IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mart 2023, 16:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlişkilerde yaş farkı önemli mi?




Aradaki yaş farkının fazla olduğu ilişkiler her zaman tartışmalıdır. Peki, yaş farkı konusunda tek bir doğru var diyebilir miyiz? İşte araştırmalara ve uzmanlara göre ilişkilerdeki yaş farkı konusu...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İlişkide yaş farkı ne kadar önemli? Aradaki yaş farkının fazla olduğu ilişki ister olgun erkek ve genç kadın ister olgun kadın ve genç erkek arasında olsun genellikle tartışmalıdır. Tartışmanın yönünün, ilgili cinsiyet dinamiklerine bağlı olarak değişme eğiliminde olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak yaş farkını takip eden eleştiri, flörtte tipik olarak güç dinamiklerine veya daha spesifik olmak gerekirse algılanan güç dengesizliklerine odaklanır.

Cougar Life'ın yazarı ve araştırma danışmanı olan psikolog Sarah E. Hill, "Bu ilişkiler, büyük ölçüde, sömürünün meydana geldiği varsayımı nedeniyle damgalanır" derken, yaşlı partnerin genç partneri seks için sömürdüğünün veya genç partnerin yaşlı partneri mali kazanç için sömürdüğünün varsayıldığını belirtiyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Genel kanının aksine, pek çok ilişki uzmanı, yaş farklarının, bir ilişkide var olabilecek diğer herhangi bir dinamikten daha fazla sömürücü ya da sorunlu olmadığını söylüyor.

Mesele şu ki, yaş farkı olan ilişkiler, belirli güç dengesizliklerini içerir. Bu tespit, herhangi bir ilişkinin farklı geçmişlere sahip iki insanı içerdiği ve bu nedenle farklı toplumsal ayrıcalık düzeylerinde ilişki sürdürdüğü gerçeğine dayanır. Hill'in belirttiği gibi, bu ilişkiler kesinlikle sömürücü olabilir, ancak "Çoğunlukla böyle değildir." Aslında, Cougar Life'ın yakın tarihli bir araştırması, Hill'in de belirttiği gibi, "bu ilişkilerin çoğunun, yaşın araya girmesine izin vermeyen iki kişi arasındaki gerçek, organik bir bağlantı doğduğunu" öne sürüyor.

Ancak Hill'e göre tüm ilişkilerde, yaş farkı flörtünün riskleri var. Önemli bir yaş farkı olan bir ilişkinin, doğası gereği sorunlu olmaması, asla sorun olmayacağı anlamına gelmez.


Bazı uzmanlar da yaş farkının ilişkilerde sorun teşkil ettiğini ortaya koyan araştırmalara işaret ediyor. ABD’nin Emory Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, evli çiftler arasındaki yaş farkı arttıkça boşanma oranı da artıyor. Üç bin kişinin katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre, aralarında 20 yaş fark bulunan evli çiftlerin yüzde 95’i, 10 yaş fark bulunanların yüzde 39’u, 5 yaş fark bulunan çiftlerin evlilikleri ise yüzde 18 oranında boşanmayla sonlanıyor. Aralarında 1 yaş fark bulunan evli çiftlerin boşanma oranıysa yüzde 3. Araştırmada, evli çiftlerin ilk iki yılı başarılı bir şekilde atlattığı durumlarda ise boşanma risklerinin yüzde 43 azaldığına dikkat çekilmiş. Ancak 10 yılı aşan evliliklerde boşanma oranının yüzde 94 arttığı görülmüş.

Yaş farkı konusunda yapılan bir başka araştırmanın sonuçları da ilginç 2021 yılında yapılan bir araştırmada 100 binden fazla kadının hayat arkadaşı seçimlerine bakıldı. Kadınların kendilerinden 6 yaş büyük erkekleri çok daha çekici bulduğu keşfedildi. Araştırmaya göre kadınlar erkeklerden daha hızlı olgunlaşma eğilimindeler. Bu nedenle çoğu kadın kendi yaşıtı veya daha genç erkeklerle bir ilişki yaşamaya çok yanaşmıyorlar.

ntv

__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sence bi ilişkide yaş farkı önemli mi? eiffel65 IF Soruyor 34 22 Şubat 2021 17:21
İlişkilerde yaş farkı, düzeni ve uyumu ne kadar etkiler Sarya Aşk ve İlişkiler 2 16 Ekim 2020 05:47
İlişkilerde Yaş Farkı Ne Kadar Önemli Sanem Aşk ve İlişkiler 24 24 Mayıs 2018 13:57
İlişkilerde kadın ve erkeğin yorum farkı YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 11 Ocak 2010 16:25