IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2020, 09:32   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Apple, Koronavirüse Rağmen Geçen Yıla Oranla Daha Fazla Gelir Elde Etti




Ürettiği teknolojik cihazlarla dünyanın en popüler şirketlerinden biri kabul edilen Apple, ikinci mali çeyrek yıl sonuçlarında Apple TV Plus ve giyilebilir cihazlara oluşan yoğun taleple gelirini artırmayı başardı.
Dünyanın en zengin şirketlerinden biri olan teknoloji devi Apple, koronavirüs pandemisi süreciyle geçen 2020’nin ilk çeyreğindeki sonuçlarını açıkladı. Şirketin ikinci mali çeyrek yılı sonuçlarını açıklayan CEO Tim Cook, yaptığı açıklamada, “COVID-19’un eşi benzeri görülmemiş küresel etkisine rağmen, Apple’ın bu çeyrekte büyüdüğünü bildirmekten gurur duyuyoruz” dedi. Apple’ın donanım üretimini özellikle Çin’de gerçekleştirmesi, salgın ilk ortaya çıktığında üretim noktasında sıkıntılar yaşamasına neden oldu. Buna rağmen gelir elde etmeyi başaran şirket, geçen yıla göre iPhone satışlarında yüzde 7’lik düşüş yaşasa bile 28,9 milyar dolarlık telefon satışı yapmayı başardı.

Apple’ın bu başarısının ardında iPhone gibi temel ürünlerinin dışında Apple TV Plus ve AirPods gibi giyilebilir cihazları yer alıyor. Bu sektörlerin 2020’nin ilk çeyreğinde rekor kazanç elde ettiklerini belirten Cook, yine de şirketin 2020’nin ikinci yarısında daha fazla etkileneceğini düşünüyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Apple, 28 Mart’ta sona eren ilk çeyrekte 58,3 milyar dolar satış üzerinden hisse başına 2,55 dolar kar elde etti. Bu sonuç, geçen senenin aynı döneminde elde edilen 58 milyar dolar satış ve hisse başına 2,46 dolarlık gelirden daha fazla. Apple, ayrıca Yahoo analistlerinin tahminlerini de geçmeyi başardı. Analistler, Apple’ın 2020’nin ilk çeyreğindeki kazancının 54,7 milyar dolarlık satışla hisse başına 2,28 dolarla sınırlı kalacağını düşünüyordu.

Apple’ın piyasa değeri 1,3 trilyon dolar
Koronavirüs pandemisi döneminden en çok etkilenen ülkelerden biri de ABD olarak gözüküyor. Ülke, Ocak ve Mart ayları arasında yaklaşık yüzde 5 küçüldü. 30 milyondan fazla ABD’linin işsizlik başvurusu yaptığı süreçte Apple’ın iyi bir süreç geçirdiğini söyleyebiliriz. Şirket, pandemi sürecinde farklı ürün yelpazeleri sayesinde büyük bir düşüş yaşamadı. Apple’ın şu anda piyasa değeri 1,3 trilyon dolara ulaşmış durumda.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
apple, koronavirüse rağmen geçen yıla oranla daha fazla gelir elde etti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tesla, COVID-19’a Rağmen 2020’de Gelir Elde Etmeyi Başardı GeN Otomobil Haberleri 0 30 Nisan 2020 02:44
Spotify, 2020'nin İlk Çeyreğinde 2 Milyar Dolar Gelir Elde Etti GeN Yaşam ve Detay 0 29 Nisan 2020 17:35
Beşiktaş, Süper Kupa Finali'nden gelir elde etti mi? Ezgi Beşiktaş 0 15 Ağustos 2019 23:58
Call of Duty'nin Kasım Ayındaki Kutulu Oyun Satışları Geçen Yıla Oranla Epey Bir Düşük Wizard Oyun Dünyasından Son Haberler 0 10 Aralık 2016 17:33
Apple bir kez daha rekor kâr elde etti yoSun İnternet Dünyasından Haberler 0 17 Kasım 2015 16:10