IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mayıs 2018, 14:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadın Erkek İlişkisinin Sırları




Milenyum çağında, artık farklı sorunlarımız var. Sanal ilişkiler, kolay ihanet gibi yan öğelerle besleniyor olan bu sorunları da cebimize koyalım. Ancak temel sorunların bazıları hiç değişmedi; dinlemeyi bilmek gibi….


Pek çok kişi dinlemeyi bilemez. Sadece dinlermiş gibi yapar. Özellikle karşı cinsle olan ilişkilerimizde dinlemek yerine, duymak istediklerimizi duyduğumuz da oldukça fazladır. Size ne söylediğini değil, ne ima ettiğini düşündüğünüz anları şöyle bir hatırlayın. Hatırlamıyor musunuz? O zaman sevdiğiniz kişiyle sohbet ederken buna dikkat edin. Onun size söylediği ile sizin anladığınız aynı şey mi? Siz onun ne demek istediğini düşünüyorsunuz, o ne diyor acaba? Veya siz ne anlatıyorsunuz, o ne anlıyor?



Bütün ilişkilerin temel sorunlarından biri iletişimdir. Doğru iletişim kurmayı becermek hem büyük bir yetenek, hem ilişkileri sağlıklı devam ettirebilmenin yoludur.



İletişimin ardından gelen konulardan biri ise, beklentiler ve gerçeklerdir. Sizin bir ilişkiden beklediğinizle, sizin sevdiğiniz kişiden beklediğiniz ile gerçekler birbiriyle örtüşmüyor olabilir. Ve siz hala beklentilerinize inanıyor olabilirsiniz.




Onun nasıl biri olduğuna inanıyorsanız, öyle davranmasını beklersiniz. Öyle davranmadığında ise hayal kırıklığı yaşarsınız, canınız yanar. Oysa çoğu hayal kırıklığını biz yaratırız. Beklentilerimiz ile gerçekler birbirinden farklıdır.



Başkalarıyla kıyaslamak da, aynı hayal dünyasında yaşamakla aynıdır. Onun sevgilisi neler yapıyor, sizin seyrettiğiniz filmdeki adamlar nasıl, başkalarının sevgilileri nasıl davranıyor? Oysa sizinkinin size hiç böyle davrandığını görmediniz. Demek bundan sonra da davranmayacak, neden hala kıyaslıyor ve ümit ediyorsunuz?



Kadın ve erkek ilişkileri oldukça karışık ve zor bir davranış biçimini içinde saklı tutar. Kadın ve erkek olarak yaratılışımızdan gelen farklılıklara, yaşam ve kültürsel farklılıklar da eklenince işin içinden çıkılmaz bir hal alır. Ancak konu sevgiyse eğer, içinden çıkılamayacak çok az durum vardır ancak unutulmaması gereken şey:


Beklentisiz sevmek ve olduğu gibi kabul etmek, gerçek sevginin en önemli basamağıdır.







alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erkek, ilişki, kadın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Okulda Etkili Öğretmen - Öğrenci İlişkisinin Yönetimi Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 18 Şubat 2012 22:46
Kadın ve erkek Slipknot Ah Kadınlar 0 07 Haziran 2010 16:30
Erkek mi Kadın mı? Lady Yalan Haber 0 02 Nisan 2010 08:48
Erkek Erkektir,Kadın da Kadın aLdiana Genel İslami Konular 0 21 Mart 2010 00:46
Bir erkek ve bir kadın Thief Komedi ve Mizah 1 30 Ekim 2009 12:16