IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2018, 13:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Teklif etmenin başka yolları




Eskiden işler daha kolaydı. Biri size çıkma teklif etmek için “Benimle çıkar mısın?” ya da “Senden hoşlanıyorum” derdi, siz de ya kabul ederdiniz ya da etmezdiniz. Ama artık öyle değil. Sosyal medya, sosyal ortamlar bu durumu değiştirdi. İşte çıkma teklifi anlamına gelebilecek sözler ve davranışlar...


SENİ TANIMAK İSTİYORUM

Niyeti belirten belki de en açık söz. Biri sizi tanımak istiyorsa birlikte vakit geçirmek istiyordur. Birlikte vakit geçirmek demek, bir yerlere gitmek, arkadaş ortamında ya da baş başa görüşmek demek. “Hayatınla ilgili her şeyi bilmek istiyorum çünkü seninle ilgileniyorum” demek. Buna “Ben de seni tanımak istiyorum” diye cevap verdiğiniz an ‘çıkma’ yolunda ilk adımı atmışsınız demektir.

HAYATINDA KİMSE VAR MI?

Bu soru, “Kimse yoksa demek ki benim bir şansım var” anlamına gelir. Yani bir çeşit çıkma teklifi... Tabii ki siz bu soruya “Hayır yok” diye cevap verdiğinizde “O zaman ben olayım” karşılığını vermeyecektir. Vermesin de zaten. Böyle karşılık veren biriyle olmaz elbette. Ama sizinle ilgilenmeye, daha sık aramaya, bir yerlere davet etmeye başlayacaktır. Sonrası da artık size kalmış...

FARKINDA MISIN AYNI ŞEYLERDEN HOŞLANIYORUZ

Genellikle arkadaş ortamında bir araya gelenlerin, birkaç küçük diyalog ve sorudan sonra söylediği sözdür. Bu söz, “Madem birbirimize bu kadar uyuyoruz, neden bir de sevgili olarak denemiyoruz?” sorusunun giriş cümlesidir. Görüşmeye devam ettiğiniz takdirde bu cümleyle ya da benzeriyle karşılaşma olasılığınız çok yüksektir. Bu cümlenin bir diğer versiyonu da “Seninle aynı frekanstayız”dır.

BEN ARTIK KALICI İLİŞKİLER İSTİYORUM

Diğer bir deyişle, “Kırmadığım ceviz kalmadı. Ama senin o cevizlerden biri olmayacağını anladım. Ciddi bir şeyler istediğinin farkındayım. Ben de buna hazırım...” Bu cümle söylendikten sonra artık top sizdedir. Test edecek, görecek ve söylediğinde samimi olup olmadığını anlayacaksınız. Evet bu bir çıkma teklifidir ama sizi elde etmeye yönelik, samimiyetsiz bir söz de olabilir.

AAA SEN DE Mİ BURADASIN?

Gittiğiniz yerleri takip eder. Kendisi de oraya gidip tesadüfen karşılaşmış gibi yapar. Sizi gerçekten istiyorsa onu bu sözde tesadüflerle sık sık göreceksinizdir. Genellikle ayak üstü birkaç kalime ettikten sonra size “Kiminle geldin?” diye soracaktır. Yani aslında özel biri olup olmadığını öğrenmeyi amaçlamaktadır. “Arkadaşlarla geldim” dediğinizde çok rahatlayacaktır. Ama bir erkek ismi verdiğinizde kaderine lanet edecektir.

KAZARA DOKUNMAK

Kalabalık olarak bir yere gittiğinizde sürekli sizin yanınızda olmak için çaba harcıyorsa, çeşitli bahanelerle size dokunmaya çalışıyorsa bunu da bir çıkma teklifi olarak alabilirsiniz. Ayakta konuşurken bele sarılmak, sesini duyurmak için kulağınızın dibine girmek, içeri girerken, çıkarken yol vermek de bu hareketin diğer türevleridir. Bu kadar çaba boş yere değildir.

SOSYAL MEDYA ADRESLERİNİ İSTEMEK

Bir ortamda tanışıldıktan sonra karşınızdaki kişi sizin Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya adreslerinizi istiyorsa sizden hoşlanmıştır, büyük olasılıkla ilk randevu davetini de sosyal medya üzerinden yapacaktır. “Neden direkt telefonumu istemiyor?” diye sorabilirsiniz. E çağ sosyal medya çağı. Bu yöntemle iletişim daha heyecanlı. Telefon bir sonraki aşama.

SOSYAL MEDYADA TANIŞIP TELEFONU İSTEMEK

Zaten sosyal medya aracılığı ile tanışmışsanız telefon istemek önemli bir aşamadır. Bu, “Sen özel birisin. İletişimin her yolunu kullanmalıyız ve hep iletişimde kalmalıyız” demektir. Gerçi artık telefonlarda da konuşmak yerine çeşitli programlar aracılığı ile yazışılıyor. Ama bu tarz iletişim sosyal medyadan daha hızlı. Nitekim telefon alındıktan kısa süre sonra da görüşme teklifi gelir.

DOĞRUDAN EL TUTMAK

Bu bazen bir süredir arkadaş olarak görüşen kişilerin bir ortamda ellerinin birleşmesiyle olur. Bazen de o akşam tanışılan kişiyle aniden meydana gelir. Sizin elinizi tutmak istediğinde bu direkt çıkma teklifidir. Siz de karşılık verip onun elini tutarsanız bu teklifi kabul etmiş olursunuz. Riskli ama heyecanlı bir girişimdir. Emin olun söylenecek birçok sözden daha etkilidir.

İÇİMDEKİLERİ BİR BİLSEN...

Genellikle en cesaretsiz erkeklerin başvurduğu bir sözdür. “Ben söyleyemiyorum sen anla” demeye gelir. “Ne varmış içinde söyle” deseniz, “Neyse boşver” diye cevap verecektir. Söze böyle girmiş birinden bir çıkma teklifi beklemek mümkün değildir. Eğer sizin de onda gönlünüz varsa karartın gözünüzü, “Sen benden hoşlanıyor musun” diye sorun. Bayılmazsa kekeleyecektir. E o da size yeterlidir.






alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşk, ilişki, teklif


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hoşlandığını Belli Etmenin Yolları Desmont Aşk ve İlişkiler 1 20 Ocak 2015 19:43
Eleştirilerle baş etmenin yolları Amelia Kişisel Gelişim 0 31 Ağustos 2014 15:41
Yay Burcunu Aşık Etmenin Yolları Amelia Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 26 Haziran 2014 21:04
Kepeği yok etmenin yolları Violent Saç Modelleri ve Bakımı 0 04 Haziran 2013 20:07
Uykusuzlukla Baş Etmenin Yolları Zen Sağlık Köşesi 0 29 Nisan 2013 19:20