IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Aralık 2020, 11:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uzun ilişkinin sırrı: Adalet




1.ÇATIŞMAYA ODAKLAN

İlişkinizde bir tartışma yaşadığınızda, özellikle haksızsanız konuyu saptırmaya meyillisiniz demektir. Oysa sorunun çözümü ancak o soruna odaklanmakla mümkün. Konuyu saptırıp asıl çatışma noktasından uzaklaşırsanız o tartışmayı kazansanız bile sonunda ilişkinin kaybeden tarafı olursunuz.

2.GEÇMİŞİ DEŞME

Çatışma konularında haklılığınızı ortaya koymak için geçmişteki hataları ısıtıp ısıtıp ortaya çıkarmayın. Geçmiş, geçmişte kaldı. O detayları sırf sevgilinizin canını acıtmak için yeniden gündeme getirirseniz karşınızdaki insanı suskunluğa itersiniz. Konuşmaktan vazgeçer ve sorun asla çözülmez.

3.BELDEN AŞAĞI VURMA

Sevgilinizin canını acıtmak için onun zayıflıklarına vurmayın. Bambaşka bir tartışma yaparken onun şişmanlığından ya da dağınıklığından falan söz etmeyin. Evet, böyle yaparak o muharebenin kazananı siz olursunuz, onu gözyaşlarına da boğabilirsiniz. Adil şekilde tartışın ki size olan güveni kaybolmasın.

4.ALAYCI DİL KULLANMA

Sevgiliniz aklıyla, işiyle, eğitimiyle, kültürüyle, terbiyesiyle ayrı bir birey. Ve siz onu öyle kabul ettiniz. Şimdi kalkıp da zamanında çok beğendiğiniz bu özelliklerini birer alay konusu haline getiremezsiniz. Bu hiç adil olmaz. Böyle bir davranış, küçük atışmaları devasa kavgalar haline getirebilir.

5.DİNLEMEYİ ÖĞREN

Belki de ilişkinin adil olmasını sağlayacak en önemli unsur: Dinlemek. Haklılığınızı kanıtlamak için sürekli siz konuşur ve sevgilinizin sözünü keserseniz sorunun ne olduğunu bile öğrenemezsiniz. Ondan duyacağınız bir kelime tüm tartışmayı bitirip sizi bambaşka bir sevgi bağıyla birbirinize bağlayabilir.

6. SESİNİ YÜKSELTME

Tartışmayı en çok bağıran kazanmaz. Bir siyasi parti mitinginde konuşuyorsanız buyrun, bağırın. Ama karşınızdaki sevgiliniz. Siz bağırdıkça, sevgiliniz de sesini yükseltecek. Sonra kimse kimsenin ne konuştuğunu duyamaz hale gelecek. Ağızdan kötü sözcükler çıkacak. Derken, gelsin ayrılık...

7.ÖZÜR DİLEMEYİ BİL

İlişkide adil olmayı istiyorsanız, alçakgönüllü davranmayı da öğrenmelisiniz. “Ben kimseden özür dilemem” diyen o saçma sapan insanlardan biriyseniz, o zaman zaten uzun süreli ilişki size göre değil. Bazen haklı olduğunuzu bilseniz bile özür dileyebilmelisiniz. İşe yaradığını göreceksiniz.

8.SEVGİLİNİ SUÇLAMA

Kendi sorumluluklarınızı sevgilinize yükleyip, sonra da yapmadığında onu suçlamayın. İşinizde, okulunuzda başarısız olduğunuzda da bunun sebebi olarak sevgilinizi görmeyin. Adalet tam da budur. Kendi eksikliklerinizin sorumlusu sizsiniz.

9.ÇATIŞMA SEBEBİNİ UNUTMA

Birçok çift tartışmalar uzun sürdüğünde hangi konu üzerine tartıştıklarını unutur. Çünkü aslında önemsiz bir şey üzerine büyük kavgalar etmişlerdir. Bu önemsiz konular birikip daha büyük olaylara neden olabilir. Çatışma sebeplerini unutmadan mutlaka çözüm yolları bulun.

10.DOKUN, SARIL VE ÖP

Hangi konuda tartışırsanız tartışın, kavganız ne kadar büyük olursa olsun, unutmayın ki siz sevgilisiniz. Sevgililer arasındaki en iyi iletişim yolu da tabii ki dokunmak, sarılmak ve öpüşmek. Unutmayın, ilişkiniz bittikten sonra kimin haklı kimin haksız olduğunun önemi yok

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Ocak 2022, 19:07   #2
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Uzun ilişkinin sırrı: Adalet




Emeğine sağLık paylaşım için tşkLer...

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
uzun ilişkinin sırrı: adalet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mutlu ilişkinin sırrı yapmadıklarında gizli Sarya Aşk Doktoru 0 18 Aralık 2020 05:33
Mükemmel bir ilişkinin 20 bilimsel sırrı yeSa Aşk ve İlişkiler 1 23 Kasım 2020 17:13
Mutlu ilişkinin sırrı yatış şeklinde Violent Aşk ve Sevgi Köşesi 0 17 Nisan 2014 20:01
Uzun Evliliğin Sırrı OzGuR Fıkra 0 05 Mart 2012 15:50
Adalet Ağaoğlu An'ların Uzun Soluklu Yazarı - Kollektif YapraK Kültür ve Sanat 0 16 Ocak 2010 17:07