IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mayıs 2018, 12:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlişkilere Zarar Veren 5 Davranış




Çocukluk yıllarımızdan itibaren aşık olabiliyor ve birilerini sevebiliyoruz. Hayatımızın her evresinde kendimize çok yakın hissettiğimiz arkadaşlarımız mutlaka oluyor. Yaşadığımız ilişkiler her zaman sorunsuz ilerlemiyor ve bu nedenle tartışmalar, küslükler, ayrılıklar yaşayabiliyoruz. Sadece karşı cinsle olan aşk ilişkilerimizde değil hayatımıza giren her insanla bir ilişki kurmuş oluyoruz ve bazen bu ilişkileri yürütemiyoruz. Özellikle uzun ilişkilerde ve evliliğe varan ilişkilerde daha çok problem yaşanabiliyor. İlişkimize bazen kendi elimizle zarar verebiliyoruz. Peki ne oluyor ilişkimize zarar veren bu davranışlar?

1- Bencillik

İlişkiler karşılıklı güven ve paylaşımcılığa dayanıyor bir nevi. Bir ilişki içerisinde sürekli kendini düşünen, kendi yararına çalışan, kendi mutluluğunu önemseyen bir eş olduğu zaman bu ilişkiler daha kısa süreli oluyor. Diğer taraf bencil olan tarafın davranışlarına uzun süre tahammül edemiyor. Çünkü ilişki bencil olmayı kabul eden bir yapı değildir..







Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



2- Gizlemek

Bir ilişkideki en önemli duygu daima güvendir. İnsanlar birbirlerine güvenebildikleri sürece beraber ve mutlu olabilirler. Eğer ilişki içerisinde bir şeyleri saklayan, gizleyen bir taraf olursa bu ilişkiyi oldukça yıpratacaktır. Özellikle erkekler bayanların bir şeyler sakladıklarını, gizlediklerini düşünerek ilişkilerine son vermeyi düşünmüşlerdir. Aynı şekilde bu hatayı yapan erkekler de vardır.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





3- Yalan

Gizleme olayının daha affedilesi zor olan şeklidir. Kimi insanlar çıkarları doğrultusunda bazı olayları, durumları, sözleri saklayabilirler, söylemeyebilirler bu durum ilişkileri yıpratmaya yeten bir durumdur. Yalan ise saklamanın da ötesinde olayı ve durumu tamamen değiştirerek sunmak anlamını taşır. Yalanın içinde olduğu bir ilişki kısa vadeli bir ilişki olacaktır. Yalan söyleyen taraf ilişkide en büyük hatayı yapan kişi olmaktadır







Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







4- Kıskançlık

Kıskançlığın belirli olmayan dozları vardır. Ortalama seviyedeki bir kıskançlık çiftleri birbirine daha çok bağlayabilir ve ilişkiye bir romantiklik katarken; aşırı ve katı bir kıskançlık çok ciddi problem yaratabilmektedir. Kıskançlık nedeni ile eşine zarar veren pek çok insan bulunmaktadır. Bu nedenle eğer kıskançlığın dozunu kaçırıyorsanız ilişkiniz kısa sürede çok zarar görecek demektir. Aşırı kıskanç insanların psikolojik destek alması mutlaka gerekmektedir.







Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







5- Sorumsuzluk

Bir çift olmak, ilişkiye başlamak, evlenmek beraberinde sorumlulukları getirir. Kişiler bulundukları duruma göre sorumluluklara sahip olurlar ve bu sorumluluklar yerine getirilmediğinde çiftler arasında gerginlik yaşanabilir. Örneğin bir ev babasının işe gitmemekte ve para kazanmamakta direnmesi sorumsuzluğunun, babalık ve kocalık görevlerini yapmadığının göstergesidir. Aynı şekilde çocuklarına bakmayan bir bayan da annelik sorumluluklarını yerine getirmiyor demektir. İlişkilerde de bu şekilde, ilişkinin gereklerine uygun davranmayan çiftler sorumsuzluk gösteriyor ve bu sorumsuzluklarıyla ilişkilerini büyük ölçüde zedeliyorlar demektir.




alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ilişkiler, ilişkiye zarar veren davranışlar, sorunlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dişlere zarar veren 10 yiyecek Ebru Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 18 Ağustos 2016 16:36
Cilde zarar veren 17 alışkanlık xena Ah Kadınlar 0 13 Mayıs 2014 18:19
Güzelliğe Zarar Veren Alışkanlıklar taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 07 Ocak 2014 19:37
Hangi Davranış ve Tutumlar Çocuğuma Zarar Verir? Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 28 Haziran 2013 17:37
İlişkinize zarar veren davranışlar pyracantha Ah Kadınlar 0 17 Aralık 2010 22:43