IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2015, 23:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google News Nedir, Nasıl Kayıt Olunur?




Google News Nedir?

Google News, Google’ın arama motoru adresinde yer alan o sırada güncel olan haber sitelerinin bulunduğu, bir haber sistemidir ve tamamen bağımsız ve özgün bir içeriğe sahip haber sitelerinden oluşmaktadır. Aynı haberi, birçok farklı kaynaktan sunması Google News’i oldukça nitelikli hale getiren bir özelliktir. Kullanıcılar için geliştirilen News Archive Search servisi ile; yıllar önceki haberlere de kolaylıkla erişim sağlamaktadır.

Birçok haber kaynağını tek bir sayfada buluşturan Google News, böylelikle aynı habere farklı bakış açılarıyla bakabilmenizi sağlarken, aynı haber başlığı altında birçok kaynağı göstererek adeta bir haber dosyalama sistemi oluşturmuştur. Google tarafından Eylül 2002 tarihinde, 4000 farklı haber kaynağıyla kullanıma sunulmuştur. Servisin haberleri konularına göre sınıflandırması arama imkânında kolaylık sağlarken, son dakika gelişmelerini de anlık olarak takip etmemize olanak vermektedir.

Ayrıca Google haber takibini kişiselleştirme ve böylelikle birçok haber kaynağı içinden seçici olma imkânını da sağlamaktadır. Son zamanlarda haber sitelerinin web sitelerine daha fazla kullanıcı çekmesi için, oldukça etkin bir kaynak haline gelen Google News, hem kullanıcılar için hem de haber siteleri için farklı deneyim yolları oluşturmaktadır. Kullanıcılar, farklı editörlerin kaleminden çıkan farklı makalelere de kolayca erişim imkânı sağlayabiliyorlar. Google News Türkiye’deki kullanıcılarına bu servisi Türkçe ve Türkiye’den haberleri sunarak veriyor. Ancak yabancı basın takip etmek isteyen kullanıcılarını da unutmuyor ve farklı ülke tercihi yaparak yurt dışı basınına da erişim imkânı sağlıyor. Güvenilirliğini ise kopya içerik ile yayın hayatını sürdüren haber sitelerini, indekslemeyi bırakarak sağlıyor. Özgün bir içeriğe sahip olmayan haber siteleri Google servisinden yararlanamıyor. Çünkü Google kullanıcıların arama kriterlerini en uygun şekilde yanıtlamayı hedefliyor, bunun içinde özgün içerik kriterini esas alıyor. Haber ajanslarından haber toplayan siteleri de bir filtreleme yöntemi kullanarak ayırt edebiliyorlar, böylelikle bu tür siteler özgün içeriğe sahip olmayan siteler kapsamında servisten yoksun kalmamış oluyor.

Google News, son tasarımı ile bulunduğunuz konuma özel haberleri de görüntüleyebiliyor. Böylelikle haber siteleri yerel haberler için ayrı bir sitemap dosyası hazırlayabiliyorlar, bu da kullanıcılarda sayfa bağımlılığını arttırmak açısından ciddi önem arz ediyor. Şu an haber sitesi nüfusunun artışı sebebiyle Google, daha titiz ve elemeye yönelik incelemeler yapmaktadır.

Google News’e Nasıl Kayıt Olunur?

Google News‘e haber sitenizin kaydını yapmak için, öncelikle sitenizin Google’ın beklentisine cevap verir nitelikte olmasını sağlamalısınız. Haber sitenizin bağımsız ve özgün bir içeriğe sahip olması ve iki yılı aşkın bir süreye sahip olması gerekiyor. Haber sitenize özel bir Sitemap ile birlikte gerçek ve çevrimiçi bir editör listesine sahip olmanız da önemli kriterler arasında. Tüm bunlara ek olarak lisans problemi olmayan sitenizde, özel haber yazılımınız da var ise siteniz 2 ile 4 hafta içinde onaylanıyor.

Google News’in SEO’ya Etkileri Nelerdir?

Arama motorunda ilk sıralarda çıkmak haber siteleri için oldukça önem arz eder. Google News ‘e ekli olan siteler bu konuda oldukça avantaj sağlamış oluyor. Haber sitenizin kalitesi ne kadar yüksek düzeyde olursa olsun ya da içeriğiniz ne kadar özgün olursa olsun, eğer hala Google News kaydınız yok ise haber sitenizi arama motorunda belli bir seviye çıkarmanız oldukça zor olacaktır. Google News, arama motorunda haber sitelerinin sıralaması haricinde, haberin yer aldığı kategorilere göre de sıralama gerçekleştirebiliyor. Böylece kullanıcılar herhangi bir kategoride arama yaptığında o kategorideki haberler ayrıca sıralanıyor. Böylece Google haksız rekabetin de önüne geçmiş oluyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
google, kayıt, nasıl, nedir, news, olunur


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google News İspanya'dan Çekiliyor SeckiN Google 0 12 Aralık 2014 12:11
Online Flört Nedir? Nasıl Yapılır? Nasıl Başarılı Olunur? SunShine Ah Erkekler 1 23 Aralık 2013 08:25
Gemi adamı Nasıl Olunur Ve Liman Cüzdanı Nasıl Alınır Liaaa Ödev ve Tezler 0 02 Kasım 2012 14:36
Dmoz Nedir ? Ne işe yarar ? Nasıl Kayıt olunur ? Owner Diğer Dizinler 0 29 Ağustos 2011 17:18
Mason Nedir ? Nasıl Olunur? TnT Merak Ettikleriniz 23 15 Kasım 2005 13:42