IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By SLyther

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mayıs 2018, 20:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Land Rover Discovery




Çöl Kaplanı Yeni Formatına Kavuştu: Land Rover Discovery

1989’dan beri Land Rover’un ürün yelpazesinde üretim hayatını sürdüren Discovery markanının yeni tasarım dilinden tamamiyle nasibini alarak yeni formuna kavuştu. Evoque ile beraber görmeye alıştığımız Land Rover’ın tasarım dilinin büyük abilere de uygulanmasının ardından bu modellerin çok daha dikkat çekici olduğunu belirtmek gerekiyor.
TASARIM-DONANIM
Yeni nesil tasarım hatlarına baktığımızda bir önceki nesline göre kapı bölümünün inceliği ve daha küçük aynalar dikkat çekiyor. Discovery’nin markanın yılda 70.000 adet satmasında önemli rol oynayan Defender modeli ile aynı karakteristikte olması Yeni Discovery Land Rover’ın alüminyum platformunun üzerine inşa edilmiş.

Aracın ön kısmındaki detaylar sert ve çarpıcı. Halojen farlar, spor ızgaranın içindeki altıgen örgüler ve şık detaylar uyum içinde. İngiliz Land Rover’ın merakla beklenen modelinde güç ve ustalık hiç de fena görünmüyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Şehir içinde kullanım odaklı otomobilin gövdesi çelik ve alüminyum ağırlıklı üretildi. Kışkırtıcı hatları ile dikkat çeken model, 1744 kg ağırlığıyla kendi sınıfına göre nispeten hafif kalıyor. 274 cm dingil açıklığına sahip Discovery Sport’ta bu sayede geniş bir iç hacim bulunuyor ve konfor seviyesi artmış.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fonksiyonel kızak plakaları, tam panoramik tavan, dengeli bir ağırlık merkezi sağlayan tekerlek konumlandırmaları, kabin gürültüsünü minimize eden camlar, 45 derecelik tırmanış için tasarlanan ön tampon, magnezyum kirişler, uzun seyahatler için geliştirilen süspansiyon bağları öne çıkan tasarım ve konfor odaklı özellikler arasında. Kaputun altında ise 240 beygirlik bir motor yatıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yüksek görüş sağlayan sürücü koltuğu, 5+2 kişilik oturma konfigürasyonu ile konforlu görünen otomobilin yakıt durumu, vites konumu (kaçıncı viteste gidildiği) soğutma suyu sıcaklığı gibi verileri gösteren 5 inçlik TFT ekran bulunuyor. 3D ve 2D şehir haritaları, geri görüş kamerası, yaklaşan kavşaklar için sesli uyarı, 8 inç eğlence sistemi, handsfree görüşmeleri için Bluetooth ve Wi-Fi Hotspot bağlantıları da diğer teknoloji özellikleri arasında. Ayrıca otomobilde 6 adet USB şarj soketi bulunuyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MOTOR-PERFORMANS
2 litrelik motoru 240 beygirlik gücüyle dikkat çeken Velar’ın 500 Nm’lik muhteşem torkuyla performans tutkunları için de ideal bir SUV…

Sekiz ileri otomatik şanzımanı kesintisiz vites değiştirme özelliğini olağanüstü hızlı tepkiyle bir araya getiren Velar’ın ortalama yakıt tüketimi ise 8.4 litre seviyelerinde gerçekleşti. Velar ile uzun yola çıkarsanız bu rakamın 6 litrelere kadar düştüğünü görebilirsiniz.
Önceki modelinde bu süre 8,9 saniyeydi. Aracın maksimum hızı ise 200 km/s. Arazide kullanımdan şehiriçine farklı sürüş modları ile gelen modelin önünde 325 mm ve arkasında 300 mm havalı fren diskleri bulunuyor. CBC, EBD gibi çeşitli teknolojilerle desteklenen fren sisteminin yeni tasarlandığı bilgisi de ekleniyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

GÜVENLİK
Öncelikle Range Rover Velar, Euro NCAP güvenlik testinde 5 yıldız almayı başararak dünyanın en çok arzulanan ve en güvenli lüks SUV’larından biri olduğunu kanıtladı. Öncü süspansiyon teknolojisi ve kapsamlı sürücü destek sistemleri ile birlikte yeni Range Rover Velar, dünyanın en güzel SUV’u olmasının yanında en güvenli SUV’larından biridir.
Üstün güvenlik ekipmanlarına sahip olan Velar’ın öne çıkan özellikleri arasında:

TORQUE VECTORING
Frenleme ile Torque Vectoring, Akıllı Güç Aktarım Dinamikleri ile birlikte çalışarak virajların kontrollü ve hassas şekilde dönülmesini sağlar. Bu iki özellik, birlikte motor torkunun dört tekerlek arasında dağıtımını dengeleyerek aracın yere sağlam bir biçimde basmasını sağlar.

ADAPTIVE DYNAMICS
Bu sistem, gövde ve direksiyon hareketlerini saniyede maksimum 500 kez izleyerek düz bir sürüş ve ideal kontrol sağlar. Yumuşak ve sert arasında sürekli değişken amortisör ayarları sunarak sürücü komutlarına ve yola tepki gösterir.

DİNAMİK DENGE KONTROLÜ
Dinamik Denge Kontrolü (DSC), aracın dinamik davranışını izler ve aracın sürücünün hareketlerine uygun tepki vermediğini algılaması durumunda müdahale eder. Yeni Range Rover Velar aracınızın bağlantılı, dengeli ve güvenli bir sürüş sunmasına yardımcı olur. Yolda ve arazide keyif alacağınız bir özelliktir.

DEVRİLME DENGE KONTROLÜ
DEVRİLME Denge Kontrolü (RSC), bir engelden ya da yoldaki başka bir araçtan kaçınmak için gereken kapasiteyi sunmak ve devrilme olasılığını azaltmak üzere Dinamik Denge Kontrolü (DSC) özelliği ile entegredir. Bu özellik, olası bir devrilme riskini tespit etmek üzere aracın hareketlerini ve viraj dönüş kuvvetini izler. Herhangi bir risk tespit edildiğinde ise dengeyi azaltan kuvveti hafifletmek amacıyla dıştaki ön tekerleğe fren uygular.

DÜŞÜK ÇEKİŞLİ ÇALIŞTIRMA
Çimen ve kar gibi kaygan yüzeylerde çekişin en üst seviyeye çıkarılabilmesi için tork, ön ve arka tekerlekler arasında dengelenebilir. Yalnızca ön tekerleklerde çekişin olduğu zorlu koşullarda, ideal yol tutuşu için tork maksimum yüzde 100’e kadar ön tekerleklere dağıtılabilir.

YOKUŞ İNİŞ KONTROLÜ
Land Rover’ın patentli Yokuş İniş Kontrolü (HDC) teknolojisi zorlu eğimlerde kontrollü iniş sağlayarak sürücüye yardımcı olur. Bunu sabit bir hızı koruyarak ve her tekerleğe ayrı fren uygulayarak gerçekleştirir. Yokuş Kalkış Yardımı ise aracın yokuşta kalkış sırasında arkaya doğru kaymamasını sağlar.

OTONOM ACİL DURUM FRENLEMESİ
5 ve 80 km/sa arasında bir çarpışma olasılığı algılanırsa Otonom Acil Durum Frenlemesi size önlem alacak kadar süre tanıyarak çarpışma uyarısı verir. Hiçbir eylemde bulunulmadığında sistem frenleri harekete geçirir.

ŞERİT TAKİP UYARISI
Şerit Takip Uyarısı uzun yolculukları daha güvenli hale getirir. Aracınızın istem dışı olarak bulunduğu şeritten dışarı doğru sürüklendiğini algılar ve sizi görsel uyarılarla ve direksiyonu hafifçe titreterek uyarır.

HIZ KONTROLÜ VE HIZ SINIRLAYICI
Bir otoyolda seyir halindeyken ya da yavaş hareket eden bir trafikte ilerliyorken sistem önünüzdeki aracın yavaşlaması veya durması halinde güvenli bir mesafeyi korumanıza yardımcı olacaktır.

FİYAT
Test aracımız olan Land Rover Discovery HSE Luxury’in anahtar teslim satış fiyatı 783 bin TL’dir. Discovery’nin ülkemizdeki başlangıç fiyatı ise 563 bin TL seviyelerinden başlamaktadır. Sizin de fark ettiğiniz üzere aracın bu kadar pahalı olmasındaki en önemli sebep hiç kuşkusuz ki ülkemizdeki vergi oranlarının yüksek olmasıdır.

YORUM FARKI
Range Rover ailesinin en yeni üyesi olan Yeni Discovery’in geninden gelen lüks SUV konsepti aynı şekilde uygulanarak tüketicisinin karşısına çıktı. Gerek farklı tasarımı gerekse de muhteşem konfor özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken Discovery’i test ederken oldukça keyif aldığımı ifade etmek isterim.

Dış tasarımında Range Rover’ın güncel tasarım dilinin hâkim olduğunu gördüğümüz Discovery’in içerisindeki bizleri heyecanlandıran etmenler arasında. Özellikle 240 beygir gücünde 2.0 dizel motorunun performansı beni kendine hayran bıraktı dersem abartmış sayılmam sanırım.
Evoque ile Sport arasında model olarak çıkan Discovery’i tercih edeceklere şimdiden keyfi maksimum kazasız sürüşler dilerim.
Otomobilinize bindiğinizde emniyet kemerinizi takmayı unutmayın ki sevdikleriniz üzülmesin.

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 02 Mayıs 2018, 20:51   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Land Rover Discovery




Fiyatına baksana güç yetmezki alasın

__________________
Masallarda bulursun ..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
land rover discovery, land rover discovery çöl kaplanı, land rover discovery fiyatları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Land Rover Discovery Sport 2015 Violent Otomobil Haberleri 0 08 Kasım 2014 16:49
Land Rover Discovery SLyther Otomobil Haberleri 0 10 Ağustos 2013 16:40
2012 Land Rover Discovery 4 - Lüks Otomobiller ve Türkiye Sevda Otomobil Haberleri 0 28 Kasım 2011 03:14
Land Rover Range Rover Evoque/2012 Afrodit Otomobil Haberleri 0 21 Eylül 2011 21:43
Land Rover Defender I Drag Edition mihrac Otomobil Haberleri 1 22 Nisan 2008 22:39