IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mart 2013, 16:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlişkilerimizi menfaat öldürüyor




Yıllar süren aşklara gıptayla bakıyoruz artık. İlişkilerimiz kısa sürüyor. Neden? Çünkü karşımızdakinden verebileceğinden daha fazlasını ister olduk. Çünkü menfaatimiz ilişkimizden daha önemli hale geldi. Bir birlikteliğe başlamamız hep menfaatimizin bizi tetiklemesiyle olmaz mı? Karşı cinsten hoşunuza giden insanla bir birliktelik yaşamanızın temeli, ruhsal ve bedensel tatmini yaşamak, onun yardımıyla mutlu olmak, en basite indirgersek de yanınızda bir partner olarak dolaştırmak, gezmek, yemek yemek, iyi vakit geçirmek...

Bu böyle uzar gider, ama başlangıcın temelinde menfaat yatar. Zaman ilerledikçe, bu birliktelik sevgi ile harmanlanırsa eğer, işte o zaman daha bir düzgün hal alır. Tabii ki sevgi kavramının ortaya çıkabilmesi için en başta sıraladığım özellikleri birlikte olduğunuz insanda bulmanız lazımdır. Yani birini sevebilmeniz için onun sizin isteklerinizi yerine getirebilecek, isteklerinize cevap verebilecek biri olması gerekiyor.



* * *

Bana göre günümüz için geçerli olan ilişki standardı tamamen böyle. Duygusallık, romantizm gibi kavramların bir ilişkideki sıralaması değişti artık. Birbirine iyice ısınamayan insanlar, haliyle en son romantizmi yaşıyorlar. Neden birbirlerine ısınamadıklarını sorarsanız, tek sebebi menfaat kavramının öne çıkmasıyla, kişilerin davranışlarının değişmesi, samimiyetten uzak ve yapmacık olmaları. Neden böyle oldu peki? Tek bir sebebi var; insanların gözü açıldı. Zaman kısa, ve çok çabuk ilerliyor. Herkes ne yaşadığına bakıyor.

* * *

Kadınlar açısından bakarsak, yıllarca ezilip aşağılanmış ve hatta bir kısımı halen ezilen ve aşağılanan kadınlar içinde bulunduğumuz devrin en güzel ilkelerinden biri olan eşitlik sayesinde bir çok eziyetten kurtulmuşlardır. Ama bu ani rahatlama bana göre onlarda cinsellik açısından çok büyük bir devrim yaratmalarına sebep olmuştur.

Yüzyıllar boyu kadınları parmaklarında oynatan erkekler de artık kadınların oyuncağı olabiliyorr. Ve artık kadınlar da bir eşle yetinemez oldular. “Aldatan kesim erkektir” diye bir şey kalmadı. İnsanlar ilişkilerde birbirlerini aldatır oldular. Ve bunun temel sebebi tatminsizlik. Manevi tatminsizlik de değil; doğrudan cinsel açlık.

* * *

Peki bunların çözümü var mı var ise nedir? Karşınızdaki insandan, size verebileceğinden daha çok şey beklememek ve elinizdekilerle mutlu olmak hem sizi rahatlatır, hem de karşınızdakine sizi tanıma ve sevme fırsatı verir. Çünkü sevgilinizin sizin isteklerinize göre -ki eğer katlanmaya niyeti var isekendisini değiştirmeye çalışarak içine kapanmasını engeller ve bu tutumunuz sayesinde sizinle daha çok ilgilenir.

Hatamız artık her şeyi çok çabuk elde etmeye çalışmamız. Çok sık sevgili değiştirip mutlu olamayan insanların da sorunu bu bence. Gerçekten de sabır hayatın her alanında olduğu gibi doğru bir ilişki için de kullanılabilir bir anahtar.

__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
menfaat, İlişkilerimizi, öldürüyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ALLAH İçin Ziyaretle Menfaat İçin Ziyaretin Farkı Lady İslamiyet 0 09 Aralık 2010 23:59
~ Bu Balık Öldürüyor!.. Sametold IF Ekstra 0 13 Kasım 2010 11:33
Cep telefonu öldürüyor! Slipknot Cep Telefonlar 0 22 Eylül 2010 22:13
Menfaat ~ Gravity Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 04 Ağustos 2009 23:44
Menfaat! " anliyana .. " Gravity Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 22 Mayıs 2009 23:27