IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2010, 11:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Popüler Google hizmeti artık Türkçe!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Google Alerts sayesinde, kullanıcılar ilgilerini çeken konulara ilişkin içeriği bundan böyle kolayca takip edebilecek.

Google, içeriğindeki bilgilerin her an güncellendiği bir mecra olan internette, herhangi bir konuyla ilgili en son gelişmeleri kolayca takip etmeye yarayan, kullanıcıların ilgilerini çekecek içeriğe ulaşmak için aralıksız olarak araştırma yapmasına gerek bırakmayan hizmeti Google Alerts'ü Türkçe olarak da hizmete soktu.

Google Alerts, kullanıcıların takip etmek istedikleri konulardaki web sitelerini, blog güncellemelerini ve haber makalelerini tarayıp, bulduğu içeriği kullanıcıların e-posta kutularına gönderiyor. Kullanıcıların tek yapması gereken Google'da arama yaparcasına ilgilendikleri konuyu girmek ve yeni sonuçlar çıktıkça Google Alerts'ün kendilerini bilgilendirmesini beklemek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dünya çapında milyonlarca insan, ilgilendikleri konularla ilgili olarak interneti taramak için Google Alerts'ü tercih ediyor. Örneğin:

· Şirketler, kendileri ve ürünleri hakkında gazeteler, yorumcular, blog yazarları ve müşterileri tarafından yazılanları Google Alerts ile takip ediyor.

· Blog yazarları, ilgi alanlarındaki son gelişmeleri ve güncel olayları gelişimleri sırasında takip etmek için Google Alerts'ü kullanıyor.

· Birçok insan kendileri hakkında internette bir şey yazılıp yazılmadığını, semtlerinde ne olup bittiğini veya ünlülerle ilgili en son haberleri öğrenmek amacıyla Google Alerts'e başvuruyor.

Google Alerts'ün Türkçe sürümüne bu adresten ulaşabilirsiniz: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hizmetlerinin kişiselleştirilebilmesine önem veren Google,
bundan böyle anasayfasının fonuna görsel koyma imkânı tanıyor...

iGoogle'dan bu yana kullanıcılarına daha ilintili, etkin ve eğlenceli bir arama tecrübesi sunmak adına kişiselleştirmeye de önem verdiğini gösteren Google, bu alanda bir yeni özellik daha hizmete soktu. Bundan böyle kullanıcılar Google anasayfasının fonuna diledikleri bir fotoğrafı veya resmi ekleyebilecekler. Eklenecek görseller bilgisayarlardan, Picasa Web Albümleri'nden veya Picasa'nın ev sahipliği yaptığı herkese açık galerilerden de yüklenilebilecek.

Kullanıcılara sevdikleri kişilerin, favori tatil mekânlarının bir fotoğrafını veya kendi yarattıkları tasarımlar gibi diledikleri herhangi bir görseli kullanma olanağı tanıyan bu yeni özellik sayesinde Google artık kişiye özel olabilecek. Google'ın klasik, sade görünümü ile yeni kişiselleştirilmiş görünümü arasında geçiş ise basitçe yapılabilecek.

Türkiye 'de de uygulanmaya başlanan yeni özellik, önümüzdeki birkaç gün içerisinde tüm dünyada aktif hale gelecek ve Google anasayfasının sol alt köşesinde bir bağlantı şeklinde görünecek.

Google Hakkında
Amacını "dünyadaki tüm bilgileri organize etmek, evrensel olarak erişilebilir ve kullanışlı kılmak" olarak tanımlayan ve 1997'de, o yıl henüz Stanford Üniversitesi'nde öğrenci olan Larry Page ve Sergey Brin tarafından hayata geçirilen Google, arama motorlarına yeni bir yaklaşım getirdi. Saniyeler içinde ilgili sonuçları gösteren, kullanımı kolay ve ücretsiz bir hizmet olan Google, bugün artık geniş kitleler tarafından dünya üzerindeki en büyük ve en yenilikçi arama motoru olarak biliniyor. 100'ün üzerinde ülkede faaliyet gösteren Google, Türkiye'deki çalışmalarına 2006 yılında başladı.

Google, ticari gelirlerini , arama sonuçlarıyla ilintili olarak görüntülenen, ölçümlenebilir, uygun maliyetli online reklam hizmetiyle elde ediyor. Günümüzde binlerce reklamveren, ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak için Google AdWords programını kullanıyor. Ayrıca, binlerce web sitesi yöneticisi, sitelerindeki içerikle ilgili reklamlar yayınlayarak gelir elde etme imkânı sağlayan Google AdSense programının avantajlarını yaşıyor.

Kaynak : Chip.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
artık, google, hizmeti, popüler, türkçe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google'n yeni hizmeti : Google Shopper Dilara Arama Motorları Haberleri 0 20 Şubat 2010 20:29
Google Translate Artık Türkçe Süslü Bilişim Hukuku 2 16 Şubat 2009 01:37
"Google Haberler" artık Türkçe! Kralice Ağ, Network ve Networking 0 13 Ağustos 2008 19:00
Google Earth Artık Türkçe Heidi Arama Motorları Haberleri 0 04 Haziran 2008 09:07