IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Hesna

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2018, 19:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suçluluk hisseden sevgiliyi nasıl anlarız?




Sevgiliniz bir şeyler çeviriyor ama siz bir türlü bulamıyorsunuz. Ama her insan bu tür işler çevirdiğinde suçluluk duyar. Davranışları da onu ele verir. Peki nedir o davranışlar?

1- KAVGA VE TARTIŞMA

Size sürekli yalan söylediği için gergindir. Bu gerginliği hayatına yansır. Normalde gülüp geçebileceği şeyler için büyük tartışmalar ve kavgalar çıkarabilir. Size karşı vicdani sorumluluk hissediyordur. Bu sorumluluğun yükünden kurtulmak için size kendinizi suçlu hissettirecek kavgalar başlatabilir.

2- FEDAKARLIK GÖSTERİSİ

İlişkiniz için yaptığı her şeyi gözünüze sokmaya başlar. Kendisinin ne kadar iyi biri olduğunu kanıtlama çabasına girer. Şimdiye kadar yapmasını istediğiniz ama ya fırsat bulamadığından ya da dikkate almadığından yapmadığı şeyi anında yerine getirebilir.

3- VAATLERDE BULUNMA

Sizi mutlu ederek suçluluk duygusundan kurtulmak istediği için sürekli birlikte planlar yapar. Tatile götürmek, birlikte eğlenmek, uzun süredir yapmak istediğiniz bir şeyi yapmak gibi... Hatta hiç evlilikten söz etmemiş olsa bile bunu ima edecek sözler bile söyleyebilir.

4- KONU DEĞİŞTİRME

Onun tutarsızlığıyla ilgili bir konuyu açtığınızda ya da daha önce söylediği bir yalanla ilgili bir şey sorduğunuzda konuyu mutlaka geçiştirecek ve değiştirecektir. Çünkü verecek cevabı yoktur ve öyle bir durumda vücut dilinin kendisini ele vereceğinden korkmaktadır.

5- AŞIRI DÜRÜSTLÜK

Sizden sakladığı o konu dışında başka her şey için aşırı dürüst ve açık davranır. Yani sizi aldattığı o kişinin yanında olmadığı zamanlarda nerede olduğunu, kaçta döneceğini çok net olarak söyler ve sözünü de tutar. Bu, “Bak senden sakladığım hiçbir şey yok” anlamındadır.

6- SÜREKLİ SAVUNMA

Onunla ilgili aklınıza takılan bir şeyi sorduğunuzda hemen savunmaya geçer. “Bana güvenmiyor musun?” diyerek tepkinizi ölçmeye çalışır. Anlatacağı konuyu o kadar detaylandırır ki; sonunda sizi sorduğunuz soruyu unutacak hale getirir.

7- ŞÜPHECİLİK VE KISKANÇLIK

Kendi yaptığı ortaya çıkmasın diye sizden şüpheleniyormuş gibi davranır ve kıskançlık gösterilerine başlar. Her hareketinizi sorgular ve bunu da hep gergin olarak yapar. Amacı siz onun bu şüphelerini gidermek için çabalarken dikkati üzerinden atmaktır.

8- GÖZ GÖZE GELMEME

Bu madde çok önemli. Sevgiliniz konuşurken sizinle göz göze gelmemeye özen gösteriyorsa ya da kısa sürelerle bakıp sonra gözlerini kaçırıyorsa büyük ihtimalle sakladığı bir şeyler var demektir. Ayrıca sizinle geçirdiği vakit de azalmışsa şüphelenebilirsiniz.

9- BEN SANA LAYIK DEĞİLİM

Suçluluk duyan insanlar, karşısındakini yüceltme yoluna gider. “Beni senin kadar sevecek birini bulamam”, “Ben seni hak edecek ne yaptım?” gibi cümlelerle aslında bu suçluluğu itiraf etmiş olurlar. Hatta bazıları kendilerini aşağılayan cümleler de kurar.

10- KESTİRİP ATMA

İş öyle bir noktaya gelir ki; artık suçluluğunu gizleyemez durumdadır. O zaman da ayrılık sözünün sizden gelmesini bekler. Yani ilişkisi için çaba göstermez ve tartışmalarda “Madem öyle, ayrıl benden” gibi cümleler kurabilirler.



Mehmet Coşkundeniz

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
suçluluk hisseden sevgiliyi nasıl anlarız?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Büyü yapıldığını nasıl anlarız. Yapılmışsa bunu nasıl çözebiliriz? Kaf_Dağı İslamiyet 0 10 Mart 2016 09:37
Bebeklerde Otizmi Nasıl Anlarız? Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 14 Kasım 2015 15:22
Büyü Yapıldığını Nasıl Anlarız Zen İslamiyet 0 26 Kasım 2012 21:31
Allah'ın varlığını nasıl anlarız Swat İslamiyet 0 03 Mart 2012 18:17
“de”nin ayrı mı, bitişik mi yazılacağını nasıl anlarız? Sevda Türkçe 6 30 Kasım 2011 13:57