IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2015, 18:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlişki iktidar gibidir 2




Bunu söyleme tarzı “Sevgilim lütfen aileme karşı daha duyarlı ol çünkü ben kırılıyorum” şeklinde de olabilir, “Sen zaten benim ailemi hiç sevmiyorsun. Varsa yoksa kendi ailen!” şeklinde de olabilir. İlkini söyleyebiliyorsanız, ilişkiniz yıpranmış dahi olsa yaşatılacak bir durumdadır. İkinciyi söylüyorsanız, “İlişkiniz bitmiş ama siz uzatmaları oynuyorsunuz” anlamına gelir.
AYRILIP BARIŞMALAR
Uzatmalar dedim de, bir ilişkinin sorunlu olup olmadığını anlamanın en etkili yolu da ayrılıp barışmalardır. “Tamam, ayrılalım” deyip bunu çevrenize duyurduktan sonra ertesi gün, ya da bilemediniz birkaç gün içinde tekrar barışıyorsanız ve bunu yapmayı artık adet haline getirmişseniz o ilişkiden hayır gelmez.
Ayrılık ‘değerli’ bir olgudur. Yani bir karardır ve her karar gibi onun da değeri vardır. Siz aldığınız kararı uygulamak yerine sürekli değiştirirseniz artık hiç kimseyi kendinize inandıramazsınız.
Yani ayrılık değersizleşir, sizi de değersizleştirir. “Tamam bitti” dediğiniz zaman sevgiliniz size inanmaz, o akşam arkadaşlarıyla dışarı çıkar ve onlara “Nasılsa yarın yine beraber oluruz, hadi bu akşamın tadını çıkartalım” deyiverir.
GEÇMİŞİ KURCALAMAK
Sorunlu ilişkilerin bir diğer göstergesi de kişilerin geçmişlerinin kurcalanması ve bu geçmişlerin tartışmalarda gündeme getirilmesidir. Birlikte olduğunuz kişinin geçmişinde yaşadığı her şeyi olgunlukla kabul edemiyorsanız siz zaten herhangi bir ilişkiyi yürütebilecek durumda değilsiniz demektir.
Geçmişe saygı duyun ve asla bu konuları gündeme getirmeyin. Bir de unutmamanız gereken çok önemli bir şey var. İlişkide sorun yaşıyorsanız “Evlenince düzelir” demeyin sakın.
Boşanan kadınların yüzde 63’ü “Evlenmeden önce eşimle sorunlarım vardı ama evlenince düzelir sanmıştım” diyor. Bu da kulağınıza küpe olsun!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2, gibidir, iktidar, İlişki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlişki iktidar gibidir 1 Lcia Aşk ve İlişkiler 0 19 Ocak 2015 18:46
Biyo-iktidar PySSyCaT Felsefe 0 10 Kasım 2014 23:15
Bilim ve iktidar YapraK Felsefe 0 30 Mart 2009 21:16