IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Temmuz 2010, 20:43   #1
Çevrimdışı
Spy
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Engellemeler, Google'dan Kaynaklanıyor.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Youtube krizinin Google'nin Türkiye versiyonu uygulamasını başlatmasıyla çözülebileceğini belirten Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer, son zamanlarda yaşanan site engellemelerin Google'nin IP düzenlenmesinden kaynaklandığını söyledi.

Vodafone Türkiye Bursa Bölge Müdürlüğü'nün açılışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Dr. Acarer, Youtube ile ilgili alınan karar yaklaşık 26 ay önce alındığını hatırlatarak, konu ile ilgili bir mahkeme kararının olduğuna dikkat çekti.

Atatürk ile ilgili bir video sebebiyle Youtube erişiminin engellendiğini dile getiren Acarer, "Burada yargının kararı uygulandı. Bu süre içerisinde Youtube ve onun sahibi olan Google ile birçok defa görüşme yaptık. Bu görüşmelirin bir kısımna katıldım. Türkiye bu konudaki öneri ve görüşlerini de paylaştı. Türkiye'de bir mahkeme var. Bu mahmeke kararı da Türkiye'nin hassasiyetleri ile ilgili bir konuda karar aldı. Biz bunu uyguladık" dedi.

"TÜRKİYE VERSİYONU KRİZİ ÇÖZER"
Son olarak 2 hafta önce Google temsilcileriyle görüştüklerini ifade eden Acarer, arama motoru olan Google'nin 23 ülkede uyguladığı versiyon sistemini Türkiye'de de hayata geçirmesi gerektiğini söyledi. Acarer, "Çözüm olarak diğer ülkelerde yapılan modellemelerin aynısını Türkiye'ye de yapmasını istedik. Bu lokal ya da ülke versiyonu dediğimiz bir uygulamadır. Youtube bunu 23 ülkede yaptı. Bu ülkelerden bir kısmı Sspanya Hong kong, Polonya gibi ülkeler. Beklenen uygulama Türkiye üzerinde yapılırsa krize çözüm olabilir. Böyle bir düşüncemiz var. Biz bunu firma temsilcileriyle üst makamlara ilettik" şeklinde konuştu.

"SİTE ENGELLEMELERİ GOOGLE YÜZÜNDEN"
Google üzerinden bazı sitelerin devlet tarafından engellendiği ile ilgili açıklamaları yalanlayan Acarer, problemin Google'nin site IP havuzunda yaptığı düzenmelerden kaynaklandığının altını çizdi. Acarer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Son dönemlerde Google ile ilgili kısıtlamalar oluyor. Google kendi IP havuzunda değişiklikler yapıyor. Bunun sebebi de trafiğin dengelenmesi olarak söylüyor. Youtube ait engellenmiş olan IP'leri kalkıp Google içerisindeki bazı sitelere veriyor. O sitelerin IP lerini de You Tube'ye veriyor. Sonra bunları tekrar değiştiriyor. O sebeple Google'deki bazı sitelerde zaman zaman ortaya çıkan engeller, Google firasının yapmış olduğu IP düzenlemeleriyle ilgili. Bizle alakası yok"

"HASSASİYETLERE KARŞI ÖNLEM ALINMALI"
İnternet özgürlüğünün bir başka bireye engel olmamasıyla sınırlı olduğunu kaydeden Acarer, "Buradaki hassasiyet hakkında eğer önlem alınmazsa, Türkiye'deki her vatandaşın başına bu durum gelebilir. Bu sitelere konan videolar yarın ya da öbür gün Türkiye'deki her vatandaş için de yapılabilir. Eğer bir işadamıysanız bu olaydan batarsınız. Bir siyasetçiyseniz seçimde kaybedersiniz. İnternet özgürlüktür. Ama benim özgürlüğüm, diğer kişinin özgürlüğüyle sınırlı olmalıdır. Sokakta herkes istediği şeyi yapamaz.

Bunla ilgili önlem ve tedbirleri şimdiden belirlememiz lazım. İnternet her geçen gün gelişiyor. Bunla ilgili önlemlerin şimdiden alınması ve mağduriyetlerin önlenmesi gerekir. Birçok kişinin aile hayatı darmadağın oldu. Bu hassasiyetler sadece Türkiye'de yok. Din ve Atatürk, Türkiye'nin bir hassasiyetidir. Almanya'da Naziler ile ilgili hassas konular var. Ben de Almanya'daki bu durumu anlayamıyorum. Ama niye oradaki hassasiyete saygı gösteriliyor da Türkiye'nin hassasiyetine saygı gösterilmiyor. Anlatmaya çalıştığım bu" ifadelerini kullandı.

Kaynak ; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
engellemeler, googledan, kaynaklanıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vücudunuzdaki ödem acaba neden kaynaklanıyor? Sevda Sağlık Köşesi 0 10 Şubat 2013 21:31
Google'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü için doodle (Güncel) Teşekkürler..''Google'' Sevda Arama Motorları Haberleri 2 24 Kasım 2012 11:28
Google Charlie Chaplin'i Unutmadı; 122. Doğum Gününde Google Doodlesinde (Video) Sevda Arama Motorları Haberleri 0 16 Nisan 2011 04:03
Şizofreni genetik değişimden kaynaklanıyor YapraK Ruh Sağlığı 0 28 Eylül 2009 23:20
bu sorun nerden kaynaklanıyor. kadircik Unreal IRCd 7 14 Şubat 2009 14:36