IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2008, 15:29   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google, neden beta sürümlerden kurtulamıyor?




Google, neden beta olmaktan kurtulamıyor?


Google'ın sunduğu servislerin neredeyse yarısı uzun zamandır beta aşamasında. Peki ama neden?




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Dünyanın en büyük arama motoru olan ve geçtiğimiz haftalarda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Google, artık bir arama motoru olmanın ötesinde, kullanıcılarına sunduğu birçok servisle de kapsamlı bir internet platformu haline geldi.

Ancak Google, yeni servisleriyle kullanıcılarının yüzünü güldürse de akıllarda her zaman bir soru işareti oldu: Google neden bir türlü 'beta' teriminden kurtulamıyor?

Bilindiği gibi Google, arama motoru olarak daha ilk günlerinde Google Beta olarak yayın hayatına başlamıştı. Arama motoru beta olmaktan kurtuldu; ancak Google'ın sunduğu birçok servis hala beta aşamasında bulunuyor. Peki nedir beta?

Bir uygulamanın beta sürümü dendiğinde, söz konusu programın hala tam sürüme ulaşmadığı ve bazı kusurlarının olabileceği anlaşılır. Beta sürümünde olan programı olan şirketler, genellikle belirledikleri bazı testçileri yanlarına alarak, uygulamada gördükleri gedikleri testçilerden öğrenmek suretiyle bu açıkları giderirler.

Yine de bir uygulamanın beta sürümü, aradan belirli bir zaman geçtikten sonra nihai sürümüne yükselir ve kullanıcılar gönül rahatlığıyla bu uygulamaları kullanmaya başlar. Ancak Google, servislerindeki beta aşamasını bir hayli uzun tutuyor.
Biz de CHIP Online olarak Google'ın beta servisleriyle ilgili ufak bir araştırma yaptık; sonuç gerçekten oldukça çarpıcı: Web takip şirketlerinin arasındaki önemli isimlerden olan Pingdom'a göre Google'ın 49 servisinin neredeyse yarısı hala 'beta' aşamasında. Google'ın beta süresini fazlasıyla uzun tuttuğu Gmail servisinden de kolayca anlaşılabilir; zira 2004 yılında doğan Gmail, o günden bu yana beta olmaktan kurtulamadı.

Elbette Google'ın beta servisleri Gmail ile sınırlı değil. İşte Google'ın diğer beta servisleri:

- Alerts
- Blog Search
- Book Search
- Google Chrome
- Finance
- Google Health
- Patent search
- Product Search
- Scholar
- Video
- Custom Search
- Calendar
- Docs
- Gmail
- Knol
- Orkut
- Talk
- Translate
- Google Pack
- Base
- Image Labeler
- News Archive Search

Listeden de anlaşılacağı üzere, Google'ın birçok servisi henüz beta aşamasında bulunuyor. Genelde kullanılan beta sistemine aykırı hareket eden Google, sanırız ki beta tabirini kendine göre yeniden tanımlıyor.

Bu konuda uzun zamandır akıllarda soru işareti olduğundan, Google'ın sözcüsü de çok geçmeden bu konuyu şöyle izah ediyor: "Google ekibi olarak kullanıcılarımıza sunduğumuz servislerde son derece titiz davranıyoruz ve kullanıcılarımıza daha iyi bir hizmet sunabilmenin gayreti içerisindeyiz. Beta, bizim için farklı bir anlam taşıyor: Web'de yer alan uygulamalarla diğer uygulamaların bu konuda karşılaştırılması mantıklı değil. Neticede web tabanlı servisler beta sürümünde olsalar da, kullanıcılar web uygulamalarının gelecek sürümünü diğer uygulamalarda olduğu gibi beklemezler. Unutulmamalı ki web'de yer alan bir uygulamalar her zaman gelişim evresindedir ve sık sık güncellenmeye ihtiyacı vardır."

Google'ın bu konuda yaptığı yazılı açıklamadan da anlıyoruz ki, Google web uygulamalarıyla diğer uygulamaları farklı sınıflandırıyor ve haliyle beta sürümünü kendine göre yeniden yorumluyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beta, google, kurtulamıyor, neden, sürümlerden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gmail neden hala beta? Kralice Arama Motorları Haberleri 1 11 Nisan 2009 15:48