IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ekim 2014, 14:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Belki de sorun onda değil sende




Bir ilişkiye başlarken hissettikleriniz ile birkaç ay sonra hissettikleriniz arasında çok fark vardır. Birkaç sene sonra hissettikleriniz ise tamamen farklıdır. Bazan “İşte tam aradığım insan” diye başlarsın ilişkiye. Birkaç ay sonra öyle olmadığını görürsün ama biraz daha zaman tanımak istersin. Çünkü bir yandan seviyorsundur. Bir de bakarsın günler çabuk geçmiş, bu ilişkiye birkaç seneni vermişsin ama hep sorunlu gitmiş. Artık sevmenin de kar etmediğinin farkındasındır. Ayrılmaktan başka çare kalmamıştır.

*

Ya da tam tersi, “Nasıl olsa kısa sürer, zaten hiç birbirimize uygun değiliz” diye başlarsın. Birkaç ay geçer, ilişkinin nasıl iyi gittiğini, heyecanını halen sürdürdüğünü şaşkınlıkla fark edersin. Mutlusundur, huzurlusundur, güven duygusunu en doruk noktada yaşıyorsundur. Her şey o kadar güzeldir ki; zamanın nasıl geçtiğini bile anlamazsın. Bir de bakarsın ki dolu dolu, mutlu mutlu geçirmişsin birkaç yılı. Artık o senin ayrılmaz bir parçandır, yarındır. “İyi ki başlamışım bu ilişkiye” dersin.

*

Her ilişkiye başlarken bunun bir risk olduğunu bilerek başlıyoruz. Daha önce defalarca ilk seçenekteki durum başımıza gelmiş olabilir. Ama ikinci seçeneğin başımıza gelme ihtimali de yüksektir. Bir başka deyişle, aşka, ilişkiye, insanlara küserek, “Kimseye güvenmiyorum artık” diyerek, “Hayatıma kimse girmesin, ben böyle mutluyum” diye kendimizi teselli ederek gerçek mutluluğa ulaşmamız mümkün değil. Bu, insanın kendini kandırması olur ki; zaten bir süre sonra bundan da vazgeçilir. İşin aslı, her ilişkinin mutsuzluk getirme olasılığı kaçsa, mutlu etme olasılığı da odur.

*

Tam da bu noktada kendimizi sorgulamamızda fayda var. Acaba bizi mutsuz eden ilişkilerde hiç sorumluluğumuz yok mu? Biz o ilişkiye gerçekten hak ettiği değeri verdik mi? Çaba gösterdik mi? Birilerini suçlamak kolaydır ve insanoğlu her zaman kolaya kaçar. Biten bir ilişkiden sonra kendimizi hemen soyutlayıverir ve bütün sorumluluğu eski sevgiliye atarız. Sanki biz o ilişkinin içinde hiç yoktuk. Diyelim ki gerçekten her hareketiyle sizi mutsuz etti. En azından “Peki neden buna izin verdim, neden müdahale etmedim” diye sormalısınız kendinize. Yani bu durum bile sizin bu mutsuzluktaki sorumluluğunuzu gösterir. İlişki bir anlamda karşılıklı alış veriştir. Mutlu olursanız, mutlu edersiniz. İşte bu nedenle kendinizi ‘mutsuzluğa’ kodlamayın. Geçmişte yaşadığınız tüm ilişkilerinizin hesabını kendinize verin, temizlenin, arının ve mutluluğa hazır olun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşk, belki, de, değil, onda, sende, sorun, sorunlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
iPhone 4S'te iOS 8: Tek sorun hız değil Deep Apple 0 19 Eylül 2014 01:12
Saat gecenin bir yarısı. Belki de burukluk değil benimkisi Zen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 27 Mayıs 2013 23:00
(H)onda hayat onda! Deep Otomobil Haberleri 5 24 Kasım 2011 00:25
Sorun Bende Değil, Sende Ruj Ne Okumalıyım? 1 05 Kasım 2011 18:50