IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Burce

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2014, 16:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aldatılma ve Terkedilme





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ERKEK NEDEN ALDATIR?
Erkekler yapısal olarak daha özgür varlıklardır. Evliliğin getirdiği sorumluluklar, iş, güç, çocuklar, aileler ve bunların getirdiği sorunlar bir süre sonra ruhlarında bir tutsaklık, istemedikleri bir bağımlılık duygusu uyandırır ve bir kısmı bu zincirden kurtulmanın, özgür olmanın yollarını ararlar. Üstelik evli olduğu halde başka kadınlarla ilişki kurmak, özellikle Doğu Toplumlarında pek de kınanacak bir şey olarak görülmemekte, hatta “erkeğin elinin kiri” diyerek olay küçültülmeye çalışılmaktadır. Özgürlük genellikle toplumsal yasakların içinde gizlidir. Belki de eşlerinin tırnağı etmeyen bir başka kadınla yaşanan cinsellik, kendilerini özgür hissetmelerini sağlar. Bu tür ilişkilerden dolayı bir yandan kendilerini suçlu hissederken bir yandan da bu baskın duyguyu telafi etmek için ya eşlerine bol bol hediye alır, ya da onlara her zaman olduğundan daha kötü davranır, hatta öfke kusarlar. Çünkü içten içe bu suçu işlemelerinde yanlış olduğunu bilseler de eşlerini sorumlu tutar, ufak tefek olayları bahane ederek kendilerini rahatlatmaya çalışırlar. Bir süre sonra ise duygular yalama olur ve aldatma bu tür erkekler için gündelik bir alışkanlık haline gelir. Artık eşlerini aldatmanın bir yolunu bulamıyor, genç kadınları yatağa atamıyorlarsa sıkıntı başlar.
Bütün erkekler için durum aynı değildir. Bazı erkeğin doğası eşini aldatmaya uygun değildir. Aldatmayı kendi içinde bir erdemsizlik kabul eder ve her ne yaşanırsa yaşansın, eşini aldatmaz. Nesli çok azalmış da olsa, bu tür erkekler hala vardır.
Bazı erkekler ise sadece rahatlamak veya kendini biraz olsun özgür hissedebilme uğruna yapmaz bunu. Âşık olur. Yılların yıprattığı evlilik ilişkisine ihanet etmek değildir asıl amacı. Eğer yeterince güçlüyse bunu zaten kendisi açıklar ama bağımlı bir erkek hem aşık olur, hem bunu inkar eder ve hem kendini hem de bu iki kadını birden harcar. Sonuç üçlü bir mutsuzluktur.

KADIN NEDEN ALDATIR?
Aldatma konusunda kadınlar genellikle erkeklerden çok farklı davranırlar. Bir erkeği yatağa atmak gibi bir düşünce genellikle evli kadınlarda pek yoktur. Onların derdi duygusal bir ilişki kurabilmektir. Kadınlar sevilmek, âşık olunmak, hayran olunmak, değerli bulunmak isterler. Özellikle eşlerinde bu tür doyumları bulamayan, sevildiğini, önemsendiğini hissedemeyen, duygusal açlık çeken kadınlar ihanet eder. Ayrıca daldan dala konmaz, kolay partner değiştirmez ve ne yaşarlarsa yaşasınlar, aldatan taraf olmanın acısını yüreklerinde hep hissederler. Hatta bu suçluluk duygusu bazen o kadar yoğun olur ki, tıpkı katilin olay yerine gelmesi gibi adeta kendi kendilerini ele verir ve böylece cezanın peşine düşerler.

ALDATILAN KİŞİ NE YAPMALI?
Aldatılmak her ne kadar insanın yüreğine hançer gibi saplansa da, olaya her zaman serinkanlılıkla yaklaşılmalıdır. Yaşananlar yakınlarla değil, olaya tarafsız yaklaşabilecek bir psikologla paylaşılmalı ve konuya ilişkin kararlar hemen alınmamalıdır. Terapi seanslarında önce olaya duyulan yoğun duygusal tepkiler boşaltılmalı, daha sonra da yaşananların nedenleri üzerinde ayrıntılı bir çalışma yapılmalı, son karar ancak bundan sonra alınmalıdır çünkü ihanetin acısıyla alınan kararlar genellikle karşı tarafı cezalandırmaya yönelik olsa da hiç hak etmediği halde ihanete uğrayan kişiyi cezalandırır.
Ayrıca ihanete uğrayan kişiler bu tür olayları kendilerine yönelik bir aşağılama, beğenilmeme, reddedilme gibi değerlendirmemeli, hayatta yaşanan her şeyde olduğu gibi burada da farkındalıklarını arttırmaya gayret etmeli ve bu acı olayda bile gelişmenin ve bir daha aldatılmamanın yollarını aramalıdırlar.

ALDATILMAMAK MÜMKÜN MÜ?
Eğer karşı taraf farklı psikolojik sorunları nedeniyle aldatma eğiliminde biriyse, aldatılmamak mümkün değildir ancak evlilik öncesi yapılan arkadaşlıklarda bu konuya özen gösterilmeli ve ufak tefek olaylar bile ciddiye alınmalıdır çünkü bir insan bir şeyi bir kere yapıyorsa bunu tekrar yapma olasılığı çok yüksektir.
Ancak yine de insanların bu konuda dikkat etmeleri gereken bazı önemli noktalar vardır. Öncelikle ister arkadaşlık ister evlilik olsun, kişiler karşı tarafla olan ilişkilerine her zaman özen göstermeli, kendileri kadar karşı tarafın duygularını ve ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmalı, çok vermemeli, kendilerine ve karşı tarafa olan saygılarını kaybetmemeye çalışmalı ve ne olursa olsun başlarını dik tutmalıdırlar. İlişki uğruna yapılan büyük fedakârlıklar her zaman çok tehlikelidir. Hep vermek ve hep haklı olmak yerine hayatı paylaşmayı öneriyorum sizlere çünkü haklı olan kazansaydı, bu gün çok farklı bir dünyada yaşıyor olacaktık. Zaten doğada haklılık veya haksızlık diye bir yasa yok, kazanan ve kaybeden var. Kazanan taraf olabilmeniz dileğiyle….

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aldatılma, terkedilme, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aldatma – Aldatılma Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 07 Mart 2014 23:30
Erkeklerde Terkedilme Sonrası Rhytia Ah Erkekler 0 26 Şubat 2014 20:24
Erkeklerde terkedilme psikolojisi Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 0 01 Temmuz 2012 13:33
Bir aldatılma hikayesi! Slipknot Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 6 07 Mayıs 2010 21:03