IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Haziran 2018, 14:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güvensizlik duygunuzun ilişkinize zarar vermesini engellemenin 4 yolu Devam




Özellikle yeni ilişkiye başladığımızda eski yaşantılarımız sonucunda oluşan güvensizlik duygusunun zaman zaman karşımızdaki kişiyle olan iletişimimizi olumsuz etkilediğini fark edebiliriz. Birlikte olduğumuz kişiyle olan yazışmalarımız, birlikte yaptığımız etkinlikler ve konuştuğumuz konular zaman zaman eski yaşantılarımızı ve olumsuz deneyimlerimizi bize hatırlatabilir. Bu olumsuz düşünceler nedeniyle gereksiz yere karşımızdaki insana güvenmekte zorlanabiliriz.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu konu, hemen hemen herkesin hayatının bir aşamasında karşılaştığı ve başa çıkmakta zorlandığı bir problem. Bu nedenle birlikte olduğumuz kişiyle olan iletişimimizi olumsuz etkileyen güvensizlik duygusuyla başa çıkma yöntemlerini sizler için 4 başlık altında topladık:

Bir çoğumuz zihnimizden geçenleri tam olarak karşımızdaki kişiye aktarmak konusunda zorluk yaşıyoruz.



Bazen kırıcı olmamak, bazense karşı tarafın anlayacağı şekilde düşüncelerimizi aktarmamak aslında sadece güvensizliğin değil ilişkideki bir çok problemin en önemli tetikleyicisi. Ancak karşınızdaki kişinin zihninizi okumasını beklemek de ne yazık ki gerçekçi değil. Bu nedenle siz ne düşünüyor olursanız olun, birlikte olduğunuz kişi yalnızca anlattığınız kadarını bilecek. Başarılı ve sağlıklı bir ilişkinin temelinde doğru iletişim olduğunu unutmayın. Sonucu ne olursa olsun karşınızdaki kişiye karşı dürüst olduğunuz sürece, aynı açıklık ve dürüstlüğü siz de görecek ve güvensizlik duygusunun bir süre sonra kendi kendine yok olduğunu fark edeceksiniz.

Birlikte olduğunuz kişinin her hareketine olumsuz tarafından bakmaktan ve kafanızda felaket senaryoları yazmaktan vazgeçin.



Onun da bir özel hayatı olabileceğini aklınızda bulundurun ve söz konusu ne olursa olsun kişisel alanını ihlal etmekten kaçının.
Yaptığı hatalar karşısında intikam alma ya da onu kıskandırma girişiminde bulunmayın. Bu, güven duygunuzu daha fazla zedelemekten başka bir işe yaramayacaktır. Ayrıca karşınızdaki kişiyle olan iletişiminize de zarar verir.

Kendinizi sevdiğiniz şeylerle meşgul etmek sizi kafanızı yastığa koyduğunuzda kendinizi düşünmekten alıkoyamadığınız “Acaba benden ne zaman ayrılacak?”, “Sevdiğim adam 1 hafta sonra da beni aynı şekilde sevmeye devam edecek mi?” ya da “Ya benden daha iyisini bulursa?” gibi yersiz düşüncelerden alıkoyacaktır.

İki tarafın da meşgul olması ve aktif bir yaşamı benimsemesi, kişisel olarak ruh, zihin ve bedeninizi daha sağlıklı kılacağı için ilişkinizin de sağlıklı olmasına yardımcı olur.



Gün içinde birbirinizi daha fazla özler, birlikte geçirdiğiniz zamanı daha etkili değerlendirme çabasına girersiniz.

İlişkinizi omuzlarınızda bir yük olarak görmektense, hayatınıza yaptığı olumlu katkılara odaklanın. Mutsuz olduğunuz anlardan çok mutlu olduğunuz zamanları düşünün. Birlikte yapmaktan zevk aldığınız aktivitelere hayatınızda daha sık yer verin. Unutmayın, karşınızdaki kişinin herhangi bir davranışını olumlu ya da olumsuz olarak değerlendirmek tamamen sizin bakış açınızla ilgili. Bardağın dolu tarafını da görmek, boş tarafını da görmek tamamen sizin elinizde. Yeni bir adım attığınızı ve geçmişte geride bırakmanız gerektiğini kendinize sık sık hatırlatın.




alıntı


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gÜven, ilişkiler, mutluluk, mutsuzluk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ödemi engellemenin 10 püf noktası No1 Sağlık Köşesi 0 02 Ocak 2017 12:10
İlişkiyi devam ettirmenin 6 yolu oneofgirl Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Temmuz 2013 13:58
Sürekli bilgisayar kullanmanın gözünüze zarar vermesini önlemek için Zen Genel Paylaşım 0 24 Mart 2013 12:43
Sevgi Değer vermesini bilmektir... AnqeL Aile Evlilik ve Çocuklar 0 30 Ekim 2009 00:03