IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ağustos 2018, 21:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Love bombing..




Candan Erçetin’in ‘Olmaz’ şarkısını bilirsiniz. Şöyle başlıyor: “Ansızın hayatıma giriyorsun Varlığınla aklımı çeliyorsun Aşkınla beni şımartıyorsun Mucizeler yaratıp kahramanım oluyorsun”

Bu bölümü ne kadar harika değil mi? Hangimiz hayatımıza ansızın girecek, aşkıyla kahramanımız olacak birine “Hayır” diyebiliriz ki?

Ama şarkının sonrası hiç de mutlu devam etmiyor: “Zamanla aşka alışıyorsun Daha az gülüp daha çok susuyorsun Değiştin sen hâlâ görmüyorsun Mucizeler nerede, kahramanım yorgun musun?”

Şarkıda anlatılan sevgili türüne ilişki dünyasında ‘love bombing’ deniyor. ‘Aşk bombacısı’ diye çevirebiliriz. Yani ilişkinin başında sizi aşk bombardımanına tutan ama sonra tıpkı aniden girdiği gibi aniden hayatınızdan çıkan ve sizin büyük bir hızla duvara çarpmanıza sebep olan sevgili...

Narsisistik kişiliğe sahip bu tür kişilerin gerçekte özgüveni düşüktür. Önce size kendinizi dünyanın en değerli insanı olarak hissettirirler. Ardından değersizleştirme sürecini başlatırlar. Ve son olarak sizi bulutların üzerinde, gardınızı tamamen indirdiğiniz bir anda öylece bırakırlar. Siz de o hızla yere çakılıverirsiniz.

Aşk bombacılarının bu yaptığı aslında istismardır. Hatta psikolojik şiddet olarak adlandırılır.
'AŞK BOMBARDIMANI'NI NASIL ANLARIZ?"

1- ÇOK HIZLI GELİŞİR: Tanıştığınız gün gelecek planları yapmaya başlar. “Seni seviyorum, sensiz yaşayamam”lar, “Kimseyi bu kadar sevmedim”ler havada uçuşur. “Evlenelim!” bile der.

2- HEDİYE YAĞMURU: Kamyon kamyon güller, pahalı takılar, elbiseler, çantalar, yurt dışı seyahatleri... Aşk bombacısı bu hediyelerle sizi kendisine borçlu hissettirmeyi amaçlamaktadır.

3- MESAJLARA BOĞMAK: Gün içinde sizi mesaja boğar. İşiniz olup olmadığına bakmaksızın sürekli görüşmek ister.

4- EN İYİ SİZSİNİZ: Öyle iltifatlar eder, her ortamda sizi öyle metheder ki... Amacı, “Senin değerini benden başka kimse bilemez”i aşılamaktır.

5- BAŞKALARI HEP KÖTÜ: Hep en iyiyi sizin yaptığınızı söyler. Hatta geçmiş ilişkilerinizi öğrenir, eski sevgililerinizin kıymetinizi bilemediğini anlatır.

6- HER ŞEYE ‘EYVALLAH’: Söylediği bir şeyi çürütürseniz anında döner. Prensip kelimesinin yanından bile geçmez. Onun için aslolan narsisistik kişiliğini beslemektir. Bunun için her şeye ‘Eyvallah’ diyebilir.

7- KENDİNİ ÖVME: Hediyelerini, jestlerini, iltifatlarını sık sık hatırlatarak “Senin için en iyi seçenek benim” demeye getirir.

8- KİMSEYİ ÖNEMSEMEME: Başkalarına karşı iyi olmadığı küçük gözlemlerle ortaya çıkar. Restoranda garsona, hizmet veren valeye, mağazadaki tezgahtara, kısacası sizin dışınızdaki herkese kötü davranır.

9- AŞIRI KORUYUCULUK: Tek başınıza hiçbir şey yapamayacakmışsınız gibi davranır. Bunu da, “Seni kötülüklerden koruyorum” kisvesi altında sürdürür. Asıl amacı kişiliğinizi baskılamak ve sizi kendisine muhtaç hale getirmektir.

10- ARKADAŞLARIN UYARISI: Sizin görmediğiniz bu aşırılıkları yakın çevreniz görür. Size “Dikkat et, mübalağalı davranıyor” dediklerinde dikkate alın. ‘Aşk bombardımanı’nı fark etmişlerdir.

Mehmet Coskundeniz

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşk ve ilişkiler, love bombing, mehmet coşkundeniz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Daryl Hall - Love Hurts (Love Heals) daiSy Yabancı Şarkı Sözleri 0 15 Mart 2017 23:53
Love Rain Avatarları - Love Rain Gifleri - Love Rain İmzaları Ezgi Avatar ve Smiley 0 11 Ağustos 2013 23:15
Love Love Batıyor Görünümlü Tekne Afrodit Denizcilik 1 30 Mayıs 2012 21:11