IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mayıs 2014, 18:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cesaretin varsa aşkı bulursun




Neye aşk diyorsan, aşk o olsun. Ama aşk olsun... Aşkın bir tek tanımı yok, herkese göre farklı şekilleniyor. Birinin aşk dediğine diğerinin demiyor. Her aşkın kendi iç dinamiğini kendisi yaratıyor ve elbette kültürler, toplumsal kurallar, gelenekler, içinde bulunulan çağ da aşka farklı tanımlar atfediyor. Neden insanın hayatında ille de aşk olsun peki? Neden durup dururken huzurunu bozsun insan? Öyle ya, aşk huzuru falan darmadağın eden bir duygu. Yürek çırpıntıları, korku, endişe, kıskançlık, bitmek bilmeyen hasret... İnsan niye istesin bu şekilde yaşamayı? Haritası bile olmadan, varılacak yeri bilmeden, engebelerle dolu bir yola çıkmayı neden istesin insan?

*

Bu soruların cevabı “Aşk” kelimesinin içinde yatıyor. Aşık olmayı seçen insanların yüreğinde yatıyor. Hayata hep mutlulukla bakmak, özgürlük duygusunu taşımak, kendini güzel hissetmek, hem de kendini dünyanın en güzeli hissetmek aşkla mümkün. İnsanın tüm hücrelerinin uyumlu bir orkestra gibi davranmasını sağlıyor aşk. Daha da ötesi kocaman bir ateş yakıyor insanın içinde. Sönmeyen, söndürülmesi mümkün olmayan bir ateş... Bir kez o ateşe düşmüş insan, ateşin yokluğunda kendini eksik, yarım, değersiz, işe yaramayan biri gibi hissediyor. Çünkü aşkın verdiği yaşama sevincini başka hiçbir duygu vermiyor.

*

Aşk, bir sevgiliye bağımlı bir duygu değil. Olsa iyi oluyor tabii, yani insanın aşkını yönelteceği bir sevgili olsa süper oluyor hatta. Ama o sevgili insanın yanında olmasa da aşkını doyasıya yaşama imkanı buluyor. Biraz eksiktir elbette. Olsun, yine de aşktır o. Hiç aşkı olmayanlara göre çok daha iyi durumdadır. Hatta şöyle söyleyeyim, sevgilisi olup da aşk yaşamayan insanlara göre, aşkını tek başına yaşayan insanlar çok daha değerlidir benim gözümde. Her ilişkide aşk yok, bunu biliyorsunuzdur. El ele tutuşmuş, birbirine sarılmış her çifti birbirlerine aşıklar diye değerlendirmek mümkün değil. Yalnızlık korkusu insanları aşksız ilişkiler yaşamaya mecbur ediyor.

*

Aşk bir isyandır. Emek, beceri, duyarlılık, bilgi, heyecan bekler bizden. Bu dünyada, şimdilik kolay kolay yaşanamıyor. Aşk, yanlışlarından, eksikliklerinden çekinmeyen insanın bir arayışıdır. Aşk dünyaya teslimiyet değildir. Ruh uyuşukluğu hiç değil. Ruhu hamarat, ruhu çalışkan insanların harcıdır. Aşk ülkesi, aşk diyarı uyduruk bir diyar değildir. Aşk ancak cesurların işidir. Aklında soru işareti olanlar, “Acaba?” diyenler ve kongforunu bozmak isteyenler otursun oturdukları yerlerde. Aşk için yola çıkış, bilinen tüm kurallardan vazgeçiştir çünkü. Bu yola da ancak göze alanlar çıkabilir.

__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aŞkı, bulursun, cesaretin, varsa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çözüm Ararsan Bulursun Lady IF Ekstra 0 20 Mayıs 2011 23:28
Cesaretin Varmı Aşk'a? Hesna Aşk ve Sevgi Köşesi 0 08 Haziran 2009 17:20
Cesaretin var mı Okumaya? Dilara Aşk ve Sevgi Köşesi 1 07 Ağustos 2008 13:21
gerçekten korkmak istiyorsan cesaretin varsa dene ...... Berna Genel Paylaşım 1 07 Mart 2007 16:33