IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Temmuz 2018, 12:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akıllı telefonla akılsız ilişkiler




Akıllı telefonların ilişkilerimize zarar verdiği kesin. Artık sevgilimizle yaşadıklarımızı tamamen sosyal medya ortamında değerlendiriyoruz. Elimizdeki akıllı telefonlarla sosyal medyada yaptıklarımız ilişkimizin en belirleyici rolü oluyor. Bakın nasıl?

WHATSAPP
Bu anlık mesajlaşma programında gönderdiğimiz mesajı karşı tarafın gördüğünü gösteren ‘çift mavi tık’ işareti var ya, işte o işaret ömrünüzü yiyebilir. O mavi tık görüldüğü halde siz hâlâ mesaj atmıyorsanız durum çok çok vahim. Hele hele mavi tık görüldü, siz yazmıyorsunuz ama çevrimiçisiniz... Bu başkasına mesaj yazıyorsunuz anlamına geliyor ki; bence ölüm fermanıyla eş anlamlı. Ayrıca çeşitli zamanlarda, özellikle “Aşkım hadi uyuyorum ben” dedikten sonra gecenin bir yarısı çevrimiçi olup da sevgiliye mesaj yazmamışsanız geçmiş olsun size.

ÖNERİLER: Mavi tıkı görmeye ve sonrasında göstereceğiniz tepkiye harcayacağınız zamanı ilişkinize harcasanıza... İnsan bazen o mesajı görebilir, okuyabilir ama işi vardır, hemen cevap yazamayabilir. Evet insanın bazen başkalarıyla da (bunların ille flört olması gerekmez) mesajlaşmaya ihtiyacı olabilir. Hayatımız sadece sevgilimizden ibaret değil, öyle değil mi? Siz o mavi tıklara, çevrimiçilere falan fazla takılmayın.

INSTAGRAM
Artık neredeyse, “Biraz sonra sevişeceğiz” deyip fotoğraflarını Instagram’da paylaşacak insanlar. Göz önünde olmayı tercih edip etmemek sizin elinizde. Ama sevgililerin paylaştıkları, takip ettikleri kullanıcılar ve beğendikleri fotoğraflar sorun yaratabiliyor. Paylaştığınız fotoğrafta görülen bir şahıs anında sevgili tarafından “Bu da kim?” sorusuyla sorgulanıyor. Hele hele birini takibe aldığınızda yandınız... Sizin paylaştığınız fotoğrafı beğenenler bile sorgulanabiliyor, “O senin fotoğrafını niye beğeniyor? Aranızda bir şey mi var?” soruları birbirini kovalıyor. Bir de ‘seri like’ var. Yani çok sayıda fotoğrafı ardı ardına beğenmek... Biri sizin fotoğraflarınızı bu şekilde beğenmişse sevgilinizle uzun bir konuşmaya hazır olun hanımlar, beyler.

Öneriler: Arkadaşlar, amacınız zaten fotoğraflarınızı beğendirmek, takipçi kazanmak. Her beğeneni, her takipçiyi, her fotoğrafı sorgularsanız bunun sonu gelmez ki? Paylaştığınız her fotoğrafta ille sevgili olarak mı kendinizi göstereceksiniz? Ya da her fotoğrafa yorum yaparken sevgilinizi de etiketleyip kendinizi mi işaretleyeceksiniz? Eğlenin dostlar, eğlenin...

TWITTER
Bu ‘mikro günlük’ sitesi aslında bir tür haber alma platformu. Gündemi bu siteden takip edebilirsiniz. Ama biz ne yapıyoruz? “Niye öyle yazdın, birine gönderme mi yapıyorsun, bu kişi seni neden takip etti, sen niye bunları takip ediyorsun, niye ona mention attın?” gibi sorularla işkence haline getiriyoruz. Bu arada mention nedir, açıklayayım: Yazacağınız tweet’in başına bir başkasının rumuzunu ekleyerek göndermek. Yani bu ona özel bir tweet oluyor. Sadece ikiniz ve ikinizi birden takip eden insanlar görebiliyor. Özel mesaj kısmından da yazışabiliyorsunuz. Tabii bu da sorun yaratıyor. Bir de birilerinin tweetlerini RT (retweet) etmek ve favorilere alma olayı var. Sevgililer bunu da sorguluyor. Bunun karşı tarafa gönderilen bir ‘beğenme’ mesajı olduğu düşünülüyor.


Öneriler: Dünyanın en faydalı paylaşım sitesi bana göre. Okuyun, bilgilenin, fikirlerinizi söyleyin, sizin gibi düşünenlerle bir araya gelin. Ama rica ediyorum, burayı faydalı şekliyle kullanın. İlişkinizde belirleyici bir rol almasına izin vermeyin. Birbirinizi sevdiğinizi söyleyin Twitter’da. Ama sevgiliniz “Ben bunu burada ilan etmek istemiyorum” diyorsa da hak verin.

FACEBOOK
1.4 milyarlık nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi... Fotoğraflarınızı, videolarınızı, durumunuzu, fikirlerinizi her şeyi paylaşabiliyorsunuz. Arkadaşlarınız listenizde görülebiliyor. Yine yazılanlar beğenilebiliyor, altına yorumlar yapılabiliyor. Ama Facebook’ta birilerini arkadaş olarak eklemek sevgililer arasında büyük sıkıntı yaratıyor. “O kadın kim? Bu erkek nereden çıktı?” gibi sorularla Facebook kullanıcısı sevgililer çok muhatap oluyor. Sevgililer açısından birbirlerine olan güvenin en fazla sorgulandığı paylaşım sitesi. Popülaritesini yitirdiği söylense de öyle değil. Geçmişteki arkadaşların da birbirinden haberdar olması için önemli bir araç, bu haliyle de faydalı.

Öneriler: İlişkinizi Facebook üzerinden yaşamak akıl kârı değil. İlişkide bulunduğunuz insanın Facebook’ta “Şu kişiyle ilişkisi var” seçeneğini aktif hale getirmemesi sizi sevmediği anlamına gelmiyor. Sevgilinizin Facebook’ta birilerinin paylaşımlarını beğeniyor olması da o kişiyi beğendiği anlamına gelmiyor. Facebook da bizim kişisel özgürlük alanımız. Bunu kısıtlamaya kalkmak sevgiliyi boğar, kaçmasına neden olur. Bir hatırlatma daha, sakın sevgilinizle ortak hesap açıp kişisel hesabınızı kapamayın, çok komik oluyorsunuz...




alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akıllı telefonlar, facebook, instagram, tweetter, whatsapp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2017'ye Yeni Bir Akıllı Telefonla Girin Dream Mobil Hatlar 0 20 Aralık 2016 10:45
Akılsız hırsız; akıllı telefon çalarsa... Deep Apple 0 01 Nisan 2015 12:47
Akıllı Düşman Akılsız Dosttan Hayırlıdır Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 02 Temmuz 2014 16:06
Akıllı telefonla idrar tahlili! Zen Sağlık Köşesi 0 05 Mart 2013 23:05
Akıllı Telefonla Rüya Kontrolü.. ELa__ Bilim Dünyasından Son Haberler 2 11 Nisan 2012 10:34