IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2021, 11:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkek Aldatılırsa




Erkek Aldatılırsa​

Erkek AldatılırsaEvliliklerinin dördüncü senesiydi. Sürekli tartışıyorlardı. Evde, markette, arabada, telefonda? Uzun zamandır "boşanma"nın adı geçiyordu ve bunu özellikle adam istiyordu. Zaten neden evlenmekte bu kadar acele etmişti ki! Birbirleriyle daha az ilgilenmey Evliliklerinin dördüncü senesiydi. Sürekli tartışıyorlardı. Evde, markette, arabada, telefonda? Uzun zamandır "boşanma"nın adı geçiyordu ve bunu özellikle adam istiyordu. Zaten neden evlenmekte bu kadar acele etmişti ki! Birbirleriyle daha az ilgilenmeye başlayıp, daha az kavga ettikleri günlerden birinde adam kadının kendisini aldattığını öğrendi. Birkaç hafta içinde tek celsede boşandılar. Ama adamın değil kadının isteğiyle! Aldatıldığını öğrenen adam, birden bire karısı olduğunu ve onu aslında çok sevdiğini hatırlamıştı. Ona bir şans daha vermeye karar verdi! Telefonlar, mesajlar ve hediyelerle kadını bu birkaç haftada geri kazanmaya çalıştı. Boşandıktan sonra aylarca tekrar beraber olabilmek için ısrarından vazgeçmedi ama nafile? Bu hayatın içinden bir hikaye, gerçeğin ta kendisi! Yaratılan klişelere karşı duruyor. Ana fikri "erkekler de duygusal çöküntüler yaşarlar.

Araştırmalar kadınların da aldatabileceğini doğruluyor. Türkiye''de yapılan bir araştırmada evli kadınlardan "Eşinizden başka bir erkekten hoşlandınız mı? sorusunu cevaplandırması istenmiş. Şimdi sıkı durun! Evliliğinin iyi gittiğini söyleyen kadınların yüzde 13''ü, evliliği orta derecede olan kadınların yüzde 9''u, evliliği kötü giden kadınların yüzde 100''ü "Evet, hoşlandım" yanıtını veriyor. Sonuçlar, kadınların mutsuz giden evliliklerde yaşadıkları duygusal boşluklardan dolayı eşlerini aldatmaya ne kadar eğilimli olduklarını gösteriyor. Görece kapalı bir toplum olan ülkemizde durum bu. Bir de Amerika''ya uzanalım ve Amerika''da yapılan bir araştırmanın sonuçlarına bakalım. Amerikalı kadınların yüzde 60''ı en az bir kez evlilikleri sırasında başka bir erkekle ilişki kuruyor ve yine aynı oranda kadın bunun uzun süreli bir ilişki olması umudunu taşıyor. Kadınların yüzde 70''i sevgililerinin kocalarının tam zıttı bir karaktere sahip olduğunu söylüyorlar. Aldatan kadınların yüzde 45''i ilişkiden sonra da evliliklerini sürdürüyor. Kadınların yüzde 25''iyse eşlerinden boşanıp sevgilileriyle evleniyorlar. Kadınların yüzde 90''ı eşlerini aldattıkları için pişmanlık duymuyor ve evlilikleri tatmin edici olmadığı için bunu yapmaya hakları olduğunu düşünüyor.

Prof. Susan Shapiro Barash''ın yorumuna göre araştırmanın sonuçları şaşırtıcı değil: "Kadınlar evlilikte aradıklarını bulamadıkları için bu yola başvuruyorlar". Barash?ın saptaması ne kadar doğrudur bilinmez çünkü evlilikleri mutlu olduğu halde yine de eşini aldatan kadınların oranı yüzde 34, erkeklerin oranıysa yüzde 56. Aslında kadının da aldattığını kabul etmek için araştırmalara ihtiyacımız yok. Hepimiz bu dünyada yaşıyoruz, bizimle herşeylerini paylaşan arkadaşlara sahibiz. Yaşadıklarımızı, en önemlisi yaşayabileceklerimizi biliyoruz. Yakın erkek arkadaşlarımızın hikayelerini dinliyoruz. Hayat bir televizyon dizisinden çok daha gerçek. En "maço" erkeğin aldatıldığını öğrendiğinde hırsından değil aşkından gözyaşlarına boğulabileceği gerçeğinin farkındayız.

Peki kadının aldatması neden acı verir, neden kabullenilemezdir? Dr. Cem Keçe''ye göre erkek aldattığı zaman, duygularıyla toplumun baskısı arasında yaşanan sürtüşme, hakim ve güçlü olan erkek olduğu için büyük değildir. Kadın aldattığı zaman, duygularıyla toplumun baskısı arasında yaşanan sürtüşme ve çatışma oldukça gerilimli bir süreçtir. Bu nedenle kadının aldatması daha zor, daha derinlikli, daha heyecanlı, daha edebi ve daha zengin bir malzemedir. Kadınlar günübirlik bir ilişkiden çok, uzun süreli ve duygusal bağları kuvvetli bir ilişki yani aşkı yaşamakla ilgilenirler. Gününümüzde kadının aldatmasının daha çok konuşulmasının sebepleri arasında iş yaşamında rolünün artması, sosyal yaşamında yalnız da sağlam bir duruşa sahip olması, eğitiminin dolayısıyla özgürlük alanının artmış olması sayılabilir. Aldatmanın erkek tekelinden çıktığını televizyonlarda izliyoruz! Hatta aldatan olmayı gizli bir övünme aracı yapan taraf zaman zaman değişiyor.

Kadınlar pişman olmuyor terapisi uzmanı Michael Mary, Amerika ve Avrupa?da çok satan "Aşka Dair Beş Yalan" adlı kitabında "aldatma denilen koltuk değneğine yaslanmadan evlilik denilen kurumun varlığını sürdürmesinin imkansız olduğunu" ileri sürüyor. Evet, durum bu kadar vahim! İkinci vahim noktaysa konu üzerine yapılan hemen hemen tüm araştırmalarda kadınların sadakatsiz olmaktan gayet memnun olmaları! Aldatan kadınlar ilişkilerinden "evliliğin güneşli tarafı" diye söz ediyor ve "seksin zevkli ve heyecanlı olabileceğini" yeniden keşfediyorlar. Üstelik asıl ilişkilerinin kalitesi de bu sayede artıyor! Psikolog Anna Shoht aynen şunları söylemiş: "Başka bir erkekle girilen heyecanlı ve tutkulu cinsel ilişki, kadının orgazm refleksini geliştirir. Eğer kadın bunu evlilik ilişkisinde bastırmazsa eşi bundan çok fayda görür". Aldatmayı cazip hale getiren bu saptamaların tamamiyle doğru olmadığını başka bir araştırmayla kanıtlayalım. Amerika''daki bir araştırma eşlerin birbirini aldattığı 63 evlilikten 21''nin boşanmayla sonuçlandığını, 27 evliliğin köklü biçimde sarsıldığını, 4?ünde tarafların artık sadece öylesine birlikte yaşadıklarını gösteriyor. Bir sonuç çıkarmıyor ve hür iradeniz ve sağduyunuzla sizi başbaşa bırakıp sahneden çekiliyoruz!

__________________
Son pişmanlık rakının yanında meze olur ✌
..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erkek aldatılırsa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kız/erkek arkadaşınızla bir yere gittiniz ve biri kız/erkek arkadaşınıza sarkıntılık yaptı: Hesna Serbest Kürsü 8 12 Eylül 2018 11:34
SaÇ KeSiMi DiYaLoGLaRı(Kız-Erkek, Kız-Kız, Erkek-Erkek) Vesaire Komedi ve Mizah 0 15 Aralık 2014 02:11
2013, Marka Erkek Giyim, Tarz Kış Erkek Giyim Stilleri, Erkek En Son Moda Kıyafetler Zen Ah Erkekler 0 31 Ocak 2013 13:09
Sevdiğiniz Erkek İçin Örgü Kazak Modelleri, Çok Şık Erkek El Örgüsü Kazaklar PauL Ah Erkekler 0 06 Şubat 2012 17:14
2011 Sarar Erkek Giyim -Sarar Erkek Giyim Koleksiyonunda İlkbahar - Yaz(Erkek Modası) Sevda Ah Erkekler 1 02 Nisan 2011 09:05