IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2014, 21:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kim? Ben mi? Ne zaman? Kimle?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu sabah rutin kimsesizliğimle beraber popüler bir TV kanalında yayınlanan, imkanım olduğu sürece hiç kaçırmadığım popüler bir kayıp aranıyor programı izliyordum. O kadar popüler ve işini iyi yapan bir program ki, bazen aklıma izimi kaybettirip uzak diyarlara gitmek geliyor; sonra o program aklıma geliyor, ulan bu adamlar bulurlar beni diyor vazgeçiyorum. : ) Neyse konuyu dağıtmayayım. O programda süpheli konuğunda bir bayan var. Telefonda bir ses ona soru soruyor; o bayan hemen bir soru ile yanıt veriyor. Örneğin, telefondaki ses soruyor: “Evinize gelen adamlar kimdi?” ; bayanın cevabı: “Kim? Hangi evde? Ne zaman?… Oysa ki telefondaki ses tüm bu soruların cevabını verecek bir konuşma yapmış, sonra o soruyu sormuştu.
İşte tam da o an aklıma bu konuda bir yazı yazmak geldi. Bu durum ile biz, sadece o programdaki gibi adli vakalarda değil; gayri adli, lakin gayet vahim çapkınlık olaylarında da sık sık karşılaşırız. Acemi çapkının parmak izleridir bir nevi bu durum. Olay yerinde unuttuğu cinayet silahı gibidir, iyi bir dedektif şıp diye çözer vakayı. Peki nedir bu durum? Başlıktan anlayacağınız üzere “soruya soruyla karşılık vermek” tabi ki.
- Aşkım, benim iş arkadaşım Leyla, dün seni tuvana cafede sarışın bir kızla görmüş!
- Kimi? … ( Yutkunarak )
- Seniiii…
- Kim görmüş?
- Leyla!
- Hangi Leyla?
- İş arkadaşım Leyla!
- Ne zaman?
- Dün!
- Kimle görmüş?
- Bir kızla!
- Ne kızı? Nasıl biriymiş?
- Sarışııııınnnn!
- Nerede?
- Tuvana cafede!

Geriye bir tek soru kalmıştır soracak: Hangi beni? ; onu da sormaz herhalde! O kadar da değil! Oysa ki kızın ilk ve tek cümlesinde bu soruların tümüne cevap vardır. Peki bizim acemi neden böyle sürekli soruyla yanıt vermiştir? Tabi ki zaman kazanmak için. Kale çizgisinin dışına çıkan topu almaya yavaş adımlarla giden bir kaleci misali; zaman kazanmak… Ne için zaman kazanacak? Tabi ki olaya uygun bir bahane uydurmak için. Halbuki, daha soruyu sormadan, kız arkadaşının bakışlarından mevzuyu anlamıştır bizimki. Hatta bahaneler üretmeye bile başlamıştır aklından. “Bunu desem, olmaz. Ya böyle desem, inanmaz. Şunu bahane etsem, saçma. Ölü taklidi yapsam, cık, onu da yemez…” Bu esnada malum soru gelir zaten; bu da doğru mevzuyu anladığının tasdikidir. Eğer o zamana kadar düzgün bahane bulabilmiş ise, şak diye verir cevabı! Etkili bir kontra atakla golünü atar. Sorun da çözülmüş olur. Peki ya bahane bulamazsa? İşte o zaman bu saçma sorular devreye girer. Sorduğu her saçma soru ona aşağı yukarı 5 saniye kazandırır. Saniyede milyonlarca işlem yapabilen bir beyin için bu süre gayet iyi bir süredir. İlk sorudan sonra da bahaneyi üretemezse, soru niteliği taşımayan ikinci soru gelir. O soru da aynı amaca hizmet eder. “Yine bahane bulamadık!”. Derken üçüncü soru, dördüncü, beşinci… Acemi çapkının pratik zekasının seviyesine ve karşısındakini salak yerine koyabileceği üst limitin miktarına göre, olay günü Endonezya’ nın dışişleri bakanının kim oluğuna kadar gidebilir soru çeşitleri. Sonunda ne olur peki? Bahane bulabilmiş ise sorunu çözer. Bulamamış ise vay haline!
Sonuç olarak sevgili okuyucular, eğer karşınızdaki köşeye sıkıştığı anda sorunuza veya sorularınıza soru ile karşılık veriyor ise kesin suçludur! İster salağa yatın, onun verdiği niteliksiz sorulara cevap verin; isterseniz de kırın kalemi, yol verin!

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ben, kim, kimle, mi, ne, zaman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mezarlığa kimle gittin? CtrL Komedi ve Mizah 1 18 Şubat 2014 21:52
Kimle oynamak istiyor? Feronia Haber Arşivi 0 12 Mart 2010 10:37