IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Hesna

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2018, 23:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Affetmeye yatkınız





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Araştırma sonuçlarına göre başkalarının etik davranışlarını değerlendirirken iyi izlenimlere tutunuyor ve kötü davranış gösterenlere dair görüşlerimizi değiştirmek için hazırda bekliyoruz.

Araştırmayı hazırlayanlara göre kötü davranışlarda bulunanlara gösterdiğimiz esneklik hem nasıl affettiğimizi hem de neden bazen kötü ilişkilerde saplı kaldığımızı açıklayabilir.


ABD’li Yale, İngiliz Oxford ve University College London ve İtalyan Uluslararası İleri Araştırmalar Okulu psikologlarınca yürütülen araştırma, 17 Eylül tarihli Nature - Human Behaviour dergisinde yayımlanmış.


Yale Üniversitesi psikologlarından ve araştırmadaki uzmanlardan biri olan Molly Crockett, “Beyin, sosyal izlenimleri, affetmeyi mümkün kılacak şekilde oluşturuyor” diyor ve ekliyor: “İnsanlar bazen kazara kötü davrandıkları için hata olduğu ortaya çıkan kötü izlenimleri güncelleyebilmeliyiz. Yoksa, ilişkileri erken sona erdirebilir ve sosyal bağlantının çok sayıdaki yararını kaçırabiliriz.”


“Yapılan çeşitli deneylerin birinde 1500’den fazla denek, etik bir ikilem arasında kalan iki yabancıyı gözlemledi. Bu ikilemde para karşılığında bir başkasına acı veren elektrik şokları vermek ya da vermemek söz konusuydu. Burada “iyi” yabancı çoğu zaman bir başkasına şok vermeyi reddetti. “Kötü” yabancıysa acı veren sonuçlara rağmen para kazanmaya meyilliydi. Deneklere bu yabancıların ahlaki karakterleri konusundaki izlenimlerini ve bu izlenimlerden ne kadar emin olduklarını sorduk”.


“Denekler iyi yabancı için çabucak olumlu ve kararlı izlenimlere sahip oldular ve bu izlenimlerinden emin olduklarını gözlemledik. Öte yandan, kötü yabancının gerçekten kötü olduğundan pek de emin olmadıklarını ve bu konudaki düşüncelerini kolayca değiştirebildiklerini kaydettik. Örneğin, kötü yabancının arada sırada cömert bir davranış göstermesi halinde deneklerin izlenimleri derhal -yabancının bir sonraki kötü davranışına kadar- değişti.”


“Bu izlenim güncelleme modeli insanların neden bazen kötü ilişkilere tutunduğunu açıklayabilir” diyor Crockett. “Bulgularımızın, başkaları hakkında -bu kişiler yabancı bile olsa- olumlu düşünmeye yönelik temel bir yatkınlığı ortaya çıkardığını düşünüyoruz. İnsan zihninin yapısı, bazen partnerler kötü davransa bile, sosyal ilişkileri sürdürmek ister.”


Bu araştırma, borderline kişilik bozukluğu gibi, sosyal zorluklarla ilgili psikiyatrik bozukluklara da ışık tutabilir.


Oxford Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan ve araştırmanın baş yazarı olan Jenifer Siegel’e göre “Başkalarının karakterine dair isabetli izlenimler oluşturmak, sağlıklı ilişkiler kurmak ve bunları sürdürmek için hayati önem taşıyor.”


ScienceDaily
hthayat

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Eylül 2018, 14:10   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Affetmeye yatkınız




Affetmek hos bir davranis, ancak neyi affettigine bagli

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
affetmeye yatkınız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Affetmeye hazır mısın? Lcia Aşk ve İlişkiler 0 19 Ekim 2014 19:58
Affetmeye gerçekten hazır mısın? xena Tartışma Platformu 0 28 Mayıs 2014 13:05
Şimdi ben seni affetmeye kalksam. - Elçin Gelir Nava Şairler ve Şiirleri 0 11 Kasım 2012 17:29