IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Lcia

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2014, 20:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anne olunca cinselliği unutan kadınlar




Annelik müthiş bir mucize, bunu bir erkeğin de anlamasına olanak yok. Ama anne olmak, kadın olmaktan vazgeçmek demek değildir, bunun da altını çizmek gerek. Çünkü maalesef birçok kadın anne olduktan sonra başka bir kimliğe bürünüp dişiliklerinden vazgeçiyor. Bu konuda son zamanlarda erkeklerden epey şikayet aldım. Bana hep şunu soruyorlar: Çocuğumuz doğmadan önce müthiş bir cinsel hayatımız vardı. Hatta hamilelikte bile, sağlık durumu elverdikçe bunu yaşadık. Ama annelik her şeyi sekteye uğrattı. ‘Doğumun etkisidir biraz bekleyeyim’ dedikçe bu süre uzadı. Sürekli bir bahanesi var. Ya o gün çocukla çok ilgilenmiş yorulmuş oluyor, ya ertesi gün çocukla ilgili bir şey için erken kalkması gerekiyor. Sizin anlayacağınız 6 ayda bir ya sevişiyoruz, ya sevişmiyoruz. Eşime sadık kalmak istiyorum ama bu durumda bu nasıl mümkün olacak?”

*

Doğumdan sonra kadındaki ****olojik değişimler ister istemez cinsel hayatın yoğunluğunda azalmaya yol açıyor. Yorucu günler, bebekle sürekli ilgilenmek libidoyu düşürüyor. Kadınların bebek doğduktan sonra yapmaları gereken o kadar çok şey var ki; boş zamanlarında da seks yapmak yerine uyumayı ya da kendileriyle ilgilenmeyi tercih edebiliyor. Ayrıca annelik duygusu kadının sevgi ihtiyacını doyurabiliyor. Bu durumda da eşine gereken yakınlığı gösteremeyebiliyor. Kadınlar annelik rolünü gereğinden fazla kutsallaştırabiliyor ve doğumdan sonra cinselliğe karşı daha mesafeli yaklaşabiliyor. Buna bir de kadının doğum sonrası estetik kaygılarını, kendi vücudunu beğenmemesini ekleyin. Ama işte bunun da bir durak noktası olmalı. Çünkü biliyoruz ki evlilikte cinsellik çok ama çok önemli. Bu ülkede cinsel uyumsuzluk başlıca boşanma sebeplerinden biri.

*

Şimdi gelelim ilk paragrafa. Bana bu e-maili gönderen okurum ne yapsın? Başkasıyla sevişse eşine ihanet etmiş olacak. Yapmasa kendi libidosunu frenlemek konusunda zorlanıyor. Öyleyse geriye bir tek yol kalıyor. Cinsellik terapisi... Çiftler bundan utanmamalı. Bu konuda çok sayıda uzman var. Birlikte o uzmana danışarak sorunlarına mutlaka çözüm bulmalılar. Aksi takdirde ya ihanet kaçınılmaz olacak ya da ayrılık. Bu köşede daha önce 17 yıl hiç sevişmeyen evli bir çiftin sorununa yer vermiştim. Böyle bir noktaya gelmeyi kimse istemez herhalde. Mutlu cinsellik, mutlu evlilik demek. Çocuklar elbette ailenin en önemli parçası. Ama ebeveynlerin mutlu olmadığı ailelerde çocukların mutlu olması da beklenemez. Mutluluğu sağlayan en önemli unsurlardan birinin de cinsellik olduğunu unutmamak gerekir. Üstelik cinsellik, çiftlerin birbirlerine duyduğu sevgiyi, aşkı aktarmalarının en güzel yoludur. Hanımlar inanın bana, anne olduğunuzda eşleriniz sizi daha çekici buluyor. Yeter ki siz kendinizi cinsellikten uzaklaştırmayın

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anne, annelik, cinselliği, kadınlar, olunca, unutan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anne şikayetçi olunca genç aşıklar çatıya çıktı MasteR06 Haber Arşivi 0 03 Ocak 2014 10:40
Dün Yediğini Unutan Başbakan N999 Haber Arşivi 0 03 Şubat 2012 21:21