasaport sahibinin TC Kimlik Numarasını, adını ve soyadını vergi dairesine veya bankaya verin. Pasaporta telefon işletmenin ilk adımı böylece yapılmış oluyor.

Telefon IMEI Numarası Öğrenme: Telefon imei öğrenme kodu *#06#. Telefon IMEI sorgulama için arama kısmına geçip telefon numarası olarak *#06# yazın ve arama tuşuna basın. Gelen IMEI numarası cihazınızın seri numarasıdır.

Pasaport kayıt harcı nereye yatırılır: Telefon kayıt harcı yapılabilen Bankalar Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Denizbank, ING Bank, HSBC Bank Şekerbank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası, İş Bankası. Bankalar dışında vergi dairelerine de telefon vergisi yapılabilir.

İnternetten telefon harcı nasıl ödenir


Yurtdışı telefon vergisini internet vergi dairesinden ödemek en kolay yol. Ben en son Katar’ın başkenti Doha’dan aldığım iPhone 7 Plus telefonumun vergisini internet vergi dairesinden ödedim, güvenli. İnternetten yurtdışı telefon harcını ödemek için tıkla. Pasaport sahibinin T.C. kimlik no, ad soyadı ve getirilen telefonun IMEI numarasını sisteme giriyorsunuz. Harç Ödemesi mutlaka pasaport sahibinin adına yapılmalı. Merak etmeyin güvenlidir.

Bankaya veya internetten ödeme yaptıktan sonra dekontla Abone merkezlerine gidin kaydınızı yaptırın. 1-2 hafta içerisinde telefonunuzun IMEI kaydı yapılmış olur. Abone merkezi yerine e-devlet sistemine girerek oradan da kendiniz kayıt yapabilirsiniz.

Turkcell, Vodafone veya Türk Telekom Abone merkezine gitmeden e-devlet üzerinden internetten telefon kaydı yapılabilir. e-Devlet şifresi büyük postane merkezlerinden kolayca alınabiliyor ve turkiye.gov.tr adresinden de e-devlet sistemine giriliyor.

Yurtdışı telefon e-devlet kaydı nasıl yapılır


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Telefon harcını yatırdıktan sonra e-devlet sitesine girip telefonu pasaporta işletme işlemine geçiyoruz. Yurtdışından telefon kaydı için e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan işlemde pasaport sahibi olan kişi, kendisine ait bilgileri sisteme girerek kaydını yapıyor. Telefon kaydettirme sırasında e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmiyor. Bu işlemden sonra 1-2 hafta içerisinde telefonunuzun kaydı yapılmış oluyor.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gsm, kayıt, telefon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sabit Telefon Yönlendirme Nasıl Yapılır Zen Genel Paylaşım 1 02 Temmuz 2014 17:49
Graham Bell'in ilk telefon kaydı! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 15 Aralık 2011 17:13
auth kodu girmeden direk nick kaydı nasıl yapılır JaqCaL Servisler 4 01 Aralık 2007 23:33