IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2014, 20:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zorlukları sevgiyle aşmak




Erkan, Manisa’da yaşayan bir iç mimar, Zehra ise İstanbul’da çalışan bir modelistti. 30 yaşlarındaki Erkan nişanlıydı, evlilik hazırlıkları yapıyordu. Nişanlısıyla gelinlik almaya gittikleri gün bir insanın başına gelebilecek en talihsiz olayı yaşadı. Nişanlısına gözünün önünde bir otomobil çarpıp öldürdü.

Hayatı allak bullak olan Erkan, aylarca psikolojik tedavi gördü, ağır ilaçlar kullandı. İşi, gücü bırakmış, tüm dünyaya küsmüş, asosyal olmuştu. Zamanla toparlandı ama aşka uzaktı artık. Hatta arkadaşların “Sana uygun” diye gösterdiği kızlara çok kötü davranıyordu. Hayatı umursamayan, sinirli davranışlar sergileyen bir birey olmuştu.



BİLEZİĞİ REHİN VERDİ

Zehra İstanbul’da yaşayan ailesinin tüm yükünü sırtlamış bir genç kızdı. Ailenin her derdine maddi manevi koşup hayatını ertelemiş ve fakirliğin verdiği sorunlarla boğuşmaktaydı. Etrafıyla ilgilenmeyen, sabah işe gidip akşam eve gelen kendi halinde, aşka da bir o kadar uzaktı. Evliliği düşünüyordu ama etrafındaki olumsuz örnekleri gördükçe iyice korkmuştu.

Zehra işi gereği borç harç da olsa bir bilgisayar almıştı. Kıyafet modellerini bilgisayarda çiziyordu. Firmalar çizimleri mail yoluyla istediği için bir internet paketi de satın almak zorundaydı. Anneannesinin ona bıraktığı bileziği tanıdığı kuyumcuya götürmüş, bir miktar para almış ve “Bu bileziği satma, 2 ay sonra çizimlerden kazandığım parayla gelip senden geri alacağım” demişti.

İNTERNETTE TANIŞMA

Erkan ile Zehra internette bir chat odasında tanıştı. Erkan tüm kızlara olduğu gibi Zehra’ya da çok kötü davranmıştı. Ama giderek konuşmaları farklı bir hal almaya başladı. Erkan yaşadıklarını anlatınca, Zehra neden bu kadar sinirli bir tutum içinde olduğunu anladı. Birbirlerini kameradan, fotoğraflardan gördüler. 2 ay sonra Erkan Manisa’dan İstanbul’a geldi, ilk kez görüşeceklerdi.

Beşiktaş iskelesinde buluştular, birbirlerini görür görmez koşarak sarıldılar. Sanki yıllardır tanışıyormuş gibiydiler. Erkan artık her hafta sonu İstanbul’a gelip sevgisiyle zaman geçiriyor, Zehra ise buluşacakları anı dört gözle bekliyordu. Kısa sürede evlenmeye karar verdiler, durumu ailelerine açtılar. 3 ay sözlü kaldıktan sonra da tüm düğün hazırlıklarını tamamladılar. Nişanda Erkan çok icince kendini kaybetti ve kavga çıktı. Buna çok sinirlenen Zehra’nın babası ve amcaları nişanı bozdu.

BİR BEBEK İSTİYORLARDI

Yapılacak bir şey kalmamıştı, Erkan Zehra’yı ikna etti ve kaçırdı. Erkan, tüm ailesini toplayıp bir düğün yaptı. Ama Zehra’nın ailesi düğüne gelmedi. Zehra anne-babasından çok kardeşlerinin gelmemesine üzülmüştü. Yıllarca onlara bakmış okutmuş ve ablalık yaptığı halde bu mutlu gününde yalnız bırakmaları kalbini kırmıştı.

Aradan 3 yıl geçmişti, Zehra’nın ailesi hala kızlarıyla görüşmüyordu. Bu arada Zehra ve Erkan çocuk sahibi olmaya çalışıyor ama bir türlü başarılı olamıyorlardı. Gittikleri doktorlar “Görünürde bir sorununuz yok. Bir de tüp bebek deneyin” demişti. 2 yıl boyunca tüm maddi zorluklarına rağmen bu yöntemleri de denediler ama Zehra bir türlü hamile kalamıyordu. Bir gün arkadaşı Derya, Zehra’yı ziyarete gitmişken “Hadi bir gebelik testi alıp bakalım” dedi. Zehra “Olumsuz çıkınca hep üzülüyorum, ne olur yaptırma bunu bana” dese de Derya’yı kıramadı. Mucize gerçekleşmişti, teste göre Zehra hamileydi.

UMUTLARINI KAYBETMEDİLER

Derya bu durumu fırsat bilip Zehra’nın annesini ve kardeşlerini aryıp durumu naber verdi. Annesi telefonda ağlayıp Zehra’yı aradı. Aradaki buzlar erimişti. Annesi kardeşleriyle birlikte Zehra’yı ziyaret etti. Artık mutluluğun tüm unsurları tamamlanmıştı. Aradan bir ay geçmişti. Zehra birdenbire rahatsızlanınca hastaneye kaldırılmıştı. Ne yazık ki çocuğunu düşürmüştü.

Zehra ve Erkan yıllarca uğraşıp elde ettikleri bu mutluluğu kaybetmenin üzüntüsüyle günlerce kendilerine gelememişlerdi. Bu durum Zehra’nın babasının da kızını affetmesini sağladı. Erkan ve Zehra hala bebek hasretiyle yanıp tutuşuyor. Ümitlerini kaybetmiş değiller. Çünkü sevgileriyle her şeyin üstesinden gelebileceklerini biliyorlar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
aşmak, sevgiyle, zorlukları, zorlukları sevgiyle aşmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Edepsizlik ve Haddi Aşmak Üzerine Zen İslamiyet 0 06 Ocak 2013 14:31
Aşkın zorlukları Swat Aşk Doktoru 4 07 Nisan 2012 21:30