IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2022, 21:01   #1
Çevrimdışı
aSk
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sizden çok farklı biriyle ilişkinizi nasıl yürütürsünüz?




Sizden çok farklı biriyle ilişkinizi nasıl yürütürsünüz?

Iliskinin ilk evrelerinde partnerinizin farklılıkları heyecanlı gelse de zaman geçtikçe bu farklılıklar ilişkinize zarar veren bir hal alabilir. Yine de iki çok farklı insanın zıtlıklarını azaltıp ilişkide mutluluğu bulabileceği yollar vardır. Uzmanların bu konudaki sekiz önerisi için haberimizi okuyun.


Zıt kutuplar birbirini çeker. Partnerizin başlarda ilgi çekici bulduğunuz özellikleri artık çekilmez geliyorsa bir durup düşünmeniz gerekir. Farklılıklarınızın sizi ayırmasına izin vermeyin. Uzmanlarca ilişkide farklılıklarınızın aranıza girmemesi için uygulamanız gereken sekiz madde.

Partnerinizi olduğu gibi kabul edin
Sevgilinizin karakterini değiştiremeyeceğiniz gerçeği ile yüzleşin. Şu an ki karakteri hayatı boyunca deneyimledikleri sonucu şekillendi. Bunu kabul edip onu olduğu gibi sevin.

Saygıdan ödün vermeyin
Birbirinizin yaşam tarzına saygı duymayı öğrenin. Her ne kadar size garip gelse de sevgilinizin kararlarına saygı duyun. Farklılıklarınıza mizahla yaklaşmak -saygılı ve kötü niyetli olmamak kaydıyla- bu konuda size yardımcı olur.

İlgi Gösterin
Partnerinizin farklılıklarını kabul etmeniz demek bu farklılıkların önemsiz hale geldiği veya artık dikkat gerektirmediği anlamına gelmez. Tam tersine karşıdaki insanı daha çok tanımak ve ilgi alanları hakkında daha çok bilgi sahibi olmak için sürekli bir fırsat haline gelir. Partnerizin farklılıklarını görmezden gelmek yerine bu konular hakkında merak duyup ona sorular sorun, anlamaya çalışın.

Ortak noktalarınıza odaklanın
Farklılıklarınızdan dolayı sorun yaşadığınız zaman paylaştığınız şeyleri hatırlamak önemli. Önce ortak sahip olduğunuz duygulara, zevklere odaklanın. Ortak noktalarınızın bir listesini yapın. Bu size ilişkinizi yürütmek için gerekli olan motivasyonu verecektir.
Sekssiz ilişki olur mu?

Suçlamaktan kaçının
Hemen savunmaya geçmeyin. Partnerizin yaşam tarzıyla ilgili sizi rahatsız eden bir şeyi dile getirmek istiyorsanız bunu yargılayıcı ve suçlamacı olmadan yapın. Uzmanlar bu tür tartışmalarda ‘ben ifadelerini’ kullanmayı öneriyor. Örneğin ‘Ben şundan rahatsızım’, ‘Ben şunu hissediyorum’. Eğer farklılıklarınızdan dolayı çıkan tartışmalar çok hararetli bir hal alırsa biraz geri çekilip sakinleşmekten çekinmeyin. İki taraf da yatıştıktan sonra konuyu tekrar ele almak ilişkiniz için daha sağlıklı olacaktır.
Kadınlar neden aldatır?

Empati sahibi olun
Partnerizin sınırlarını anlamak ve empati duymak zorundasınız. O sizden farklı bir karaktere sahip olduğu için her zaman sizin istediklerinizi istemeyebilir. Buna anlayış gösterin. Örneğin içe dönük bir partnerizin varsa bazen dışarı çıkıp sosyalleşmek istememesini anlayışla karşılayın.

Kurallar koyun
İkinizin de ihtiyaçlarını göz önüne alarak ilişkinize birkaç temel kural koyun. Örneğin içe dönük partner sosyal olana ayda iki grup sosyalleşmesinde eşlik edecek, sosyal olan partnerde daha fazlası için zorlamayacak. Böylece ikinizin de istekleri bir diğerinin özgürlüğünü kısıtlamadan yerine gelmiş olacak.

Partnerinizin zaman içinde değişebileceğini kabullenin
İlişki uzmanlarının en çok duyduğu sorunlardan biri ‘Partnerim onunla tanıştığımda böyle değildi, değişti.’ İnsanların zaman içinde değişmesi çok doğaldır. Buradaki soru siz bunu kabul edip, empati gösterebilir misiniz? Kendinizi birbirinizin yerine koyup anlayışlı olabilir misiniz? Unutmayın mutlu bir ilişki için özellikle de zıt karakterli insanlar için sağlıklı iletişim kurabilmek çok önemli.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Ve görüyorsun ki .. Alnımıza yazılanla ..Gönlümüze kazınan bir olmuyor…
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Ocak 2022, 19:05   #2
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sizden çok farklı biriyle ilişkinizi nasıl yürütürsünüz?




Emeğine sağLık paylaşım için tşkLer...

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
sizden çok farklı biriyle ilişkinizi nasıl yürütürsünüz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karakteri Nasıl Biriyle Evlenmeliyim? Sanem Burçlar, Fallar ve Kehanetler 6 18 Ağustos 2020 17:25
İlişkinizde Sizden farklı birinden sürekli bahsediyorsa yeSa Aşk ve İlişkiler 0 01 Mayıs 2020 16:30
Seninle aynı fikirde olmayan biriyle nasıl etkileşim kurarsın? Sır IF Ekstra 10 08 Şubat 2020 16:23
Etnik kökeni/dini inancı sizden farklı olan biri ile sevgili olur musunuz/evlenir misiniz? Hesna Serbest Kürsü 9 11 Ağustos 2018 00:15
Bir öpücük ilişkinizi nasıl kurtarabilir? AngeL Ah Kadınlar 0 05 Ekim 2014 22:52