IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2014, 20:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mutlu bir ilişki istiyorsan.




1- Bağlı ol ama bağımlı olma
Bağlılık iyidir. Zaten bir ilişkinin olmazsa olmaz kuralıdır. Ama bağımlılık kötüdür. Tıpkı, alkol, uyuşturucu bağımlılığı gibi kişiye bağımlılık da vardır. Kendi hayatından asla vazgeçmeyeceksin. Bir başkasının hayatını yaşamayacakszın. Onsuz da yaşayabileceksin.

2- Sev ama kendini daha çok sev
Kendisini sevmeyen insanların başkasını sevmesi mümkün değil. Bir insana “Seni canımdan çok seviyorum” demek çok güzel bir aşk ifadesidir. Ama gerçek böyle değildir. Kendini, kişiliğini, hayatını sev. Böylece sağlıklı bir sevgiyi de karşındakine sunabilirsin. Sen kendini sevmiyorsan bir başkasının da seni sevmesini bekleyemezsin.



3- Fedakar ol ama kendini feda etme
İlişkide her iki taraf da fedakarlıkta bulunur. Bu zaten ilişkinin doğal akışı içinde vardır. Ama fedakarlık deyince aklına hayatındaki her şeyden, yaşam biçiminden, kişiliğinden vazgeçmek gelmesin. Bunu yaptığın anda ezilmeye başlarsın. Bu kadar kolay vazgeçen, kendini ezdiren insanlar makbul değildir.

4- Dünü an ama geçmişe saplanma
Bir ilişki süresince herkes hata yapabilir. Ama sadece hatalar yoktur ilişkinin içerisinde, güzel anlar da vardır. Aslolan zaten işte bu güzel anları hatırlamaktır. Dünü anmak budur. Ama sen sürekli yapılan hatalara takılıp her fırsatta sevgilinin yüzüne bunları vuruyorsan geçmişe takılıp kalmışsındır. Bu durumda ilişkinin bitmesi an meselesidir.

5- ‘Biz’ ol ama ‘Ben’i unutma
Sen sevgilinden önce de bir hayatı yaşıyordun. Bunu ilişkinin içinde de korumalısın. Birlikte olmak, çift olmak, paylaşmak çok güzeldir. Ama bu her an mümkün olmayabilir. Öyleyse benliğini kaybetmemelisin. Kriz anlarında, ya da bunaldığında tekrar kendi içine dönebilmelisin. Bunu yapabilmen için de sevgilini hayatının odak noktası haline getirmemelisin.

6- Sabret ama katlanma
Sevgilinin sana uymayan davranıyları olabilir. Düzeltebilmesi için zaman ver. Aranızda mesafe olabilir. Bir araya gelebilmeniz için zaman ver. Ama bunlar eğer uzuyorsa, senin tüm iyi niyetine rağmen kötü huylarını değiştirmiyorsa, mesafeyi yok etmek için çabalamıyorsa buna sakın katlanma. Eğer katlanırsan sevgilin durumunu değiştirmek için hiçbir şey yapmayacaktır.

7- Eleştir ama suçlama
Siz sevgilisiniz. Birbirinizin tarafı olmalısınız. Her yerde ve her ortamda birbirinizi savunmalısınız. Elbette birbirinizi eleştireceksiniz ama bunu herkesin önünde değil yalnız yapacaksınız. Bunu yaparken de birbirinizi suçlamak yerine olumlu cümleler kullanacaksınız.

8- İste ama ısrarcı olma
Beklentilerimiz yüksek. Karşımızdakinden hep bir şeyler talep ediyoruz. Yerine gelmeyince de hayal kırıklığı yaşıyoruz. Oysa onları olduğu gibi kabul etmemiz gerek. Elbette sevgilinden bir şeyler isteyeceksin ama yapamıyorsa bunun için ısrar etmeyeceksin. hatta seni sevmesi için bile ısrarda bulunmayacaksın.

9- Değerlendir ama mukayese etme
Sevgilini ancak sana karşı olan davranışlarıyla değerlendirebilirsin. Bir başkasının sevgilisine karşı hareketlerini öne sürüp “Sen niye onun gibi değilsin?” diyemezsin. Ya da geçmişteki sevgililerinle şimdiki sevgilini mukayese etmemelisin. Bu durumda sevgilinin özgüvenini yok edersin.

10- Hiç bitmeyecekmiş gibi yaşa ama bitebileceğini unutma
İlişkiler bitmek için başlamaz ama bitebilir. Bu senin için hayatın sonu olmamalı. Unutma bir ilişki biter, diğeri başlar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
bîr, ilişki, istiyorsan, mutlu, mutlu ilişki, mutluluk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mutlu bir ilişki hayal değil Lady Aile Evlilik ve Çocuklar 0 09 Ekim 2012 20:49
Mutlu ilişki için 20 Denenmiş Tavsiye PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 1 02 Eylül 2010 17:04