IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2018, 18:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uçmadan önce 10 ipucu




1. AŞK İLAÇTIR
Kucaklaşma en büyük ağrı kesicidir. Aşıkken salgıladığımız oksitosin hormonu baş ağrısını giderir. Bir yeriniz ağrırken sevgilinizin size sarılmasına izin verin. Yanınızda yoksa fotoğrafına bakmanız bile ağrınızı azaltır. Ayrıca aşk önemli bir uyarıcıdır. Daha zinde olmanızı sağlar. Acı çekiyorsanız, sevgilinizin elini tutun. Acınız hafifleyecektir.

2- AŞK ÖLDÜRÜCÜDÜR
Aşk, ilaç olduğu kadar tehlikelidir de. Ayrılık, ihanet ya da sevilen kişinin kaybı gibi durumlarda ‘kırık kalp sendromu’na yakalanabilirsiniz. Şiddetli göğüs ağrısı, nefes darlığı, ritm bozukluğu yaşayabilirsiniz. Böyle bir durumda kalp krizi geçirme riskiniz yükselir.

3- AŞK TAKINTIDIR
Aşkın kendisi ‘obsesif kompulsif bozukluk’ olarak adlandırılabilir. Yani, takıntı hastalığı... Tüm düşünceleriniz aşık olduğunuz kişiye yönelir, ondan başka bir şeyle ilgilenemez hale gelebilirsiniz. Bu, stres düzeyinizin artmasına neden olabilir. Stresin de insan fizyolojisinde çeşitli rahatsızlıklara yol açtığı biliniyor.

4- AŞK UYUMSUZLUKTUR
Araştırmalar, her konuda aynı fikre sahip olanların romantik anlamda uyumlu olmadığını gösteriyor. Yani, ‘zıt kutuplar birbirini çeker’ tezi aslında doğru. Farklı yaradılıştaki insanların birbirine aşık olma olasılığı daha yüksek. Ama bu onların iyi bir ilişki yaşayacağı anlamına gelmiyor. Çünkü uyumsuzluk ileride sorun yaratacaktır.

5- AŞK TEHLİKEDİR
Tehlike ya da afet ortamlarında tanışan insanların, sıradan bir ortamda tanışanlara göre aşık olma olasılığı çok daha fazladır. Bu durum aslında direkt adrenalin ile bağlantılı. Adrenalinin yükseldiği durumlarda aşık olma mekanizması daha fazla çalışıyor.

6- AŞK BAKIŞMAKTIR
Aşkı tetikleyen en önemli unsur bakışlardır. Bir deneyde çiftlere birbirleriyle 90 dakika konuşma olanağı sağlandı. Bu deneye katılan çiftlerin çok azı deneyden sonra görüşmeye karar verdi. Başka çiftlere de hiç konuşmadan bir süre bakışmaları söylendi. Bakışan çiftlerin ikisi evlendi.

7- AŞK EĞLENCEDİR
‘Eğlenilecek insan, evlenilecek insan’ ayrımının tamamen safsata olduğu kanıtlandı. Beraberken eğlenebilen çiftlerin çok daha sağlam ilişkiler kurabildiği belirlendi. Bir başka deyişle, aşkın temelini eğlence, mizah, espri yeteneği ve yaratıcılık oluşturuyor.

8- AŞK MERAKTIR
Bir barda, bir toplantıda tanışarak başlayan aşklar geride kaldı. Yerini sosyal medyada tanışma aldı. Çünkü sosyal medya, o kişi hakkında merak duygumuzu tetikliyor. Yazdıklarını, fotoğraflarını takip ediyor ve giderek daha fazla merak ediyoruz. Sonra da buluşmak için can atıyoruz. Önemli istatistik: Sosyal medyada tanışan çiftlerin yüzde 23’ü evleniyor.

9- AŞK ÇILGINLIKTIR
Normalde hiç yapmayacağınız şeyleri aşk size yaptırabilir. Bunun nedeni de aşık olunca salgılanan dopamin, adrenalin hormonları. Sırf sevgiliniz istedi diye binlerce kilometrelik yola gidebilirsiniz. Ya da telefonda sabaha kadar uyumadan konuşabilirsiniz.

10- AŞK HAFIZADIR
Aşk, hafızanızı güçlendirir. Aşık olduğunuz kişiyle ilgili hiçbir şeyi unutmazsınız. Tanışma yıldönümünüzü, ilk gün ne giydiğini, hangi yemeği sevdiğini, hangi şarkının favorisi olduğunu çok iyi bilirsiniz. Ki zaten, aşkı güçlendiren şey de anılarınızdır. Her anı, hafızanızın güçlenmesini sağlar.




alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşk, aşk ilaçtır, aşk nedir, ipucu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CentOS 5.5 bir kaç ipucu CeSaRCripS GNU, Linux ve UNIX 0 16 Aralık 2012 09:58
Program Akışı ipucu Caglayan1 Eggdrop, NeoStats, BNC 0 11 Eylül 2006 10:46