IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ekim 2009, 16:12   #1
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google'ın dev hizmetleri!




Google'ın neden "internetin 1 numarası" olduğunu hiç düşündünüz mü?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Google geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız üzere 11. yaş gününü Googıllamak" tabiri bile ortaya çıktı ve yaygın bir şekilde kullanılıyor. İnternetin en önemli parçası haline gelen bu arama motoru, sadece bununla kalmadı. Google'ın hayatımıza kattığı teknolojiler, kullanıcıların vazgeçemediği araçlar halini aldı.

İşte Google'ı vazgeçilmez yapan projelerden 5 tanesi...

Google Books

Google'ın en çok dava alan projesi, telif hakları engellerine takılıp duruyor. Bununla birlikte Google'ın açıkladığı şekliyle çok etkileyici bir proje. İnternet üzerinde İskenderiye Kütüphanesi gibi bir abide meydana getirmeyi hedefleyen, hırslı bir proje. İnsanlığın bilgiye özgürce ve kolayca erişimi açısından inanılmaz faydalı.

Google Books milyonlarca baskıdan kalkmış nadide kitabı tarayıp internete yüklerse, bu kitapların tarihten silinmesini engellemiş olacak.

Gmail: Neleri değiştirdi?



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Gmail oldukça uzun bir süre beta olarak kaldı

Internet üzerinde olmazsa olmazlardan biri de e-posta hizmetidir. Google'ın Gmail'ı sunduğu dev depolama alanıyla bir daha hiç posta temizliği yapmaya gerek bırakmıyor. Rakipleri olan Hotmail ve Yahoo Mail'ı da zorla*****, farklı posta hizmetlerini seven kullanıcılar için de olumlu bir etkisi oldu.

Rekabet yarattı, bu da bütün kullanıcıların işine geldi. Aslına bakılırsa bu rekabet sadece kullanıcıların değil, Yahoo ve Microsoft'un da yararına oldu. Gelişen hizmetler sayesinde onlar da kullanıcı sayılarını arttırdılar.

Gmail, Google'ın bütün hizmetlerini birleştiriyor ve bu sayede pek çok günlük işi tek bir yerden kolayca yapmaya imkan tanıyor. Kullanıcı dostu, iyi tasarlanmış bir e-posta hizmeti.

Google Earth ve Google Maps: Adres bulmak



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Google Earth ve Google Maps adres sormaktan daha yararlı

Bir zamanlar MapQuest vardı ancak bu Google Maps ve Google Earthdünyanın etkileyici manzaralarını bütün kullanıcıların gözleri önüne seriyor. Bir zamanlar sadece gelişmiş ülkelerdeki askeri kuvvetlerin elinde olan uydudan gözlem yeteneğinin, sıradan vatandaşın kullanımına açılması dev bir olaydır.

Elbette bu haritalar üzerinde bazı askeri tesisler sansürlenmiş durumda ama bu sıradan kullanıcıları pek ilgilendirmiyor. Günlük hayatta insanlar ilk kez gidecekleri bir yerin adresini aldıktan sonra Google'a girerek bu yerin haritasına ve krokisine bakarak gidecekleri yeri önceden kolayca keşfedebiliyorlar ve nasıl ulaşacaklarını planlayabiliyorlar.

Google'ın bu hizmetleri pek çok öğrenciye sınava girecekleri yeri öğrenme, tatilcilere önceden bir göz gezdirme ve rota kestirme imkanı sundu, sunmaya da devam ediyor.


Chrome internet tarayıcı: Hızlı JavaScript

Google Chrome internet tarayıcı henüz Pazar payı küçük olmasına karşın oldukça seviliyor. Güçlü JavaScript yetenekleri sayesinde çok hızlı açılıyor ve sayfaları çok hızlı yüklüyor. Elbette her internet tarayıcının kendisine göre avantajları ve kullanım kolaylıkları var. Bununla birlikte pek köklü olmayan bu tarayıcı, uzun yıllardır bu işi yapan Internet Explorer, Mozilla Firefox, Apple Safari ve Opera ile sağlam bir rekabete girmeyi başardı.

Sekmeleri yalıtmasıyla tarayıcı çökmelerine karşı iyi bir önlem alan ve güvenliği yükselten Google Chrome, geliştirilmeye devam ediyor. Sony dizüstü bilgisayarlara da kurulu geliyor. Bu sayede pazar payını arttırabilir.

Google Docs: Birlikte çalışma



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Google Earth ve Google Maps adres sormaktan daha yararlı

Microsoft Office'in en büyük rakibi olan bu uygulama, Open Office gibi açık kaynak kodlu ofis uygulamalarından çok daha fazla ilgi çekti. Word, Excel ve Powerpoint'te yapılan işleri ücretsiz olarak bu hizmet üzerinden yapmak mümkün. Microsoft, Office'in Web sürümünü bu yüzden hazırlamak zorunda kaldı.

Google Docs'un en önemli özelliklerinden biri de ortak çalışma platformu sunmasıydı. Aynı dokümanlar üzerinde çalışan kullanıcılar için büyük kolaylık sundu. Google Docs gelişmeye devam ediyor ve bazı iş yerlerinde Office alternatifi olarak kullanılıyor. İnternet üzerindenözgürlük sunuyorlar. Google Docs ile bilgisayar değiştirirken verileri elle internete yüklemek, USB belleğe atmak ya da senkronize etmek gerekmeden çalışmayı sürdürebilen kullanıcılar, bu rahata alışıyor.




Chip

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dev, googlein, googleın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google hizmetleri kırpılıyor! Zen Google 0 18 Aralık 2012 21:28
Google Drive ve Diğer Depoloma Hizmetleri Spartacus Google 0 26 Nisan 2012 12:28
Google bazı hizmetleri sonlandırıyor Pargali Google 0 09 Mart 2012 01:03