IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Eylül 2023, 18:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AŞK ACISINI ATLATMAK İÇİN NELER YAPMALISINIZ




Dr. Başak: Aşk acısı atlatmak için yapmanız gerekenleri kısaca özetleyelim:
1. Fiziksel şikayetlerinizin (mide bulantısı, iştah kapanması, uykusuzluk) normal olduğunu hatırlayın. Unutmayın ruhunuz ve bedeniniz yoğun bir stres altında ve bunlar stres karşısında yaşanan normal reaksiyonlar.
2. Kalp kırıklığı yaşayan ne ilk kişisiniz ne de son kişi olacaksınız. Yüzyıllardır şarkılar, şiirler, öyküler, filmler aşk acısını konu aldığına göre, çok da sık yaşanıyor. Hatta bir nevi ‘delilik durumu’ olduğu sık sık vurgulanıyor. Öyleyse, yaşadıklarınız için kendinizi suçlamayın. Acı çekiyorsanız bunun da insani ve normal bir duygu olduğunu, milyonlarca insanın aynı nedenden acı çektiğini ama sonra acının geçtiğini hatırlayın.
3. Kendinizi meşgul edin. Dışarı çıkın, arkadaşlarınızla buluşun, hobilere zaman ayırın.
4. Egzersiz yapın. İster yürüyüş, ister ip atlama, ister bisiklete binmek olsun, yeter ki hareket edin. Yoğun stres altında olduğunuzu hatırlayın. Stresle baş etmenin en faydalı yollarından biri hareket etmektir.
5. Onu hatırlatacak her şeyden kaçının. Bunun bir çeşit bağımlılıktan kurtulma süreci olduğunu düşünürsek, bırakmak istediğiniz sigaradan veya içkiden uzak kalmak bırakmanıza nasıl yardımcı olursa, aynı nedenlerden dolayı, ondan haber almamak da unutmanıza yardımcı olacaktır. Bu günden itibaren onu facebook, twitter vs. gibi yerlerde takip etmeyi, evinin önünde beklemeyi, eski mesajları okumayı, arkadaşlarınıza onun hakkında sorular sormayı bırakın. ‘Gözden uzak olan gönülden ırak olur’ sözü boşuna söylenmemiş.
6. Uykunuza dikkat edin. Aşk acısı yaşarken uykusuzluk en önemli problemlerden biridir. Diğer yandan uykusuz kaldıkça olaylara objektif bakabilme ve gerçekçi düşünebilme becerileriniz olumsuz etkilenir. Duygularınızı kontrol etmekte zorlanırsınız. Kısacası uykusuz kalmak bütün beyin fonksiyonlarınızı olumsuz etkiler. Bu nedenle uykusuz kalınan gecenin ardından hata yapma olasılığınız daha yüksek olur.
NOT: Psikoterapi diyalogları, yaşanmış hikayelerden esinlenerek, psikoterapi sürecinde kullanılan yöntemlere örnek oluşturmak amacıyla yaratılmıştır. İçeriği psikolojideki bilimsel gelişmelere paralel olmakla beraber genel bilgilendirme ve tavsiye niteliğindedir

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doktora gitmeden gribi atlatmak Zeytin IF Sözlük 1 07 Mart 2023 00:02
HASTALIKLARDAN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ? Sarya Sağlık Köşesi 0 29 Aralık 2022 14:27
Ne yapmalisiniz? (Googleye bakan cvp vermesin) Süslü Zeka Küpü 11 20 Şubat 2010 21:06
Hosting FıRması Kurmak ıcın Neler GerekıyoR... JaCkeRsS IF Ekstra 2 13 Şubat 2008 01:57